741

Μάκης Μηνδρινός

Η Λιγκ 1 βγάζει δύο σημεία

Χαιρετώ! Εχουμε μπει κανονικότατα σε καλοκαιρινούς ρυθμούς, ο καιρός από τη μία τα αγωνιστικά από την άλλη. Όταν βλέπεις να τελειώνουν τα προημιτελικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, να είμαστε προ των πυλών των πλέι οφ σε ΝΒΑ και Euroleague και παράλληλα να έρχονται και τα Πάσχα (Καθολικών και Ορθόδοξο), ε, μύρισε καλοκαιράκι.

Αγωνιστική σήμερα, λοιπόν, στην Αγγλία, αγωνιστική και τη Δευτέρα.

Παραδοσιακά, οι Αγγλοι στο δικό τους Πάσχα παίζουν διπλές αγωνιστικές. Και στοιχηματικά συνήθως το Πάσχα των Καθολικών σηματοδοτεί το τέλος της στοιχηματικής περιόδου στην Αγγλία. Μένουν 3-4 αγωνιστικές συν κάποια εξ αναβολής, οπότε μην περιμένετε πολλά.

Και σήμερα δεν έχει πολλά πολλά. Είναι μία από τις ελάχιστες φορές φέτος που η Λιγκ 1 βγάζει περισσότερα σημεία σε σχέση με τις άλλες κατηγορίες.

Για την ακρίβεια, δεν έχει περισσότερα σημεία, έχει απλά σημεία. Γιατί σε Τσάμπιονσιπ και Λιγκ 2 δεν βρήκα τίποτα! Πρέμιερ Λιγκ έχει κουτσουρεμένη αγωνιστική ούτως ή άλλως λόγω ημιτελικών Κυπέλλου, δεν βγαίνει ούτε εκεί κάτι.

Λίγο Μίντλεσμπρο στην Τσάμπιονσιπ (στη δύσκολη έδρα της Μπόρνμουθ), λίγο Σάλφορντ στη Λιγκ 2 (στη δύσκολη έδρα της Μπρίστολ Ρόβερς) και Ολνταμ (με Νορθάμπτον εντός), τρεις σκέψεις στη Λιγκ 1: Πλίμουθ στο 3,60, Τζίλιγχαμ στο 3,60 και Φλίτγουντ στο 3,90.

Αφήνω την Πλίμουθ γιατί είναι πολύ ζόρικο το εκτός με τη Γουίκομ, η οποία είναι και καλά αγωνιστικά. Οι άλλες δύο καίγονται, είναι ισόβαθμες στη γραμμή υποβιβασμού.

Η Τζίλιγχαμ είναι εντός αυτής και η Φλίτγουντ οριακά εκτός, λόγω διαφοράς τερμάτων. Η Τζίλιγχαμ παίζει εκτός έδρας με την αδιάφορη Τσέλτεναμ και η Φλίτγουντ εντός έδρας με την Οξφορντ που καίγεται γιατί έμεινε πίσω στη μάχη για τα πλέι οφ.

Για το Τσέλτεναμ – Τζίλιγχαμ δεν έχω να πω πολλά. Ένα ματς είναι για τη Τζίλιγχαμ, η μισή κατηγορία. Απέναντί της έχει μια ομάδα που βαθμολογικά δεν καίγεται, ε, ας το πάρει αν θέλει να σωθεί. Το ερώτημα είναι, μπορεί; Γιατί ΟΚ, πολλές θέλουν, αλλά κάποιοι πρέπει να πέσουν κιόλας.

Το παλεύει η Τζίλιγχαμ, αυτό μπορώ να πω. Πήρε 1-1 με τη φορμαρισμένη Γουίκομ στο τελευταίο της, έχασε δύσκολα από τη Σάντερλαντ στο προηγούμενο και έβγαλε διπλό στην Ακρινγκτον στο αμέσως πιο πριν.

Και 0-0 με τη Σέφιλντ Γουέσντεϊ. Μια ζαριά είναι, η απόδοση είναι νορμάλ για τα δεδομένα, οπότε ΟΚ, η Τζίλιγχαμ παίζεται.

Το άλλο είναι πιο δύσκολο, αφού η Οξφορντ και καλή ομάδα είναι και πλέι οφ κυνηγάει. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι είναι ντεφορμέ, τρεις σερί ήττες, τέσσερα χωρίς νίκη και πλέον στο -4 από την εξάδα με ματς παραπάνω.

Και με πρόγραμμα φωτιά. Αποψή μου, ότι η Οξφορντ έχασε την ευκαιρία της. Από την άλλη, η Φλίτγουντ που εντός έδρας το παλεύει. Και στην ήττα 2-1 από την Ακρινγκτον στο τελευταίο, άξιζε περισσότερο. Το δεύτερο γκολ το δέχθηκε στις καθυστερήσεις και ενώ έπαιζε με τερματοφύλακα έναν μέσο (ο γκολκίπερ είχε αποβληθεί).

Αυτά τα δύο είναι.

Και τη Δευτέρα βλέπουμε!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος