2857

Billaras

Η μπάλα της στατιστικής!

Η στατιστική ώρες-ώρες, σαν να…παίζει εκείνη μπάλα! Εγραφε ο Μάκης μερικά νούμερα του EURO χθες, έγιναν και τα ματς μετά, “'έσκασαν” όλες οι καθυστερήσεις μαζεμένες σε δύο μέρες! Το πρώτο 0-0 την Πέμπτη. Η πρώτη ανατροπή ημ/τελ την Πέμπτη. Το πρώτο 2-2 την Παρασκευή. Και επίσης το πρώτο over 3,5 (στο ίδιο ματς φυσικά). Και βρέθηκε και η πρώτη ομάδα που θα φτάσει μόνη της τα τρία γκολ.

Ολα μαζί σε δύο μέρες. Ποιός θα τα κυνήγησε άραγε; Αυτό που…καλά κρατεί, το επισημάναμε και πολλοί το πληρώνονται ήδη, είναι τα late goals. Μαζί με τα τελευταία, Τσεχία και Ιταλία χθες, φτάσαμε να έχουμε 14 γκολ μετά το 76'! Και κοιτάξτε πάλι την στατιστική. Εχουν γίνει 21 ματς, μπει 42 γκολ, άρα τα 14 είναι…ακριβώς το 1/3! Και ακριβώς μέσος όρος δύο γκολ είναι και τα σύνολα (21 ματς-42 γκολ).

Ολα…στρογγυλά! Αυτά με τα νούμερα. Το EURO εμένα μου αρέσει ως τώρα, όχι γιατί βλέπουμε μπαλάρα, αλλά κατ' αρχάς έχουμε πάντα γκολ (είπαμε, μόνο ένα 0-0), ενώ έχουμε σασπένς, πολλά γκολ στο τέλος, άρα.. σου μένει στο μυαλό. Και στοιχηματικά, not bad. Καλό ταμείο προχθές, μεγάλο. Με σημεία. Οχι τυχαία, μολις άρχισα να παίζω σημεία, αμέσως έγινε η διαφορά.

Δυάδα 15 και βάλε φορές τα λεφτά μας, όχι …κουμπιά. Τα “ειδικά” όλο και τα μαζεύω, προτείνω να κάνετε το ίδιο. Νταξ, στην 1η αγωνιστική καλώς πήγαμε προς τα εκεί, σκόπιμα έγινε, να δούμε τις ομάδες. Μετά όμως, αφού έχουμε δείγμα, τα σημεία…είναι σημεία. Σταθερή αξία. Και… όχι καθαρός τζόγος. Βρίσκεις λάθη, άρα βρίσκεις αξία, άρα παίζεις.

Simple as that. Στα γενικά του EURO, όσο ξερνάω με αυτούς τους κάφρους των γηπέδων, τόσο απολαμβάνω βορειοϊρλανδούς. Κάποτε τους κοροϊδεύαμε. Ναι, αλλά κοιτάξτε τους. Δεν είναι ομάδα. Είναι οικογένεια. Και μέσα και οι (φανταστικοί) οπαδοί τους. Με τρελλό χιούμορ. Παρότι βασανισμένος λαός, μην ξεχνιόμαστε. Κάνανε τραγούδι τον….Γουίλ Γκρίγκ, της…Γουίγκαν.

Ναι, της Γουίγκαν. Μόλις πέντε παίζουνε στην Premier League. Οι άλλοι είναι….”δικά μας παιδιά”, εννόω των μικρών κατηγοριών Αγγλίας και στην Σκωτία. Κάνανε…. αεροδρόμιο Λάφερτι το αεροδρόμιο του Μπέλφαστ! Και έιναι και 40.000 στη Γαλλία. Και αυτοί πίνουνε, αλλά αντίθετα με άλλους εμετικούς, είναι απολαυστικοί, με χιούμορ, οικογένειες, χαβαλέδες, σκέτη χαρά και απόλαυση (δική τους η φωτό της στήλης σήμερα).

Και γιά να κλείσουμε με τα γενικά, ξέρετε ότι σπάνια μιλάω γιά “τέτοια” πράγματα, αλλά το 2-2 με χέρι-πέναλτι της Κροατίας, δεν μου μοιάζει τόσο…σπαθί. Αχρηστο χέρι στις καθυστερήσεις; Και από…σεσησμένο κροάτη, κάποτε ο ίδιος έκλεινε το ματάκι στον Γκομίς στο ματς-αίσχος Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Λυών 1-7 του Champions League. Τέλος πάντων… Πάμε στα φρέσκα.

Επτά ματς ως και τη Δευτέρα. Σημαντική παράμετρος: Απο ΑΥΡΙΟ έχουμε την τρίτη και καθοριστική αγωνιστική. Κοιτάμε και βαθμολογίες πλέον, ενώ τα ματς είναι ίδιες ώρες. Το νου σας στο live. Βέλγιο-Ιρλανδία: Κατ' αρχάς δεν παίζω σημείο. Οι ιρλανδοί θα παίξουν λογικά όπως οι ιταλοί. Πίσω κλειστά και κόντρα. Και το κάνουν και καλά αυτό. Πολύ καλά.

Εξακολουθώ να πιστεύω στις πολύ μεγάλες δυνατότητες των βέλγων, αρκεί να καταλάβει και ο Βίλμοτς και οι ίδιοι οι παίκτες ότι η αφέλεια πληρώνεται. Είδα ένα ωραίο στατιστικό από τον κουμπάρο μου, τον Γιώργο Ριζεάκο (που'χει και γενέθλια σήμερα, πολύχρονος). Οτι το Βέλγιο έχει δεχθεί γκολ στα 7 απο τα 8 τελευταία ματς του (αυτό το ήξερα), και η Ιρλανδία έχει σκοράρει και στα τελευταία 12 ματς της (αυτό δεν το ήξερα).

Και το g/g καλοπληρώνει στο 2.10. Ισλανδία-Ουγγαρία: Κάτι σε 0-0, 0-1, 1-1. Κάπου εκεί. Λέω να προσπεράσω. Πορτογαλία-Αυστρία. Το 1.85 του άσου δεν είναι κακό. Fair είναι. Χωράει κάπου. Η Αυστρία όλο…κλο κλο κι αυγό τίποτα. Ισως κι ένα…τυπικό 2-0, στο 8.00 αυτό. Γενικά…ψιλοψόφια σήμερα. Αύριο τώρα, Ελβετία-Γαλλία και Ρουμανία-Αλβανία. Πάσο στο δεύτερο.

Τίποτα. Στο πρώτο, δεν ξέρω αν και ποσες αλλαγές θα κάνει ο Ντεσάμπ, προφανώς με Χ όλοι ευχαριστημένοι (Γαλλία 1η με 7, Ελβετία 2η με 5), στο 3.00 είναι, αλλά λοξοκοιτάω και το g/g στο 2.10 και το 2-2 σκορ στο 19.00. Η Γαλλία τώρα θα είναι απελευθερωμένη, είναι σημαντικό. Και τέλος, τη Δευτέρα. Στο Ρωσία-Ουαλία διαλέγω διπλό ξερό στο 3.00. Απορώ πραγματικά με όσους έπαιξαν άσο Ρωσία στο προηγούμενο ματς με τους σλοβάκους.

Λες και δεν την είχαν δει. Κακή ομάδα. Κάκιστη. Τίποτα πάνω της δεν μου αρέσει. Και οι ουαλοί θα κυνηγήσουν πρωτιά, σε ματς αναμονής. Τους κάνει και το Χ, αλλά όταν οι ρώσοι ανοιχτούν (αφού δεν τους κάνει το Χ), τότε..ίσως έχουμε γλέντι. Χ ημ/2 τελ γιά ειδικό; Ισως. Καλό γιά late στο live; Σίγουρα. Προς το παρόν διαλέγω διπλό. Και επίσης, δεν θεωρώ ότι οι άγγλοι θα αράξουν για το Χ με τους σλοβάκους.

Χίλια στραβά έχουν, τέτοια δεν κάνουν. Αν έρθει Χ, θα έρθει σπαθένια (ενώ πχ το Γερμανία-Πολωνία ήταν …φιλικό). Αφήστε που και γιά λόγους αγωνιστικούς και εγωισμού, αν μαθαίνουν διπλό της Ουαλίας θα…σκυλιάσουν. Να βγει 1η στον όμιλο η Ουαλία; Βαρύ θα τους κάτσει. Ελπίζω βέβαια να δούμε Στάριτζ μέσα, κι όχι το…γατί. Ενα είναι το γατί.

Να παίξω 1.75 διπλό δεν πάει το χέρι. Οριο μου είναι το 1.80. Προτιμώ το over στο 2.10. Αυτά είναι, με μιά σημείωση: Πιθανό Χ (αυτό ναι, παίζεται) είναι το Κροατία-Ισπανία της Τρίτης (έβαλε 2 ο Μοράτα χθες, καλό αυτό, ας βαλει άλλο ένα την Τρίτη). Δηλαδή, από τα τρία πιθανά “βολικά” Χ, λέω ναι σε Γαλλία και Ισπανία, όχι σε Αγγλία. Και εξήγησα το γιατί.

Λοιπον… Λέω να πάω σε μιά δυάδα μεγάλων σημείων, όπως προχθές. Ξερή και καλοπληρωμένη. Ελβετία Χ-Ουαλία 2. Αν σπασει το χινάρι, ίσως το ξανασκεφτώ και πάω σε μιά νέα, πάλι με Ουαλία και Κροατία Χ. Μετά, κοιτάω τα μικρότερα, g/g, over και σημεία. Εχω Βέλγιο g/g, Πορτογαλία 1, Ελβετία g/g, Σλοβακία over. Αυτά τα τέσσερα. Και τέλος, έχω και δύο σκοράκια.

2-0 η Πορτογαλία και 2-2 η Ελβετία. Θα αφήσω έξω το g/g της Ελβετίας, ας μην κάνω δύο δυάδες και τετράδα. Προτιμώ να κάνω ένα παρολί με τα άλλα τρία. Χαλαρά πράγματα. Και τα δύο σκοράκια κι έκλεισα. Και φυσικά, στο live βλέπουμε και κάνουμε, ειδικά απο Δευτέρα. Στο chat ένας μικρός χαμός καθημερινά, εκεί θα τα πούμε και σήμερα από νωρίς και αύριο βράδυ και πάει λέγοντας.

Νέα στήλη την Τρίτη. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 1000 μονάδες. Ανοιχτά μπετ (μακροχρόνια): 255 μονάδες. Κέρδη από 15-16-17/6: 333 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 693 μονάδες. Ποντάρισμα 18-19-20/6: Δυάδα:Oυαλία 2 -Ελβετία Χ (9.00) με 40 μονάδες. Παρολί: Πορτογαλία 1-Σλοβακια over- Βέλγιο g/g (8.15) με 45 μονάδες. Ακριβές σκορ Πορτογαλία 2-0 (8.00) 30 μονάδες. Ακριβές σκορ Ελβετία 2-2 (19.00) με 15 μονάδες.

Δυάδα τα σκορ (152.00) με 3 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 133 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 560 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras