3837

Billaras

Η πραγματική νίκη…

Οποιος νομίζει ότι θρίαμβος ήταν το “8 στα 8” της περασμένης Κυριακής, πλανάται πλάνην οικτράν. Θρίαμβος ήταν το χθεσινό. Οπως το διαβάζετε. Και όποιος δεν το πιάνει, δεν καταλαβαίνει τι του γράφω, ας κάτσει να σκεφτεί λίγο παραπάνω… Ας το κάνω πιό λιανά: Οποιοσδήποτε, όλοι, μπορούν να κάνουν μιά και δύο καλές, μεγάλες νίκες μέσα στη σαιζόν.

Κάποιος χάνει πχ άντερα, κοιμάται μιά μέρα ο Θεός, παίζει πέντε χινάρια, κάνει το απόλυτο και μαζεύει το χαρτί. Αυτός ο παίκτης, στο τέλος της σαιζόν (και στο τέλος κάθε σαιζόν), χασούρης θα είναι. Υπογράφω γι αυτό. Γιατί θρίαμβος δεν είναι αυτό (που νομίζουν οι πολλοί). Θρίαμβος είναι σε μιά κάκιστη μέρα, σε μιά μέρα που και οι φαβοράκηδες κλαίνε (από Τσέλσι και Πόρτο ως Αγιαξ και Βασιλεία) και οι κυνηγοί “μεγάλων κεφαλών” κλαίνε, εσύ να μην χάνεις! Να χάνεις ….

τρία σουβλάκια! Το γράφω συνέχεια. Οταν καταφέρνεις να μην χάνεις, τότε κέρδισες. Ολη η φιλοσοφία πάνω εδώ είναι στηριγμένη. Να είσαι κακός μπελάς γιά τον μπουκ. Να τον κοπανάς πριν μιά εβδομάδα, να του παίζεις…περίπου τίποτα μεσοβδόμαδα, να έρχεται το χθες, να σε στριμώχνει και εσύ να ξεγλιστράς (και σήμερα να χαλαρώνεις). Αυτό είναι θρίαμβος! Δείτε τι έγινε χθες.

Τραγικός ήμουν. Κάκιστος. Εγω; Τα αποτελέσματα (νωρίς); Το..ίδιο κάνει, δεν αλλάζει το νόημα, στεκιά δεν βρίσκαμε! Πότε; Χθες που έκανα το μεγαλύτερο φετινό ποντάρισμα. Και έφτασε το βράδυ. Χρειαζόμουν…δύο στα δύο γιά να ξεφύγω. Και τι δύο; Φίτεσε μέσα στον Αγιαξ και Φιόρε μέσα στην Μίλαν. Αλλη έξοδος διαφυγής δεν υπήρχε. Μιά πιθανότητα.

Την πήρα. Κέρδισαν και οι δύο. Επαιξα 710 μονάδες και πήρα πίσω τις 648. Γι αυτό και χθες το χάρηκα πολύ παραπάνω από μιά καθαρή νίκη. Οταν είμαι κακός και παρά ταύτα δεν χάνω, αν κρατάω τα κέρδη μου εκεί που είναι, τότε η καλή μέρα θα ξανάρθει. Σας είχα προειδοποιήσει. Θα έχουμε αψιμαχίες. Πολλές. Είδατε μιά χθες, θα δείτε κι άλλες. Αυτός που δεν έχει πάρει χαμπάρι, που πάει και παίζει “καρφωτά” 4-5 από τα σημεία, που δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει ο ΤΡΟΠΟΣ που παίζεις, που νόμιζε ότι “έλα ρε, έκανε 8 στα 8 ο Billaras, όρμα πάνω του, η κότα με το χρυσό αυγό είναι, θα τους τσακίσει στο καπάκι”, αυτός ειναι κα-τα-δι-κα-σμέ-νος.

Τελειωμένος… Ας πάμε στο σήμερα. Ο Μάκης έχει δίκιο. Χαλαρή είναι η μέρα. Τα κοίταξα πολλή ώρα τα ματς. Θα σας πω τι έβαλα στην άκρη. Από τη μιά πάντα, φαβορί. Γκρασχόπερς (την πρόσθεσα σήμερα) στο 2.05, Αουγκσμπουργκ over (2.00), Λεβαδειακός (κι αυτόν τον πρόσθεσα σήμερα) 2.50, Βερόνα 2.05, Χάλμσταντ 1.90, Ατλέτικο Μαδρίτης over (1.80) και Τολούκα 1.

53 (κι αυτή την πρόσθεσα σήμερα). Και από την άλλη, τα αουτσάιντερ. Μπιλμπάο (8.50 το διπλό, 3.25 η διπλή ευκαιρία, δεν κοιτάω το DNB εδώ), Ιντερ (2.70), Ναντ (3.30), Καμπούρ (3.25), Βίμποργκ (4.33). Αυτά είναι. Οχι πολλά και όχι…σούπερ, όχι σημεία που τα βλέπεις και ορμάς. Από την άλλη, γιά να…χαριτολογήσουμε λίγο, είναι ματς εκτός νησιού. Φέτος συμβαίνει το παράδοξο.

Που το επεσήμανα από την αρχή. Το νησί δεν (μου) πάει καλά, αλλά εκτός αυτού, γίνονται…φοβερά πράγματα. Αυτό κάπου θα αλλάξει, είναι δεδομένο. Να το περιμένετε. Αλλά ως τώρα, έκατσα λίγο πρόχειρα και μέτρησα, από τις 20/9 ως και χθες, έχω “περάσει” 18 πολύ μεγάλα μη εγγλέζικα σημεία. Και με μεγάλο ποσοστό επαλήθευσης (το…περιβόητο “τόσα στα τόσα”).

Και μιλάω γιά πραγματικά μεγάλα, όχι πχ Βιγιαρεάλ που έπιασα την περασμένη Κυριακή. Μιλάω γιά 4αρια και 5αρια. Εχω βγάλει λεφτά ως τώρα από τις Καλμάρ, τις Τολούκες, τις Γκιμαράες και τις ολλανδέζες (κάτι Φιτέσε, κάτι Ρόντες, κάτι Τσβόλε). Αν σε 40 μέρες (και 18 στήλες από τότε) έχω τέτοια ευστοχία, τότε…χαμογελάω πονηρά. Ξαναγυρίζω στα φρέσκα.

Δεν θα παίξω δυνατά. Ενα μικρό ξεσκαρτάρισμα, πάπαλα. Θα βάλω τον Λεβαδειακό (παρότι φαβορί, αλλά του 2.50) με δύο μεγάλα. Ναντ και Βίμποργκ και θα κάνω ένα trixie. Ο Λεβαδειακός θέλει βαθμούς, η Ξάνθη σαν να ξεφουσκώνει απότομα, υπάρχει και ο Καραγεωργίου στη μέση. Η Ναντ είναι οκ, μιά ήττα έχει μονάχα εδώ και πολύ καιρό, δεν την δέχομαι τόσο αουτσάιντερ μέσα σε ομάδα και έδρα που δεν τρομάζει κανέναν.

Η Μονπελιέ και ντεφορμέ είναι και με απόντες σοβαρούς και με κακό κλίμα. Και τέλος, στο δανέζικο, δεν τις έχω δει. Αλλά βλέπω φόρμα. Και διαβάζω νούμερα. Τόσες ήττες εντος η Ααρχους. Τόσες νίκες εκτός η Βίμποργκ. Συνολικά η φόρμα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αποδόσεις. Χτυπάει στο μάτι… Κρατάω αυτό το trixie, χαλαρά. Αφήνω τα άλλα μεγάλα.

Και κοιτάω τα μικρά. Εχω δύο over (Αουγκσμπουργκ και Ατλέτικο), τέσσερις άσους (Γκρασχόπερς, Τολούκα, Βερόνα, Χάλμσταντ). Η Γκρασχόπερς μπορεί να περάσει στην κορυφή με νίκη, η Τολούκα βρίσκει αδιάφορη – ή μάλλον με το μυαλό αλλου-αντίπαλο, η Χάλμσταντ με αντεπίθεση κρατάει την τύχη στα χέρια της και με νίκη σώζεται, η Βερόνα έχει το απόλυτο εντός.

Οκ, το είπα ήδη, κανένα δεν με τρελλάινει. Στο χαλαρό θα πάω. Μένει η χημεία. Η Βερόνα θα γίνει public bet, η Μάιντζ μπορεί να μην έχει τον βασικό φορ (κακό αυτό γιά το over), τις σβήνω. Ας αφήσω και την Χάλμσταντ, που να μπλέκω με εξάποντο τώρα, όταν την είδα κατάλαβα και γιατί είναι τόσο χαμηλά. Οπότε, καθάρισα. Ενα παρολάκι με Γκρασχόπερς 1-Ατλέτικο over-Τολούκα 1.

Πόσο δίνει; Μου δίνει 5.64 φορές. Καλά είμαι. Αρκούν γιά σήμερα… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Επιστροφές από 2/11: 648 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.208 μονάδες. Ποντάρισμα 3/11: Trixie: Λεβαδειακός 1 (2.50)-Βίμποργκ 2 (4.33)-Ναντ 2 (3.30) με 60 μονάδες κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα, σύνολο 200 μονάδες. Παρολί: Τολούκα 1- Γκρασχόπερς 1-Ατλέτικο over (5.64) με 108 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 308 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 12.900 μονάδες. Οτι και να περάσει, είτε το παρολί, είτε μιά δυάδα στο trixie, κερδίζω. Λίγα; Μα…λίγα παίζω, δεν έχω απαιτήσεις από την ημέρα. Χθες αν έχανα θα “πάταγα” στις 12.560 μονάδες και θα έπρεπε να ξαναβάλω λεφτά σήμερα. Τώρα και να χάσω σήμερα, θα “πατήσω” στις 12.900 μονάδες, ΑΦΟΥ πόνταρα κιόλας. Αυτή η διαφορά κάνει…την διαφορά.

Τα λέμε ξανά την Τρίτη το απόγευμα. Υ.Γ: Νέο ρεκόρ προσέλευσης χθες. Με 18.375 “κλικ” και 10.947 μοναδικούς επισκέπτες στην σελίδα. Μόνο ένα θέλω, ένα εύχομαι. Οοοολο αυτό το “νέο αίμα”, να εγκλιματιστεί και να καταλάβει γρήγορα τι συμβαίνει εδώ μέσα. Οποιος ήρθε και περίμενε ή περιμένει κάτι σαν “δώσε μιά βραδυνή τετράδα ρε μπάρμπα”, καλύτερα να το ξανασκεφτεί….

Παλαιότερα άρθρα του Billaras