719

Billaras

Η ντουζίνα που έγινε τριάδα!

Καλά περάσαμε μεσοβδόμαδα και μπάλα χορτάσαμε και χαρτζιλίκι βγάλαμε με το μαγκιόρικο διπλό της Νότιγχαμ, ειλικρινά αν εβγαίνε και η Γιουνάιτεντ (που ήταν γιά 0-4), θα πήγαινα και καζίνο (γέλια). Τα’χουμε αφήσει όλα όμως πίσω. Μπαίνουμε Μάιο αύριο, η λήξη κοντοζυγώνει, μιά χρονιά που γιά μένα ήταν απ’ τις καλύτερες όχι γιατί κέρδισα τρελλά (αυτό έχει να κάνει και με τη χημεία και με τη ρέντα) αλλά γιατί κράτησα την σταθερότητα που χρειαζόταν δέκα ολόκληρους μήνες.

Κι αυτό φαίνεται στο excel μου, ενώ είναι το πιό δύσκολο απ’ όλα. Αλλες σαιζόν είχα και εντελώς “νεκρά” διαστήματα, ή είχα και φεγγάρια τρελλής ρέντας. Φέτος πρώτη φορα τα καλά ή τα κακά γκολ ήταν πολύ λίγα-συγκριτικά πάντα- και είχα παρόμοια ποσοστά ευστοχίας σταθερά. Τεράστια υπόθεση. Θα τα πούμε σε κανένα μήνα όμως αυτά, μετά και το Champions League που είναι 28 του Μάη.

Προς το παρόν, πάμε στο σήμερα-και μόνο στο σήμερα! Αλλά πρώτα ένα μίνι-σχόλιο γιά κάτι Δευτεριάτικο: Αυτό το διπλό του…1,60 στο Ιωνικός-Απόλλωνας πως “μεταφράζεται”; Στημένο; Δωσμένο; Τελειωμένο; Είπαμε, μην το ξεφτιλίζουμε άλλο βρε…

Λοιπόν, στα σημερινά:

Μιά ντουζίνα έχω αρχικά. Τα δύο είναι “φαντασματάκια”.

Σασουόλο και Εσπανιόλ. Στο 7,5 η ιταλίδα, στο 7,00 η σπανιόλα. Δειτε τα και αποφασίστε, εγώ δεν θα τα ποντάρω τελικά. Γιατί-30 Απρίλη είμαστε- μετράω και το κίνητρο. Και δεν έχουν κανένα. Ναι, η Νάπολι είναι σε τρικυμία και η Ρεάλ με όλο της το μυαλό στη ρεβανς με τη Σιτι, αλλά και Χ να έρθουν, ποιός θα χαλαστεί (ειδικά στο ματς της Μαδρίτης, το Χ δεν το αποκλείω).

Οπότε, τα αναφέρω, θα τα τσεκάρουμε live, αλλά pre game εγώ τουλάχιστον τα αφήνω. Εσεις αποφασίστε.

Το δευτερο που θέλω να πω είναι οτι ΔΕΝ κοντράρω Λίβερπουλ ή Σίτι. ΔΕΝ είναι ευκολα τα ματς, κάθε άλλο. Αλλά δεν μου πάει το χέρι, τις βλέπω καλα.

Και έτσι πάω στην υπόλοιπη δεκάδα:

Κάλιαρι (2,50), Χέρτα (2,70), Φράιμπουργκ (2,70), Μπασάκσεχίρ (2,60), Αλαβές (3,30), Λεβάντε (3,20), Μπέρνλι (2,80), Χάτερσφιλντ (3,25), Γκρασχόπερς (3,60) και Σεντ Γκάλεν (2,75).

Αυτή είναι η δεκάδα.

Κανένα δεν είναι μικρό. Οταν “τόλμησα” να ακουμπήσω μικρό, έχασα. Ας κάνουν ότι θέλουν, μπορώ να αναφέρω μιά…εικοσάδα απο αυτά, αλλα δεν θα το κάνω καν. Μένω με τα 10 μεγάλα.

Πλέον, είναι η χημεία και οι λεπτομέρειες που “αποφασίζουν”. Αφήνω πρώτα τα δυο ελβετικά. Ο λόγος απλός: Δεν έχουν κίνητρο. Και δύσκολα παίζεις πλέον σημείο τέτοια εποχή χωρίς κίνητρο.

Βάση φόρμας και μόνο παντως αξίζουν.

Μένουν τα άλλα οκτώ. ΟΛΕΣ πλέον έχουν κίνητρο. Η πρώτη που αφήνω μετά είναι η τουρκάλα, γιατί γκέλαρε χθες και η Ντεμιρσπορ από τα Αδανα, οπότε έχει μιά απλα η Μπασάκ, είναι καλά και η άλλη, μην το σταυρώσουν. Μετά, αφήνω…Χάτερσφιλντ. Απροσδιόριστα, το φοβάμαι. Ναι, είναι ξεκάθαρη επιλογή, ορθώς το ποντάρει ο Μάκης, εμένα δεν μου κάνει το κλικ σήμερα.

Ο καθένας ας αποφασίσει, δεν έχω να προσάψω κάτι στην εξαιρετική ομάδα.

Και έχω την “τελική” εξάδα. Πλήν Φράιμπουργκ που κυνηγάει σεντόνι, οι άλλες πέντε είναι ομάδες της ουράς. Χέρτα-Κάλιαρι-Μπέρνλι-Αλαβές-Λεβάντε. Ο καθένας κοινώς πρέπει να ξέρει ΤΙ περιμένει από αυτές. Να δει μπάλαρα; No way. Να κερδίσουν εύκολα; No way. Απλώς έχεις κίνητρο+απόδοση με αντιπάλους είτε βατές, είτε αδιάφορες.

Και παίζεις σταυρώνοντας τα δάχτυλα.

Να σας πω ποιές μου κάνουν εμένα το κλικ; Κάλιαρι-Μπέρνλι και φυσικά η Φράιμπουργκ, που την λατρεύω και σχεδόν ποτέ δεν με απογοήτευσε. Και οι τρεις έχουν πρώιμη.

Και αυτές θα παίξω. Οι 12 έγιναν 10, οι 10 έγιναν 6 και τελικά κράτησα 3. Ενα trixie και ολα καλα, φόρτωμα οι δυάδες. Να βγει μιά δυάδα και να έχω καλό κέρδος.

Τα άλλα θα τα τσεκάρουμε live, o καθένας ας κάνει τη χημεία του, ενώ θα είμαι στο chat νωρίς, πριν τις 4, μπας και προκύψει ζωντανά κάτι από το φινάλε της 1η Αγγλίας!

Αύριο νέα στήλη κανονικά.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras