1121

Κώστας Ζαφείρης

Η πονηριά του Αταμάν

Γεια χαρά και χρόνια πολλά σε όλους!

Νωρίς το βράδυ της Πέμπτης στη Μόσχα, η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα στο ματς που ανοίγει το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής, δηλαδή της τέταρτης πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους στην κανονική περίοδο της φετινής Ευρωλίγκα.

Η αλήθεια είναι ότι… βασανίστηκα για να καταλήξω που θα ρίξω το βάρος και τελικά αποφάσισα να αντιμετωπίσω «ζεστά» την εκτός έδρας αποστολή του Παναθηναϊκού στην Πόλη.

Οι πράσινοι (ξανά χωρίς Νέντοβιτς, τραυματίας ο Μπρέι αλλά ούτως ή άλλως ο Αμερικανός γκαρντ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα) με ρεκόρ 10-18 εξακολουθούν να βρίσκονται στα χαμηλά της βαθμολογίας και σταθερά χωρίς στόχο στη φετινή διοργάνωση, όμως είναι γεγονός ότι βελτίωσαν την εικόνα τους από την ημέρα που κάθισε στον πάγκο τους ο Κάτας.

Φτάνει αυτό για τον σημερινό αγώνα; Νομίζω πως όχι.

Η Εφές (19-11) έκανε στάση στο Μόναχο την προηγούμενη εβδομάδα (ήττα στο τέλος από την Μπάγερν) και έχασε κάποιο έδαφος στη μάχη της τετράδας και του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ που ακολουθούν. Οι Τούρκοι έχουν 11-2 στα 13 τελευταία και νομίζω πως απόψε δεν θα επιτρέψουν στον Παναθηναϊκό να πιστέψει ότι μπορεί να τους κάνει τη ζημιά.

Ο κόουτς Αταμάν δήλωσε με νόημα πριν λίγες ώρες «το ξέρω ότι τελείωσε το νικηφόρο σερί μας. Ηρθε η ώρα να ξεκινήσουμε νέο».

Το ποντάρισμά μου πήγε στην προσήλωση που εκτιμώ πως θα έχει η Εφές στα αμυντικά της καθήκοντα και στους πόντους του Παναθηναϊκού.  

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης