350

Billaras

Η Λούτον, ο Εντουαρτς και…δύο combos!

Ωραία τα λαμπερά και τα “σεντονάτα” ματς, δεν λέω. Η Ιντερ είναι στο τελικό του Champions League, αλλά αφού ξέρουμε κατά το ήμισυ τις φιναλίστ, λέω-πριν παμε στα στοιχηματικά- να πάμε σε έναν άλλο τελικό. Στον τελικό…των τελικών. Σε αυτόν της εγγλέζικης Championship. Οπως και στο Champions League, έτσι κι εδώ ξέρουμε τη μιά φιναλίστ, η άλλη θα βγει απόψε.

Η μιά λοιπόν, ως άλλη Ιντερ, είναι η Λούτον! Η Λούτον Τάουν, ή αλλιώς οι “καπελάδες” (καποτε εκεί ανθούσε το επάγγελμα αυτό). Κάπου 50 χιλιόμετρα από το Λονδίνο, ξέρετε ότι εκεί έχει πλέον και το 3ο της αεροδρόμιο η πρωτεύουσα.

Η Λούτον λοιπόν, είναι στον τελικό του Γουέμπλεϊ στις 27 του μήνα. Γιά την ιστορία, πέρυσι έφτασε πάλι πλέι οφ, έχασε από Χάτερσφιλντ το εισιτήριο ανόδου.

Και πριν το 2014 ήταν στην…Νάσιοναλ Λιγκ, στην παλιά Κόνφερενς. Φημισμένη έδρα της, το Κένιλγουόρθ Ρόουντ, χωράει 10,000 και το κυριότερο, έχει μιά εξέδρα φιλοξενούμενων (το ακόμα πιό φημισμένο Oak stand) η οποία είναι…μέσα απο σπίτια! Κανονικά σπίτια.

Δείτε την φωτό, μπαίνεις-περνάς ανάμεσα απο εισόδους, μετά ανεβαίνεις με ζιγκ ζαγκ μιά σιδερένια σκάλα (παίζει καμιά φορά να έχουν απλώσει τα ρούχαλάκια τους οι γειτόνοι μιας και είναι η backyard τους, η πίσω αυλή δηλαδή) και τελικά καταλήγεις στην εξέδρα φιλοξενούμενων.

Θα πάθουν…σοκ οι μισοί οπαδοί της Premier League αν ανέβει η Λούτον και πάνε στην Oak stand. Επίσης γιά την ιστορία, οι διοικούντες της Λούτον ετοίμαζαν μετακομιση σε νέο γηπεδο 17,000 θέσεων (που θα έφτανε ως τις 23,000) αλλά τους πρόλαβε η πανδημία του κορωνοϊου και έτσι το Πάουερ Κορτ θα είναι έτοιμο-πρώτα ο Θεός- σε έναμισι χρόνο απο τώρα, τέλη του 2024.

Δεν εγραψα όμως αυτές τις γραμμές γιά το γήπεδό της, εξάλλου μπορεί και να μην ανέβει στην Premier. Τις έγραψα γιά τον προπονητή της και πως τα φέρνει η ζωή.

Βασικός αντίπαλος της Λούτον διαχρονικά είναι μιά άλλη “κοντολονδρέζα” η Γουότφορντ (κάπου 25 χλμ τις χωρίζουν τις δύο πόλεις). Η Γουότφορντ ανήκει στην ιταλική οικογένεια Πότζο βεβαίως (έχει τη σημασία του αυτό).

Η Γουότφορντ ανέβηκε Premier, ξανάπεσε άμεσα και τη σαιζόν που αφήνουμε πήγε να πορευτεί με ένα μοντέλο…διαφορετικό. Εμπιστεύτηκε τα ηνία σε έναν νεαρο, τον Ρομπ Εντουαρτς (φωτό). Πιό πριν στην Τέλφορντ, μετά στην U16 της Αγγλίας και “κανονική” δουλειά σε επαγγελματικό σύλλογο μόλις ένα χρόνο πριν, στην Φόρεστ Γκριν. Ολοι ξέρετε ότι την ανέβασε άμεσα, πρώτη φορά στην ιστορία της η Φόρεστ Γκριν ανέβηκε στην Λιγκ 1 και ο Εντουρτς ανακηρύχθηκε μάνατζερ της χρονιάς στην Λιγκ 2.

Οταν λοιπόν η Γουότφορντ του χτύπησε την πόρτα, αναρωτήθηκα “θα αντέξει στα…ψηλά τόσο γρήγορα”; Και επίσης “θα τον στηρίξουν οι ιταλοί ιδιοκτήτες της Γουότφορντ που αλλάζουν προπονητές σαν τα πουκάμισα;”.

Η απάντηση δόθηκε…άμεσα. Στις 11 Μαίου ανακοινώθηκε από την Γουότφορντ, στις 26 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η απόλυση του, μόλις μετά από 10 αγωνιστικές (3 νίκες).

Παύση εδώ με τον Εντουαρτς να ξαναπάμε στη Λούτον.

Η Λούτον είχε χρόνια (και γιά 2η θητεία) στον πάγκο τον εξαιρετικό Νέιθαν Τζόουνς. Τρία χρόνια αρχικά (2016-2019), μετά πήγε Στόουκ και σε λιγότερο από έναμισι χρόνο ξαναγύρισε, απ΄τον Μάιο του 2020. Και φέτος όλα έδειχναν καλά, τον λατρεύουν στο Λούτον τον Ιρλανδό, πέρυσι βγήκε μάνατζερ της χρονιάς στην Championship ας έχασε στα πλέι οφ (σκεφτείτε, τον Ιανουάριο του 2022 είχε ανανεώσει ως το 2027).

Ωσπου…σκάει μιά καραμπόλα. Μετά από τέσσερα χρόνια, τον Νοέμβριο που μας πέρασε, η Σαουθάμπτον χωρίζει απ΄τον Ραλφ Χασενχουτλ. Και ποιόν “χτυπάει” για τον πάγκο της; τον Νέιθαν Τζόουνς! Η πρόκληση της Premier League είναι τεράστια για να αρνηθεί. Στις 10 Νοέμβρη ανακοινώνεται…

Κοιτάξτε τώρα τις ημερομηνίες. Ο Εντουαρτς (μάνατζερς της χρονιάς πέρυσι στην Λιγκ 2) απολύεται απ΄την Γουότφορντ στις 26/9.

Και ο Τζόουνς (μάνατζερ της χρονιάς πέρυσι στην Championship), αφήνει την Λούτον γιά την Σαουθάμπτον στις 10/11, 15 μέρες μετά δηλαδή. Τι πιό φυσιολογικό ήταν να κάνει η Λούτον; Αυτό που…ακριβώς έκανε. Πήγε και προσέλαβε τον απολυμένο από την μισητή Γουότφορντ Ρομπ Εντουαρτς κι αυτός την πήγε ως το Γουέμπλεϊ, στις 27 του Μάη θα είναι εκεί, στην κεντρική φωτό αποθεώνεται μετά το χθεσινό Λούτον-Σάντερλαντ 2-0! Σκεφτείτε να ανέβει και στην Premier League, τι έχει να γίνει.

Την ίδια ώρα φυσικά, η “ανυπόμονη” κλασικά Γουότφορντ κατέληξε 11η, 17 βαθμούς πίσω απ’ τη Λούτον. Ας μην τον έδιωχνε μετά από μόλις δέκα παιχνίδια. Και ο Νέιθαν Τζόουνς; Σίγουρα θα βλέπει με μιά πικρία την Λούτον μιά ανάσα από τα σαλόνια. Οχι μόνο γιατί την άφησε τον Νοέμβρη, όχι μόνο γιατί την αγαπάει και έχει βάλει κι αυτός το χεράκι του για να φτάσει εκεί (είπαμε, και πέρυσι ημιτελικά πλει οφ πήγε), αλλά γιατί στις 12 Φλεβάρη απολύθηκε από την Σαουθάμπτον, μετά από μόλις οκτώ ματς! Η Σαουθάμπτον φυσικά έπεσε και αυτός είναι άνεργος…

Εγραψα πάνω από 700 λέξεις απλά επειδή αξίζει να μαθαίνετε αυτές τις ιστορίες, να μην βλέπετε μονάχα τις “λαμπερές βιτρίνες”.

Και ενώ αφιέρωσα τόσα στον Εντουαρτς, στο στοίχημα θα αφιερωσω ελάχιστες αράδες. Μονά και δυάδες δύο “ίδια” σημεία.

Μάντσεστερ Σιτι-Ρεάλ 1+g/g και Μίντλεσμπρο-Κόβεντρι 1+g/g. Δείτε τις αστείες απόδοσεις που έχουν και τα δύο ματς σε άσους και g/g αυτόνομα. Κάντε τον πολλαπλασιασμό. Και μετά θα διαπιστώσετε ότι από τα combos στο “φτιάξε αγορά” έχουμε αξία.

Γιατί το 2,60 (1,53Χ1,70) γίνεται 3,00 και το 3,33 (1,85Χ1,80) γίνεται 4,00. Μέσω του “φτιάξε αγορά” έχουμε και πρώιμη στους άσους άν γίνουν 2-0. Ετσι απλά θα κλείσει η μέρα, ίσως αύριο update με καμιά δυαδούλα, αλλιώς νέα στήλη το Σάββατο. Ομως και απόψε και αύριο βράδυ θα τα πούμε στο chat!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras