2001

Skotostrious

Η απόβαση των ευρωπαίων…

Breeders cup. Η ετήσια γιορτή των αμερικάνικων ιπποδρομιών που κλείνει το αγωνιστικό καλεντάρι πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο ιπποδρόμιο του Churchill Downs , έδρα του διάσημου Kentucky Derby. Μια ιπποδρομιακή πανδαισία που κρατάει δύο μέρες και περιλαμβάνει μια σειρά από κούρσες, 7 εκ των οποίων είναι Group 1 (η υψηλότερη βαθμίδα δυσκολίας των ιπποδρομιών), που προσελκύουν κορυφαία άλογα από όλο τον κόσμο΄τα οποία έχουν κερδίσει τη θέση στον βατήρα εκκίνησης μέσα από εξίσου κορυφαίες κούρσες κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί στο φεστιβάλ η Breeders’ Cup Juvenile Turf Sprint, μια κούρσα για διετή άλογα σε απόσταση 5 1/2 furlongs.

Oι ευρωπαίοι εκπαιδευτές έχουν πολύ ισχυρή και πολυάριθμη παρουσία με επικεφαλής τον πολυνίκη ιρλανδό Aidan O’Brien με 3 συμμετοχές. Ξεχωρίζει το φαβορί Sergei Prokovief , το οποίο έρχεται από μια πολύ καλή απόδοση και νίκη σε κούρσα επιπέδου Group 3 στο Newmarket πριν ένα μήνα. Κοντά του και η ομόσταβλη φοραδίτσα So Perfect ή οποία δείχνει να ευνοείται από την πρόβλεψη για βροχερό καιρό που θα βαρύνει το έδαφος και η οποία έχει στα συν και την πολύ καλή επίδοση σε δύο συνεχόμενες Group 1 κούρσες όπου οριακά δεν πέτυχε νίκες.

Από τους ντόπιους ίππους πολλές πιθανότητες δείχνει να έχει ο Strike Silver που για ένα κεφάλι έχασε το απόλυτο ρεκόρ σε νίκες, ενώ ερωτηματικό είναι η Shang Shang Shang που μετά την σπουδαία επίδοση και νίκη στο Royal Ascot (Norfolk Stakes Group 2) δεν έχει αγωνιστεί ξανά.

Συνοπτικά :

21:21 Churchill Downs Breeders’ Cup Juvenile Turf Sprint : So Perfect (9,00)

Η ώρα είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμα με Best Odds Guaranteed.

Η κούρσα δεν βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious