4178

Billaras

Η ζωή συνεχίζεται…

Ενα γκολ στο 90' και κρατάς τα (καλά) λεφτά στα χέρια σου. Ενα γκολ στο 92' και…σου ξαναφεύγουν. Το πιό περίεργο συναίσθημα. Να κερδίζεις (και όχι λίγα), αλλά να μην χαίρεσαι! Κάλιο να μην γινόταν ποτέ αυτό το 2-3, να έμενε 2-2 και να μην έβλεπα… γλάρους όλη νύχτα στον ύπνο μου! Καλημέρες, εδώ είμαστε, καλή διάθεση, χαμόγελο, κέφι.

Γιατί μόνο έτσι αντιμετωπίζεις την (μεγάλη) ατυχία. Αναφέρομαι φυσικά στην Μπράιτον. Δύο φορές γύρισε το ματς, έφτασε στο 90' να το κερδίζει με εύστοχο πέναλτι και να ισοφαρίζεται στο 92', τελευταία φάση απελπισίας της Γουλβς (στημένη μπάλα, γιόμα, κεφαλιά και 3-3…). Χθες είχα αποφασίσει να γράψω νούμερα. Ευρώ. Γιά πρώτη φορά στη στήλη.

Οχι γιά κανένα άλλο λόγο, απλά γιατί…ήταν ώρα να “κρεμάσουν” μερικά σαγόνια. Δεν θα το κάνω. Τα είπα με τα παιδιά στο chat, έγραψα και κάτι σε ένα σχόλιο μου, αρκεί. Το μόνο που θα πω, είναι ότι αυτά ακριβώς που είδατε εδώ έπαιξα, με την μόνη διαφορά ότι τα έκανα και…ένα 3-4-5 όλα μαζί τα εγγλεζικα, με φόρτωμα στις τριάδες. Ε, όποιος ξέρει αριθμητική, ας τα βάλει κάτω… Χάθηκε το μεγαλύτερο ως τώρα ταμείο γιά φέτος.

Και εδώ στην κάβα, θα περνάγαμε τις 22.000 μονάδες. Κοντά 3.000 θα ήταν το κέρδος. Το ήθελα πολύ. Γιά να σωπάσουν κάποιοι. Να ξεκολλήσουν κάποιοι άλλοι. Να καταλάβουν πως ότι και να πουν-κάνουν, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ναι, κάποιοι ενοχλούνται. Ενοχλούνται που χθες έγινε νίκη καλή (και φτάσαμε στο παρά ένα από τον θρίαμβο). Οι…αριθμολάγνοι (εδώ γελάνε) ενοχλούνται που έγινε 4 στα 5 στο νησί, λες και εχει καμιά σημασία.

Οι κακεντρεχείς ενοχλούνται που στο site χθες μπηκαν 7.836 μοναδικοί αναγνωστες. Μιλάμε για 8.000 ανθρώπους. Που πληρώθηκαν! Που έμαθαν κάτι. Ενοχλούνται που το site έχει 5.370 μέλη. Οι ζηλιάρηδες, απλά…δεν το αντέχουν. Ξέρετε, κλασική αντίδραση ανθρώπου χασούρη (ειδικά Ελληνα) είναι αυτή. “Γιατί αυτοί κι όχι εγώ;”. Και αντί να κάνει βήμα προς τα πάνω, αντί να προοδεύσει, παλεύει λυσσαλέα να τραβήξει εσένα κάτω, στο επίπεδο του.

Είναι κι άλλες κατηγορίες. Οι wanna be, οι ξερόλες, οι…βλάκες (οι τελευταίοι απλώς κάνουν το γνωστό: Οτι δεν καταλαβαίνω-γιατί είμαι βλάκας- το …ξορκίζω, το διώχνω, μου πιέζει το κεφάλι). Anyway, κι έτσι καλά ήταν. Οχι ότι οι “ιστορίες” δεν θα συνεχιστουν. Χθες βράδυ στο chat είπα στα παιδιά το εξής: “Η κάβα πήγε 20.400 αντί 22.000 και βάλε.

Αν αύριο (σ.σ σήμερα) χάσω πάνω από 400 μονάδες και η κάβα ξανακατέβει τις 20.000, τι στοίχημα βάζετε ότι θα βρεθεί κάποιος με iq ραδικιού που θα πει “ορίστε, πάλι χάνεις;”. Πληρώνει 1.05…. Αλλά μετά, σήμερα, φρέσκος και χαλαρός, το ξανασκέφτηκα. Οοοολο αυτό, τι είναι αν δεν είναι παράσημο;; Αν δεν ειναι η απόλυτη επιβεβαίωση ότι κάτι καλό γίνεται;;; Το “μπράβο” δεν είναι επιβεβαίωση.

Αυτά είναι!!! Οταν ενοχλείς. Οταν τα σαλιγκάρια αφήνουν σάλια. Οπότε, επειδή…δεν είμαι και τόσο αντιδημοκρατικός, χθες έκανα και κάτι άλλο στο chat. Ψηφοφορία, να αποφασίσουν τα μέλη αν θα πρέπει να καταργήσω τα σχόλια. Με διαφορά η ετυμηγορία ήταν “οχι”. Οπότε και τα σχόλια μένουν ως έχουν και η ζωή συνεχίζεται. Θα βλέπω γιά… μιά ακόμα νύχτα γλάρους στον ύπνο μου (γέλια), αλλά θα μου περάσει.

Και Μπράιτον θα ξαναπαίξω. Ολα δανεικά είναι…. Πάμε στα φρέσκα, αφού ευχαριστήσω και την Μπέρι και την Σουίντον και την Νορθάμπτον και την (κούκλα μου) Σκάνθορπ. Και την Μπράιτον. Και αυτήν. Σήμερα λοιπόν, λίγα πράγματα… Εσβησα γιά διάφορους λόγους, κάποια over που πληρώνουν ψίχουλα, τύπου Σίτι ή Αντερλεχτ, έσβησα τη Νάπολι (πολύς κόσμος πάνω της, οκ, αδελφοποιημένα σωματεία αλλά και η Τζένοα καίγεται και το γήπεδο θα είναι χάλια), την Λίβερπουλ (μικρή απόδοση), την Μπαία (δεν με πείθει) και την Ιντερ.

Ναι, αυτήν ειδικά το σκέφτηκα πολύ. Καμάρι την έχουμε όλοι φέτος. Πληρώνει συνέχεια εκτός. Τώρα, από ένστικτό, θα την αφήσω. Η κακή παράδοση; Η καλή Αταλάντα; Η απόδοση; Οι φρέσκιες απουσίες; Κάτι και λίγο από όλα. Μετά τις προσθαφαιρέσεις που έκανα, έμεινα με τα εξής: Τρία μεγάλα σημεία. Λας Πάλμας, Ρεσίφε, Τσάρλτον. Και έξι “μικρά”.

Ατρόμητο, Μαρσέιγ g/g (μου'χε διαφύγει αυτό και σήμερα που ψαχνόμουν γιά καμιά κοντρίτσα είδα την απόδοση σε κάτι 2.25 και κουφάθηκα), Βόλφσμπουργκ over, Αλμερία, Στουτγάρδη και Παρί. Η Παρί μπορεί να μην έχει Ιμπρα, αλλά…έχει και Γκαμέρο και Οαρό και Λαβέτσι και Παστόρε και πολλούς άλλους. Η Μονπελιέ τα κενά την άμυνα της, πως θα τα κλείσει;; Η Στουτγάρδη είναι καλά, πέντε αήττητη, φόρμα επιτέλους.

Και το Αννόβερο κάνει κοιλιά (με τα χίλια ζόρια στο 92 με μούφα πέναλτι την Χέλσιμποργκ την Πέμπτη, σερί ήττες εκτός έδρας). Η Αλμερία είναι εξαιρετική εντός, ένα γκολ έχει δεχθεί στο σπίτι της, από τον…Αύγουστο (και γενικά είναι μιά από τις καλύτερες ομάδες), στο άλλο γερμανικό, εκεί το over έρχεται…σχεδόν πάντα. Οσο γιά τα μεγάλα; Με χαλάει που η Λας Πάλμας ξεκινάει από λεπτό σε λεπτό.

Θα την αφήσω. Αλλά παραμένει καλό διπλό. Η Τσάρλτον έρχεται απο 5αρα (μας…κούφανε όλους), εκτός είναι καλύτερη από εντός, η Μπρίστολ έχει έξι σερί ήττες, έχει απόντες, έχει άγχος. Και η Ρεσίφε; Δεν τα παρατάει. Παλεύει να σωθεί. Μόνο μιά ήττα στα τελευταία πέντε. Ενω η Φιγκειρένσε μάλλον το πήρε απόφαση. Και έστειλε τον προπονητή της, έμεινε με υπηρεσιακό και κοιτάει την αναδόμησή της του χρόνου.

Το ματς δεν έχει κάτι ύποπτο. Απλώς το κίνητρο (και η φόρμα) είναι εντελώς μονόπλευρα. Και οι αποδόσεις μιά χαρά. Και τώρα πως παίζουμε;;; Λέω να πάω σε πολύ light παιχνίδι. Μπαίνουμε και σε χαλαρότατη εβδομάδα (μην εκπλαγείτε αν δεν παίξω ΤΙΠΟΤΑ ως το άλλο Σάββατο, καλό είναι να πάρουμε ανάσες), κάτι ως “καμάρι” δεν έχω, γιατί να το πιέσω;;; Θα πάω με δυάδα…γαλλική.

Μαρσέιγ g/g και Παρί διπλό. Θα πάω και με μιά δυάδα ακόμα, Στουτγάρδη και Ατρόμητο. Και θα αφήσω έξω τα πιό “μικρούλια” Αλμερία και Βόλφσμπουργκ over. Θα παίξω και μονά-δυάδα τα δύο μεγάλα (Τσάρλτον-Ρεσίφε) και τέλος. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 10/11: 1.270 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 20.400 μονάδες. Ποντάρισμα 11/11: Δυάδα: Μαρσέιγ g/g- Παρί 2 (5.

4), με 100 μονάδες. Δυάδα: Ατρόμητος 1-Στουτγάρδη 1 (3.70), με 140 μονάδες. Μονά-δυάδα: Τσάρλτον 2 (2.92)-Ρεσίφε 2 (2.94), η δυάδα έχει απόδοση 8.12 γιατί δεν είναι στο ανταλλακτήριο αλλά σε μπουκ, από 100 μονάδες σε κάθε μονό και 30 στην δυάδα. Ανοιχτά μπετ: 470 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.930 μονάδες. Μιά ευστοχία και πέρασα από πάνω. Αλλά και μην έρθει, τα χθεσινά μου αρκούν.

Ραντεβού στο chat (σήμερα θα δούμε και πιό χαλαροί μπόλικη μπαλίτσα, από Σίτι-Τότεναμ, καπάκι Τσέλσι-Λίβερπουλ, καπάκι ΑΕΚ-Ολυμπιακό, καπάκι Λάτσιο-Ρόμα), και νέα στήλη (μπορεί όμως…χωρίς παιχνίδι) την Τρίτη. Και φυσικά και εκπομπή την Τρίτη, 6-8, στο www.betradio.com , όπου ομολογώ ότι χθες στο live με τον Γιώργο Δήμητσα, ειλικρινά το απόλαυσα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras