409

Skotostrious

Η γιορτή αρχίζει…

Καλημέρα σε όλες και όλους ! Η μεγάλη για τις ιπποδρομίες με εμπόδια ημέρα έφτασε και σε λίγες ώρες θα πέσει η σημαία που θα σημάνει την έναρξη της πρώτης ιπποδρομίας του μεγάλου φεστιβάλ του Μαρτίου στο Cheltenham. Στις επόμενες 4 ημέρες περισσότερα από 400 άλογα θα διαγωνιστούν στις 28 κούρσες του προγράμματος διεκδικώντας έπαθλα περίπου 6 εκατομμυρίων λιρών.

Από κοντά και εμείς μαζί με τους χιλιάδες φανατικούς οπαδούς των ιπποδρομιών θα παρακολουθήσουμε με μεγάλο αγωνιστικό άλλα και στοιχηματικό ενδιαφέρον ευελπιστώντας πως θα συνδυάσουμε θέαμα με κέρδη. Μετά λοιπόν την ανάλυση των ιπποδρομιών της πρώτης ημέρας ας δούμε τι στοιχηματικές επιλογές έχουμε από τις σπουδαίες κούρσες.

Ξεκινάμε από την εναρκτήρια κούρσα του φεστιβάλ, την Supreme Novices’ Hurdle, μια κούρσα που παραδοσιακά συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των novices στα χαμηλά εμπόδια και θα στηρίξουμε ένα άλογο που δικαίωσε τη στήλη όταν το επέλεξε πριν 3 μήνες στην τελευταία του έξοδο, τον MARINE NATIONALE. Ερχεται να υπερασπιστεί ένα αήττητο σερί με αποκορύφωμα την νίκη του σε Grade 1 ιπποδρομία στις αρχές Δεκέμβρη όταν και με πολύ δυνατό φίνις έχοντας κέρδισε μια κούρσα που φαινόταν χαμένη μετά τα τελευταία εμπόδια.

Σίγουρα θα αντιμετωπίσει τον πιο δυνατό ανταγωνισμό της καριέρας του ειδικά έχοντας απέναντι την πολύ ισχυρή ομάδα του Willie Mullins με επικεφαλής τον Facile Vega, άλλα δείχνει να έχει εξαιρετικές προοπτικές να γίνει ένας από τους δυνατότερους hurdlers της κατηγορίας.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή από την πρώτη μέρα του φεστιβάλ και πάμε στην τρίτη κούρσα του προγράμματος, το Premier Handicap Ultima Chase και την προτίμηση μας έχει ο πολύ καλός INTO OVERDRIVE, που θα προσπαθήσει να συνεχίσει το εξαιρετικό του σερί.

Εδειξε αναγεννημένος μεταπηδώντας στις κούρσες στα ψηλά εμπόδια και ολοκλήρωσε ένα σερί 4 νικών πριν διακοπεί αυτό από μια δεύτερη θέση σε πολύ δυνατή κούρσα handicap πίσω από τον L’homme Presse, αλογο κατηγορίας Grade 1 που ήταν προγραμματισμένο να αγωνιστεί στο Gold Cup, για να επανέλθει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην τελευταία του έξοδο στην Boxing Day.

Πολύ δυνατός δρομέας αναμένεται να πρωταγωνιστήσει δεδομένου ότι έχει επιδείξει εξαιρετική ικανότητα στα άλματα και μαχητικό πνεύμα κάτι που είναι μεγάλο πλεονέκτημα σε αυτά τα πολύ ανταγωνιστικά handicap.

Συνοπτικά :

Τρίτη 14/03 15:30 Cheltenham Sky Bet Supreme Novices’ Hurdle : MARINE NATIONALE (6,50)

Τρίτη 14/03 16:50 Cheltenham Ultima Handicap Chase : INTO OVERDRIVE (11,00)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 017 αρ : 10 // κωδ : 022, αρ : 9)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious