1999

Κώστας Ζαφείρης

Η ευκαιρία της για ξεμπούκωμα

Γεια χαρά… Καλή ήταν η χθεσινή μέρα για την στήλη: από τις προτάσεις που μπήκαν στο πινακάκι, πέρασε το Over 1,5 τρίποντα του Λοτζέσκι, ενώ από τα… εντός κειμένου η Κίμκι έκανε εύκολα το «άσο» ημίχρονο/«άσο» τελικό και η Εφές υπερασπίστηκε το «μαξιλαράκι» ασφαλείας των 5,5 πόντων. Το κοντέρ έγραψε και μία… ισοπαλία στα τρίποντα του Ράντολφ της Ρεάλ.

 

Από το σημερινό πρόγραμμα μου αρέσει μόλις ένα γερμανικό. Και συγκεκριμένα αυτό ανάμεσα στην Λούντβιγκσμπουργκ και την Βούρτσμπουργκ. Η «Λούντβι» την περσινή σεζόν τρέλανε κόσμο τόσο με την εξαιρετική πορεία της στην Μπουντεσλίγκα (έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του πρωταθλήματος, αποκλείστηκε από την Αλμπα Βερολίνου) όσο και με την συμμετοχή της στο Φάιναλ Φορ του Τσάμπιονς Λιγκ που έγινε στο ΟΑΚΑ.

Ο Αμερικανός κόουτς, Τζον Πάτρικ βρίσκεται στον πάγκο της από το 2013 και πριν λίγους μήνες υπέγραψε πρόωρη επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2021. Επίσης, το καλοκαίρι το όνομά του είχε ακουστεί ως υποψήφιο για τον Ολυμπιακό… Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει αφήσει το στίγμα του σε μία ομάδα που δεν είχε να επιδείξει και τίποτα το σπουδαίο.

Φέτος, το πράγμα δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά για την Λούντβιγκσμπουργκ. Τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ (Μπάνβιτ εκτός, Αβελίνο εντός, Λε Μαν εκτός, Ανβιλ εντός έδρας), ενώ στην Μπουντεσλίγκα ξεκίνησε με δύο νίκες, όμως ακολούθησαν τρία συνεχόμενα χαστούκια από δυνατούς αντιπάλους, πάντως (Μπάμπεργκ, Ολντενμπουργκ, Αλμπα).

Σήμερα, η ομάδα του Πάτρικ θα μπει στο παρκέ ενισχυμένη (πήρε υπό την μορφή δανεισμού από την Ζαλγκίρις τον 26χρονο πλέι μέικερ, Ντονάτας Σαμπέτσκις, ο οποίος πέρυσι ήταν πρώτος σε ασίστ στην Λιθουανία με την φανέλα της Σιαουλιάι). Αντίπαλός της η μετριότατη Βούρτσμπουργκ των τριών ηττών σε τέσσερα ματς. Ευκαιρία για την «Λούντβι» να ξεμπουκώσει.

«Ασος» ημίχρονο/«άσος» τελικό. Δεν είναι κακό το 1.75.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης