1766

Κώστας Ζαφείρης

Η “μισή” αλήθεια

Γεια χαρά σε όλους… Το βράδυ στο Βερολίνο η Αλμπα θα υποδεχθεί την Μπάγερν για το Game 2 των τελικών της Μπουντεσλίγκα (ο τίτλος κρίνεται στις 3 νίκες).

Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο Μόναχο, οι Βαυαροί «έκλεψαν» το ροζ φύλλο (74-70) μέσα από τα χέρια της Αλμπα με ένα επιμέρους 11-2 στο τελευταίο τρίλεπτο. Πάντως, αυτή είναι η «μισή» αλήθεια γιατί η άλλη… μισή, είναι ότι οι «γκρι» έπαιξαν έδρα στις τελευταίες κρίσιμες φάσεις, με αποτέλεσμα η Μπάγερν να βρει την ώθηση που έψαχνε μέχρι εκείνο το σημείο.

Τη δουλειά για τους Βαυαρούς έκαναν ο γκαρντ Ντζέντοβιτς (18 π., 7 ασ.), ο σέντερ Μπαρτέλ (14 π.), ο Αμερικανός φόργουορντ Ντέρικ Ουίλιαμς (πέτυχε ένα πολύ σημαντικό γκολ – φάουλ στο τελευταίο δίλεπτο), ενώ διψήφιος ήταν και ο σεσημασμένος σουτέρ, Κόπονεν (11 π.). Στην αντίπερα όχθη, οι Βερολινέζοι είχαν «στήριγμα» τον μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού, τον καλό πλέι μέικερ Πέιτον Σίβα (14 π.

– φωτό), τον φόργουορντ Σίκμα (10 π., 6 ριμπάουντ) και τον σέντερ Ν’ Νοκό (12 π.).

Τόσο ο Ντέγιαν Ράντονιτς όσο και ο Αϊτο Ρενέσες δεν ταλαιπωρούνται από φρέσκα αγωνιστικά προβλήματα.

Πάμε, όμως και στο δια ταύτα της αποψινής αναμέτρησης. Η Μπάγερν ήταν η πιο σταθερή ομάδα στη Γερμανία τη φετινή σεζόν, ωστόσο δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια σε κάποια δεδομένα.

Οι Βερολινέζοι κάνουν εξαιρετική πορεία και το γεγονός ότι έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου στο σούπερ ανταγωνιστικό Γιούροκαπ (ηττήθηκαν στους τελικούς από την Βαλένθια) αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας (έχασαν στο μηδέν την κούπα στην Βαμβέργη από την γηπεδούχο Μπάμπεργκ) τα λέει όλα. Ηδη, με την συμμετοχή τους στους τελικούς του πρωταθλήματος έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στην επόμενη Ευρωλίγκα, όμως από όσα λένε δεν τους φτάνουν όλα αυτά.

Θέλουν σαν τρελοί μία κούπα. Σήμερα θα αποδείξουν αν μπορούν…

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης