2169

Μάκης Μηνδρινός

Η παραμονή σε ένα ματς!

Αν η Σαουθάμπτον κερδίσει στο Σουόνσι απόψε το βράδυ, εξασφαλίζει την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ και αφήνει τις Σουόνσι και Χάντερσφιλντ να «μονομαχούν» για το τελευταίο εισιτήριο. Αν, όμως, οι Ουαλοί πάρουν θετικό αποτέλεσμα (νίκη ή ισοπαλία) αυτόματα γίνονται το μεγάλο φαβορί για να σωθούν. ΣΟΥΟΝΣΙ – ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ (21:45) Κωδ.

ΟΠΑΠ: 2130 Γήπεδο: ΛΙΜΠΕΡΤΙ (20.520), ΣΟΥΟΝΣΙ Απόσταση (χλμ.): 275 Σετ αποδόσεων: 3.05 – 3.20 – 2.50 Α’ ΓΥΡΟΣ: ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΣΟΥΟΝΣΙ 0-0 * Μέχρι το περσινό παιχνίδι τους στο «Λίμπερτι», όπου η Σουόνσι επικράτησε 2-1, η Σαουθάμπτον μετρούσε 4 ματς αήττητη εκεί, χωρίς μάλιστα να δεχθεί καν γκολ (3 νίκες με 1-0 και μία ισοπαλία 0-0). * Στα 11 τελευταία μεταξύ τους ανεξαρτήτως έδρας, η Σουόνσι έχει μόλις 2 νίκες επί της Σαουθάμπτον και δεν σκόραρε στα 7 εξ αυτών.

ΣΟΥΟΝΣΙ Ρεπορτάζ: Δεν πήρε τίποτα στο Μπόρνμουθ (1-0) και έπεσε στη ζώνη υποβιβασμού για πρώτη φορά από τις 3 Μαρτίου. Είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει, όμως υπέστη την τρίτη σερί ήττα και γενικά η εμφάνισή της δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Πλέον είναι 7 παιχνίδια χωρίς τρίποντο (0-3-4), βγάζοντας και αρκετά δύσκολο πρόγραμμα καθώς έπαιξε μεταξύ άλλων με Τσέλσι, Σίτι και Γιουνάιτεντ.

Το θετικό είναι ότι κλείνει τη σεζόν με δύο εντός έδρας ματς στα μέτρα της κόντρα σε Σαουθάμπτον και Στόουκ, που σημαίνει πως ακόμα κρατάει την τύχη στα χέρια της: αν κάνει το δύο στα δύο σώζεται σίγουρα, ίσως όμως της αρκούν και τέσσερις βαθμοί, καθώς η Σαουθάμπτον την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι.

Ετσι κι αλλιώς οι επιδόσεις της με τον Κάρλος Καρβαχάλ στον πάγκο είναι πολύ καλές και είναι χαρακτηριστικό πως στα 11 τελευταία παιχνίδια της στο «Λίμπερτι» έχασε μόνο από τη Μάντσεστερ Σίτι, την Τότεναμ και την Τσέλσι. «Δεν ήταν καλή η εμφάνισή μας στο Μπόρνμουθ, στενοχωρηθήκαμε, αλλά κοιτάζουμε παρακάτω. Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ κρίσιμο ματς, στην έδρα μας έχουμε κάνει καλές εμφανίσεις και πρέπει να κάνουμε εμφάνιση πολύ υψηλού επιπέδου απέναντι στη Σαουθάμπτον», δήλωσε ο Πορτογάλος.

Αγωνιστικά νέα: Διαθέσιμος και πάλι ο Νότον (μπακ, 33/0), αναμένεται να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας. Πάλι έξω Μπάρτλεϊ (στόπερ, 5/0), Φερ (χαφ, 20/1), Μπονί (φορ, 15/2). Bet info: Δεν έχει σκοράρει σε 7 εντός έδρας παιχνίδια φέτος. Είναι πρώτη στη σχετική λίστα μαζί με Χάντερσφιλντ και Νιουκάστλ. Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Φαμπιάνσκι – Φερνάντες, Μόουσον, Φαν ντερ Χόορν – Νότον, Κι, Κάρολ, Ολσον – Α.

Αγιού, Κλούκας, Τζ. Αγιού ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ Ρεπορτάζ: «Αυτοκτόνησε» στην έδρα της Εβερτον (1-1). Ηταν καλή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, προηγήθηκε στο 56’ με τον πολύ ανεβασμένο Ρέντμοντ, στο 85’ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του στόπερ Γιοσίντα και στο 96’ δέχθηκε την ισοφάριση, με την μπάλα να κοντράρει σε σουτ του αντιπάλου! Είναι βελτιωμένη, τρίτο ματς αήττητη, αλλά δεν έχει καθόλου ρέντα στο διάστημα αυτό.

Όμως, με νίκη στο Σουόνσι εξασφαλίζει την παραμονή της ό,τι και να γίνει στο τελευταίο ματς που υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι. Κι αυτό γιατί σε ισοβαθμία τόσο με τη Σουόνσι όσο και με τη Χάντερσφιλντ υπερτερεί (έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων που δύσκολα θα καλυφθεί σε μία αγωνιστική). Ο Μαρκ Χιουζ έχει ήδη κερδίσει μία φορά τη Σουόνσι φέτος, 2-1 τον Δεκέμβρη, όταν ήταν ακόμα στον πάγκο της Στόουκ.

«Ημασταν εξαιρετικοί την προηγούμενη εβδομάδα, ήμασταν εξαιρετική και κόντρα στην Εβερτον, θα είμαστε εξαιρετική και την Τρίτη με τη Σουόνσι. Αν είμαστε όπως πρέπει μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας», δήλωσε ο Ουαλός προπονητής. Αγωνιστικά νέα: Νέο πρόβλημα ο πολύτιμος Λεμινά (χαφ, 25/1), που χτύπησε στο προηγούμενο και θα λείψει.

Τιμωρημένος ο Γιοσίντα (στόπερ, 23/2), τη θέση του στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να πάρει ο νεαρός Στίβενς, βασικός στα περισσότερα ματς φέτος. Bet info: Οι 6 από τις 10 τελευταία εκτός έδρας νίκες της ήταν κόντρα σε ομάδες που την ημέρα του αγώνα ήταν στη ζώνη του υποβιβασμού, όπως τώρα η Σουόνσι. Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): ΜακΚάρθι – Χόεντ, Μπενταρέκ, Στίβενς – Σοάρες, Ρομέου, Χόιμπιεργκ, Μπέρτραντ – Τάντιτς, Ρέντμοντ, Οστιν Πηγή: Kingbet.

net 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος