4147

Billaras

Η μέρα…σηκώνει ρίσκο!

Καλημέρες! Χρόνια πολλά, ακόμα μιά φορά και σπέσιαλ ευχές στους Μανώληδες σήμερα! Εδώ είμαστε, όπως…χρόνια τώρα τέτοια μέρα. Boxing Day. Κάτι σαν…θρύλος στο ποδόσφαιρο. Μιά μέρα που οι άγγλοι αρρωσταίνουν αν δεν την βγάλουν σε δύο μέρη. Πρώτα στα μαγαζιά (όποιος δεν έχει δει τι γίνεται σήμερα από τις 11 το πρωί απλά δεν μπορεί να το φανταστεί) και μετά στο γήπεδο.

Παράδοση. Και οι άγγλοι…έχουν ένα σκάλωμα με τις παραδόσεις. Στα όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο δεν έχει κανένα νόημα να γυρίσω. Απλώς θα ήθελα όλοι να κρατήσουν (γιά…εκατοστή φορά) πως γίνεται με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας να μην χάνεις. Είναι θεμελιώδες μάθημα στοιχηματισμού, δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη γιά τους “θαμώνες” του Betsellers, το έχουν δει το έργο…έχω ξεχάσει πόσες φορές.

Ενα παρολί και ένα μονό αρκούσαν. Ολα τα άλλα είναι απλώς γιά κατανάλωση… Boxing Day λοιπόν. Οφείλω να γράψω κάτι και οφείλουν ΟΛΟΙ να το διαβάσουν: Η Boxing Day ναι, είναι μιά ξεχωριστή ποδοσφαιρική μέρα. Αλλά ΟΧΙ στοιχηματική!!! Ποδοσφαιρική ναι, στοιχηματική όχι. Στοιχηματικά είναι…σαν όλες τις άλλες. Σήμερα θέλω να κερδίσω όσο…θέλω και τις άλλες μέρες.

Τίποτα παραπάνω. Και ανάποδα, σήμερα μπορεί να χάσω, όπως χάνω..και άλλες μέρες. Δεν είναι “υποχρεωτική” η νίκη, δεν είναι καν υποχρεωτικό το ποντάρισμα!!!Στην 1η από τις τέσσερις εορταστικές αγωνιστικές, έφερα “ισοπαλία”. Μπορεί να φέρω και σήμερα. Μπορεί να χάσω. Το ζουμί είναι στη…σούμα. Δέχομαι να τα χάσω όλα σήμερα και να τα πιάσω όλα το Σάββατο (κάτι που μου έχει συμβεί πριν 3 χρόνια).

Και το…ανάποδο. Επίσης, αυτά τα γράφω γιά “όψιμους” παίκτες. Που βρίζουν όλο το χρόνο το νησί και σήμερα… ορμάνε. Ηδη φαίνεται αυτό. Οταν φορτώνεται πχ η Λίβερπουλ μέσα στην Στόουκ (που είναι κάτι…χρόνια αήττητη εντός και φέτος είναι εξαιρετική στο να κρατάει το “μηδέν”), είναι δείγμα ότι έχουν ορμήσει οι…άσχετοι με το νησί.

Η Αγγλία έχει δικούς της κανόνες. Οσοι δεν τους δέχονται, ας κάνουν πίσω, ας αράξουν, κακό δεν είναι. Γιατί μετά πάλι θα ψάχνονται… Αυτά ως πρόλογος. Πάμε στα ματς. Κατ' αρχάς ο καιρός. Μας τα χάλασε μιά το περασμένο Σάββατο. Και είναι διπλό το κακό. Γιατί καλό είναι τα ματς να “τρέχουν”, να έχουμε δείγμα φόρμας. Τώρα πολλές ομάδες “άραξαν” γιά δεκαήμερο και μάλιστα εορταστικό δεκαήμερο.

Κακό αυτό. Σήμερα δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα, αλλά και πάλι έχει βροχές από το μεσημέρι και μετά, ειδικά στα νότια. Και ανέμους ισχυρούς. Ηδη αναβλήθηκαν δύο ματς. Και καλά ματς γιά μένα, σωστά φαβορί. Λέιτον-Σουίντον (κοίταγα τη Σουίντον) και Γουίμπλεντον-Νορθάμπτον (κοίταγα τη Νορθάμπτον). Νομίζω ότι δεν θα έχουμε άλλες αναβολές, αν έχουμε δεν θα είναι στον βαθμό του Σαββάτου, απλά προσέξτε ματς…του Νότου (πχ Εξετερ, Πλίμουθ κλπ).

Πάμε στα παιχνίδια… Από Premier League, είχα κάθε καλή διάθεση να παίξω ένα παρολί με την Τσέλσι μέσα. Αλλά στο 1.75-1.70 που υπήρχε. Την Κυριακή μπήκα στο chat και ανέφερα “λακούβες” των μπουκ, λάθη τους, ακόμα και στον ΟΠΑΠ, επειδή είχε βγάλει ενιαίο κουπόνι. Εξι ματς ανέφερα τότε, στα τρία ήδη έκανε αλλάγές (Τσέλσι, Κόβεντρι, Σουίντον, αλλά αυτή αναβλήθηκε).

Εδώ έγιναν αλλαγές αποδόσεων ελέω λάθους στην απόδοση, όχι επειδή πήραν παιχνίδι από νωρίς (περίπτωση Λίβερπουλ). Αρα, ήδη είμαι στο -3 ματς. Τσέλσι, Νορθάμπτον, Σουίντον μας…τελειώσαν. Στην Premier λοιπόν, κρατάω…ένα. Την Σάντερλαντ. Την περίμενα ανεβασμένη, ήταν ανεβασμένη, με πλήρωσε το Σάββατο. Και την έχω στο 6.50. Θέλει κάποιος να πάει στο draw no bet; Στο 1-Χ; Οτι προτιμάει.

Εγώ δίνω το ερέθισμα, κόντρα δηλαδή η Σίτι. Που προχθές με την Ρέντινγκ ήταν κακή (ξανά), κέρδισε με γκολ καθαρό φάουλ στο 92'. Στην Championship, είχα τρία σήμεια, τα κάνω δύο. Θα σβήσω την Λιντς που είναι νωρίς. Κάτι μιά…σχετική αφερεγγυότητα που έχει (θυμάμαι το τελευταίο της εκτός, με Ντέρμπι, που έχασε με κάτω τα χέρια), κάτι ότι τέλειωσε ο δανεισμός του εξαιρετικού Τονγκ, το αφήνω.

Και κρατάω Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Ιπσουιτς. Μεγάλα και τα δύο, στο 4.50 η μιά, στο 3.00 η άλλη. Η Γουένσντεϊ έκανε δεύτερη κολλητή νίκη, σηκώνει κεφάλι, φορμάρεται. Η Μπόλτον μου, ασανσέρ. Αμα τρως πέντε από Πιτέρμπορο, έχεις θέμα. Και σήμερα λείπει ο Ντέιβις, που και ως φιγούρα είναι υπεραπαραίτητος στο τερέν. Η Ιπσουιτς στρώνει με τον Μακάρθι, τρέχει ένα μικρό καλό σερί, δεν την τρομάζει η Τσάρλτον που όπως φαίνεται ξεφουσκώνει, αναμενόμενα.

Κολλητές ήττες, κακή παρουσία γενικά εντός. Και στα δύο ματς λοιπόν, το μομέντουμ είναι υπέρ μου. Στην 1η κατηγορία, είχα Σουίντον, Μπρένφορντ, Κρου, Κόβεντρι. Η Σουίντον πάπαλα, η Μπρέντφορντ πήγε σε αποδόσεις κάτω του 2.00, η Κόβεντρι ήταν καλή…ως προχθές. Στο 2.50 και άνω, παιζόταν. Τώρα είναι στο…όριο. Θα κάνω λίιιιγο τα στραβά μάτια και θα την κρατήσω.

Η δε Κρου μου κάνει, η Τρανμίρ είναι κι αυτή σε φάση ξεφουσκώματος, τάληρο άρπαξε από την Σουίντον την περασμένη Παρασκεύη. Μπορεί να αντιδράσει, να βγάλει εγωισμό;; Πιθανόν. Αλλά οκ, στο 3.50 δέχομαι το ρίσκο με την Κρου που είναι καλά. Τα πιτσιρίκια αρχίζουν να αποκτούν σταθερότητα και αν τους πάει το ματς, είναι ικανά γιά όλα…. Στην 2η, είχα Νορθάμπτον (αντίο) και Ροτσντέιλ (που ξέσπασε την Παρασκεύη).

Εδώ θα είναι οι δύο μοναδικές προσθήκες που κάνω σήμερα. Θα παίξω Γιόρκ και Μπρίστολ Ρόβερς. Αφού έχασα σημεία από αλλού, προσθέτω από αλλού. Η Τσέστερφιλντ έχει θέμα με απόντες στην επίθεση (και η Γιόρκ ξέρει να “κλέβει” αποτέλεσμα), η Μπρίστολ με νέο προπονητή να κάνει ντεμπούτο σήμερα, αφού το ματς του Σαββάτου αναβλήθηκε.

Αντε ρε Γουόρντ να σε δω. Η Ροτσντέιλ είναι στο 2.80, η Γιόρκ στο 3.20, η Μπρίστολ Ρόβερς στο 3.40. Αρα, η σούμα λέει: Σάντερλαντ (6.50), Ιπσουϊτς (3.00), Σέφιλντ Γουένσντεϊ (4.50), Κρου (3.50), Κόβεντρι (2.50), Ροτσντέιλ (2.80), Μπρίστολ Ρόβερς (3.40) και Γιόρκ (3.20). Αυτά είναι. ΔΕΝ παίζω κάτι από Βέλγιο ή Ιταλία (είμαι κι εγώ…παραδοσιακός, αν και στην Β' Ιταλίας βάση όσων βλέπω ίσως έχουμε βροχή ισοπαλιών, ειδικά σε Ασκολι, Εμπολι, Προ Βερσέλι, Λιβόρνο).

Και όπως βλέπετε, ΔΕΝ κάνω “συμβατικό” παιχνίδι. Κανένα “μικρομεσαίο”, ούτε παρολί, ούτε over-under. Τίποτα. Μόνο μεγάλα σημεία. Ρίσκο. Ε, μέρα που είναι, κέρδη έχω, ας ρισκάρω. Ο μέσος όρος αυτής της οκτάδας είναι 3.67!!!! Στο τελικό στάδιο πλέον. Τα οκτώ είναι πολλά… Η Σάντερλαντ θα πάει μόνη της σε μονό, ομοίως και η Γουένσντεϊ.

Αχ και να είχαμε ανταλλακτήριο. Τέλος πάντων… Κοιτάω τα άλλα έξι. Και αποφασίζω να κάνω μιά…καινοτομία. Να μην πετάξω κανένα. Θα πάω με δύο trixie. Και μετά, επειδή…και η δική μου διάθεση “τζόγου” είναι ανεβασμένη, θα τα ενώσω. Και θα ζητάω ΜΟΝΟ τετράδες στην…εξάδα! Μάλλον δεν το έχετε ξαναδεί αυτό από εδώ. Οκ, σαφώς είναι λίγο…παλιομοδοτίκο, αλλά κοιτάξτε τι κάνω.

ΔΕΝ παίζω ένα σκασμό στήλες.Ζητάω μόνο τετράδες (15). Πολλές στήλες είναι και πάλι, αλλά είναι η “ασπίδα” μου αν δεν κάνω καλή χημεία στα δύο trixie και η …αχνή ελπίδα μου μπας και γίνει και κανένα μπαμ, εδώ να κάνω την διαφορά (γέλια). Είναι το…λόττο μου αυτό. Εχοντας ως πλεονέκτημα ότι δεν παίζω και κάθε μέρα και ότι δεν έχασα το Σάββατο, με παίρνει να το κάνω.

Στη χημεία των δύο trixie; Ιπσουιτς-Κόβεντρι-Μπρ. Ρόβερς θα βάλω στο ένα, Κρου-Ροτσντέιλ-Γιόρκ στο άλλο. Εδώ ο καθένας ας κάνει την δική του…. Αρα, καταλήξαμε: ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 22/12: 1.099 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 22.379 μονάδες. Ποντάρισμα 26/12: Μονό αποδεκτό: Σάντερλαντ 1 (6.50), με 60 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Σέφιλντ Γουένσντεϊ 2 (4.

50) με 84 μονάδες. Trixie: Ιπσουϊτς (3.00)-Κόβεντρι (2.50)-Μπρίστολ Ρόβερς (3.40) με 80 μονάδες κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα, σύνολο 260 μονάδες. Trixie: Κρου (3.50)-Γιόρκ (3.20)-Ροτσντέιλ (2.80) με 80 μονάδες κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα, σύνολο 260 μονάδες. Τετράδες από τα έξι (Ιπσουϊτς (3.00)-Κόβεντρι (2.50)-Μπρίστολ Ρόβερς (3.40) -Κρου (3.50)-Γιόρκ (3.20)-Ροτσντέιλ (2.80), με 15 μονάδες κάθε τετράδα, σύνολο 225 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 879 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 21.500 μονάδες. Είναι σαφές ότι το “κλειδί” είναι…ένα trixie. Μπορεί να περάσει ένα trixie;;; Ολα καλά θα είναι. Βέβαια, κέρδος θα έχω (και μάλιστα καλό) αν βγουν και από δύο στο καθένα, γιατί θα “γράψει” και τετράδα στο…μακρυνάρι μου (είχα να παίξω κάτι τέτοιο…κάμποσα χρόνια, ΔΕΝ το συνιστώ, παλαβομάρα και αρκετά ερασιτεχνικό παιχνίδι είναι, απλά…είπαμε.

Καλό βόλι και θυμηθείτε τι έγραφα στον πρόλογο: Οι ΜΗ γνώστες του νησιού, ας κάτσουν στα αυγά τους. Και όσοι παίξετε, να κοιτάτε το δάσος, όχι το δέντρο. Το Σάββατο θα ξαναπαίξουμε, τότε θα έχω νέα στήλη εδώ, η σούμα θέλουμε να είναι θετική, όταν βγούμε από τις γιορτές!! Υ.Γ: Ραντεβού στις 4, να κάνουμε μαζί στο www.betradio.com τα ματσάκια! Με Μάκη Μηνδρινό φυσικά! Ως τώρα, στο live έχει πάει καλά.

Τον Οκτώβρη μιά καλή νίκη. Τον Νοέμβρη παραλίγο…θρίαμβος (αχ ρε Μπράιτον). Γιά να δούμε του Δεκέμβρη (γέλια).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras