539

Tzini

Η ζυγαριά της αλήθειας!

Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά! Μεγάλη ημέρα τιμής και υπερηφάνειας για την Ελλάδα μας, που μας υπενθυμίζει ότι αυτός ο λαός όταν είναι ενωμένος μπορεί να πετύχει τα πάντα. Από την άλλη βέβαια, όταν είμαστε διχασμένοι οι αυτοκαταστροφικές μας τάσεις είναι μεγάλες και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η ζυγαριά γέρνει προς αυτήν τη μεριά.

Μέρες όμως σαν την σημερινή αναπτερώνουν όλο και περισσότερο το ηθικό μας και που θα πάει θα το γυρίσουμε και αυτό το ματσάκι!

Αφήνουμε στην άκρη τα εγχώρια και πάμε στα δικά μας της Αφρικής. Έχουμε έναν τελικό Σούπερ Καπ Αιγύπτου στα Εμιράτα μεταξύ Zamalek και Al Ahly σήμερα όπου οι αποδόσεις αδικούν ξεκάθαρα τη  Zamalek. Και οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει με 2/2 στο πρωτάθλημα, όμως έχουμε μια ομάδα που πείθει με τις εμφανίσεις της (Zamalek) και μια που είναι αρκετά νωχελική, όπως ακριβώς ήταν στο φινάλε του προηγούμενου πρωταθλήματος.

Η απόλυση του Pitso απο τον πάγκο των αετών έχει στοιχήσει πολύ περισσότερο απ’ ότι θα περίμεναν οι ιθύνοντες της ομάδας και αντιμετωπίζεται πλέον σαν ένα πισωγύρισμα. Ενδεικτικό είναι ότι ο πρώτος αντικαταστάτης Ricardo Soares απολύθηκε και αυτός μετά από λίγους μήνες και ο Ελβετός Marcel Koller (Βασιλεία 2018-20) που ανέλαβε το Σεπτέμβρη δεν έχει πείσει ακόμα.

Γενικά είναι αρκετά δύσκολο για τους Ευρωπαίους προπονητές να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του Αφρικανικού ποδοσφαίρου και χρειάζονται χρόνο. Χρόνος όμως συνήθως δεν υπάρχει καθώς στην Αφρική οι προπονητές αλλάζουν σαν τα χιτώνια τους! Η ζυγαριά λοιπόν θα έπρεπε να γέρνει περισσότερο προς το μέρος των Ιπποτών οπότε βρίσκω αξία σε οτιδήποτε υπέρ της Zamalek, από ασιατικά μέχρι και την κατάκτηση στο 2,30 της Νovi, όλα έχουν αξία.

Βέβαια, το γεγονός ότι ο αγώνας θα γίνει στα Εμιράτα, μου δίνει την εντύπωση ότι θα έχει τουλάχιστον ένα γκολ και από τις δύο ομάδες και αυτό που θα κρατήσω είναι το κόμπο 1Χ & GG στο 3,15 από το betbuilder της Novi.

Στο Μαρόκο τώρα, αρχικά να πούμε λίγα πράγματα για το ντέρμπι. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς η ζυγαριά έγερνε προς το μέρος της Raja που ήταν πολύ καλύτερη και άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία, όμως τα ντέρμπι είναι απρόβλεπτα και ειδικά στην Αφρική ο παράγοντας διαιτησία δυστυχώς παίζει το ρόλο του.

Η Raja δικαίως φωνάζει και η έλευση ξένων διαιτητών στα ντέρμπι είναι πιο κοντά από ποτέ. Ελπίζοντας ότι θα έχει ξεπεράσει τα κατάλοιπα που της άφησε το ματς αυτό και κρατώντας την πολύ καλή της εμφάνιση δεν μπορώ να αγνοήσω τον άσσο της κόντρα στη FUS. Στο 1,89 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Novi και πιστεύω ότι αύριο θα είναι κάτω από 1,70.

Ο άσσος της με under 3.5 έχει αρκετή αξία και εδώ, από το betbuilder στο 2,45.

Tο κακό είναι ότι δεν μπορούμε να συνδυάσουμε δυο betbuilders ώστε να βάζαμε και λίγα στη δυάδα του 7,72. Αν τα παίξουμε εκτός berbuilder από τα έτοιμα κόμπο η γκανιότα τους μας δαγκώνει και η δυάδα βγάζει 6,60. Η αλήθεία είναι ότι δεν με ψήνει να κάνω τέτοιο ψαλίδι απλά επειδή δεν μπορούν να συνδυαστούν τα betbuilders.

Οπότε κρατάμε τα μονά και ένα φανμπετακι στο 2-2 σκορ οποιαδήποτε στιγμή στον τελικό που μου έχει καρφωθεί! Καλά να περάσετε, τα λέμε!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini