1410

Skotostrious

Η γιορτή αρχίζει…

Καλησπέρα σε όλες και όλους ! Μια από τις πολυαναμενόμενες ημερομηνίες για τις ιπποδρομίες έφτασε, καθώς αύριο ξεκινάει ίσως το διασημότερο φεστιβάλ παγκοσμίως, το περίφημο Royal Ascot. Για 5 ημέρες κορυφαία άλογα απ όλο τον κόσμο, αν και όχι τόσα όσο τα προηγούμενα χρόνια, καθώς η υποχρεωτική 15μερη καραντίνα απέτρεψε πολλούς από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους ανά την υφήλιο να επισκευθούν το βασιλικό ιπποδρόμιο, θα αγωνιστούν σε μερικές από τις πιο δυνατές κούρσες του ετήσιου καλενταριού.

Μια ακόμα ιδιαιτερότητα πάλι ελέω καραντίνας είναι ότι οι κούρσες θα διεξαχθούν σε άδειες κερκίδες σε ένα πραγματικά πρωτόγνωρο περιβάλλον για τέτοιου τύπου αθλητικό γεγονός. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση λοιπόν πάμε στις επιλογές μας.

Στην εναρκτήρια κούρσα του φεστιβάλ, ένα μεγάλο handicap σε απόσταση 7 furlong, ανάμεσα σε πολλές δυνατές συμμετοχές, αυτό που δείχνει να έχει ενδιαφέρον στις τρέχουσες αποδόσεις, είναι ο εκτομίας KAESO.

Εχει πολύ καλό ρεκόρ στις αποστάσεις σε μεγάλα handicap στα φεστιβάλ , με κορυφαία την δεύτερη θέση στα International Stakes 11 μήνες πριν στο ίδιο ιπποδρόμιο. Εκανε την επανεμφάνιση του πριν λιγες μέρες αντιμετωπίζοντας το φαβορί της αυριανής κούρσας και με δεδομένο το φορμάρισμα που φυσιολογικά θα έρθει αναμένεται να αντιστρέψει τη φόρμα, καθώς μάλιστα αγωνίζεται φέροντας αρκετά μικρότερο βάρος.

Στα συν και η παρουσία του περσινού πρωταθλητή τζόκεϋ που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν.

Στην επόμενη κούρσα και πρώτη Group 1 του προγράμματος, σε μια επιλογή με αρκετό ρίσκο άλλα πολλά θετικά, θα πάμε με τη φοράδα BILLESTON BROOK (each-way). Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων χρόνων σαν τριετής καθώς κέρδισε τις 100 Guineas όντας αουτσάιντερ του 67,00 άλλα έδειξε αξιοσημείωτες ικανότητες στο υψηλό επίπεδο σκοράροντας άλλες τρεις φορές την περσινή σεζόν με κορυφαία την νίκη στην Sun Chariot στο Newmarket τον Οκτώβριο πάλι ως αουτσάιντερ.

Σήμερα αντιμετωπίζει πολύ δυνατό ανταγωνισμό, άλλα έχει στα συν το ότι φέρει λιγότερο βάρος λόγω φύλου. Ο τζόκεϋ της είναι σε καλή φόρμα μετά την εκκίνηση των ιπποδρομιών με 15 % ποσοστό νικών άλλα και 90,00 ROI.

Τελευταία επιλογή για την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, στην σπουδαιότερη κούρσα της ημερίδας, την King’s Stand Stakes, όπου αν και είναι αρκετά δύσκολο να κοντράρεις το πολύ ισχυρό φαβορί Battaash, η φόρμα και απόδοση της φοράδας LIBERTY BEACH (each-way) μας δίνουν καλό πάτημα να ποντάρουμε πάνω της.

Είχε μια πολύ παραγωγική σεζόν ως διετής με 4 νίκες σε 6 αγώνες ξεκίνησε εξίσου δυναμικά τη νέα σεζόν με άνετη νίκη σε πολύ ισχυρή listed ιπποδρομία στο Haydock. Φέρει το λιγότερο βάρος ως τριετής φοράδα και η επιστροφή στα 5 furlong δεν αναμένεται να την προβληματίσει.

ΥΓ : Το ποντάρισμα στο place της δεύτερης επιλογής δε γίνεται επιλέγοντας το check box στη βασική οθόνη πονταρίσματος, άλλα πηγαίνουμε στην καρτέλα “Άλλες αγορές”

και μετά πάμε στην επιλογή “Να πλασαριστεί”

Συνοπτικά

Τρίτη 16/06 15:15 Royal Ascot Buckingham Palace Handicap : KAESO (7,50)

Τρίτη 16/06 15:50 Royal Ascot Queen Anne Stakes : BILLESTON BROOK (21,00 each-way)

Τρίτη 16/06 17:35 Royal Ascot King’s Stand Stakes : LIBERTY BEACH (11,00 each-way)

 

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious