288

Germanos

Η συσπειρωμένη και η ανανεωμένη

Καλημέρα φίλτατοι! Αρκετές σημειώσεις κράτησα από τη χτεσινή μέρα, άλλες θετικές, άλλες αρνητικές. Το ποντάρισμα μας υπέρ της Όσναμπρουκ ήταν το πιο σωστό που κάναμε, κόντρα στη ροή όλα, η Όσναμπρουκ θα μπορούσε να είχε «αποδράσει» με το διπλό, αν η ίδια είχε εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της. Ακριβώς την ίδια στιγμή στο Βερολίνο η Χέρτα δεν μπορούσε να σημαδέψει… ελέφαντα στα δύο μέτρα, έχοντας σε δύο ματς πάνω από 30 σουτ, μη ευστοχώντας ούτε σε ένα και όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, η Βέεν έκανε το 0-1 στο 92’.

Αυτή η λίγη τύχη μας έλειψε στο Πάντερμπορν, που επιβεβαιώνει τα λεγόμενα μου περί μέτριας ομάδας φέτος.

Από την άλλη, στην Αυστρία, η Πόλτεν επιθετικά δείχνει πολύ δυνατή φέτος, δείχνει να έχει πλάνο και αυτό την κάνει για τώρα ένα από τα φαβορί, μαζί με την Γκράτσερ, όπως δηλαδή το περίμενα. Θα είναι πρωτάθλημα 2 ταχυτήτων, οι 5-6 καλές και οι… υπόλοιπες.

Ήττα λοιπόν στα πρώτα μας πονταρίσματα, όμως οι κατευθύνσεις είναι σωστές, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Σβήνουμε το χτες, πάμε στο σήμερα και το αύριο, όπου υπάρχουν αρκετά και ενδιαφέροντα ματσάκια.  

Γυρίζει… σπίτι του με γκολ

Από τα σημερινά παιχνίδια της δεύτερης Γερμανίας δεν θα επιλέξω κάτι, δεν με γεμίζει κάτι.

Είχα σημειώσει τα γκολ στο Κίελο, όμως στο πρώτο παιχνίδι το Κίελο έδειξε προσήλωση αμυντική, ενώ η Φιρτ μένει να φανεί πως συμπεριφέρεται εκτός έδρας, όπου πέρυσι ήταν κάκιστη. Κατά τα άλλα τίποτα από σημερινό πρόγραμμα, ενδιαφέρον υπάρχει στο πως θα αντιδράσει η Σάλκε μετά την πεντάρα, έχοντας τρομακτικά αμυντικά θέματα και η Λάουτερν επί Σούστερ σίγουρα δεν θα είναι βολικός αντίπαλος.

Από το αυριανό πρόγραμμα στο παιχνίδι της Καρλσρούης με το Αμβούργο έχουμε τις πιο χαμηλές αποδόσεις όσον αφορά τα γκολ, μόλις στο 3,25 το γκολ/γκολ ημιχρόνου, λογικό. Εκεί που θα σταθώ πάντως είναι στο να σκοράρει ο Λαρς Στιντλ. Επιστροφή στο σπίτι του μετά από πολλά χρόνια έχοντας κάνει σπουδαία καριέρα, ειδικά με τα χρώματα της Γκλάντμπαχ.

Στο 3,50 να βρει δίχτυα ο καπιτάνο. Κατά τα άλλα εντύπωση μου προκαλεί το 4,33 του διπλού της Μπράουνσβαϊκ μέσα στο Μαγδεμβούργο. Κοινούς στόχους έχουν, καλή παράδοση έχει η Μπράουνσβαϊκ στο Μαγδεμβούργο, συν τοις άλλης το Μαγδεμβούργο δεν είναι Αμβούργο για να μπορεί να ξεκλειδώνει τόσο εύκολα άμυνες, μιας και η Άιντραχτ θα παίξει αμυντικά, αναζητώντας τις αντεπιθέσεις.

«Ζέβρες» για μια νέα αρχή

Στην Dritte Liga μπορούμε να συζητήσουμε για δύο αυριανά παιχνίδια. Αντίθετα από τα σημερινά, μιας και δεν είχαμε επιστροφές από χτες, αφήνω το γκολ/γκολ ημιχρόνου της Ρέγκενσμπουργκ με την Ουντερχάχινγκ, ενώ ας έχουμε το νου μας στο παιχνίδι της Δρέσδης με την Αρμίνια, έχουν παράδοση στις ανατροπές, αρχή της χρονιάς είναι, δεν θέλει πολύ να γίνει «ομορφιά».

Πάμε λοιπόν στα αυριανά, με τη Ντούισμπουργκ να φιλοξενείται από την Φράιμπουργκ ΙΙ. Όπως είδατε και στο preview ανέφερα ότι η Φράιμπουργκ ΙΙ είναι μια εντελώς άλλη ομάδα, χάνοντας αρκετούς παίκτες που την έφτασαν σε μια τόσο επιτυχημένη σεζόν όπως η περυσινή και όπως ήταν λογικό αναζητάνε την τύχη τους είτε στην πρώτη ομάδα, είτε κάπου αλλού.

Η Ντούισμπουργκ δείχνει ανανεωμένη, δείχνει να έχει την απαραίτητη δίψα για επιτυχία, βγάζει υγεία και συσπείρωση μετά από χρόνια και το 3,40 (από 3,60) του διπλού μου αρέσει.

Το έτερο παιχνίδι που μου αρέσει είναι ο άσος της νεοφώτιστης Ουλμ απέναντι στην Σάαρμπρουκεν (3,50 πληρώνει). Δυνατή έδρα, μεγάλη κινητικότητα και μεγάλη δίψα για αυτήν την κατηγορία και σίγουρα η Σάαρμπρουκεν δεν είναι για να πληρώνει τόσο χαμηλά.

Για να γουρλώνουμε μάτια…

Θυμάστε πως είχα σταμπάρει τη Λούστεναου για κόντρα, αφού το ρόστερ της είναι περιορισμένο. Σαφώς έγιναν κάποιες κινήσεις, γέμισε το ρόστερ, όμως αυτό που δείχνει μέχρι στιγμής στον αγωνιστικό χώρο είναι να το σέβεται κανείς. Προφανώς συσπειρώθηκε η ομάδα, γνωρίζοντας τις δυσκολίες.

Τώρα φιλοξενεί την Αούστρια Βιέννης, που δεν μου άρεσε στα 2 επίσημα παιχνίδια της έως τώρα, με τον άσο να πληρώνει 4,00. Εννοείται στα υπόψην και το ότι η Αούστρια Βιέννης έχει ευρωπαϊκά παιχνίδια και αρκετούς τραυματισμούς τις τελευταίες μέρες. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι σούπερ wow από το πρόγραμμα για να ασχοληθούμε. Στο Κλάγκεφουρτ και στο Λινς υπάρχουν πολύ καλές προϋποθέσεις για να δούμε παιχνίδια με γκολ, τέσσερις ομάδες που σκοράρουν με ευκολία και δέχονται γκολ με ευκολία, από 3,75 μέχρι 4,00 πληρώνουν τα γκολ/γκολ ημιχρόνων.

       

Τι υπάρχει λοιπόν ως σύνοψη; Τα γκολ/γκολ ημιχρόνων, τα οποία και κόβω για να δω μίνιμουμ 2 αγώνες εντός εκτός σε συμπεριφορά ομάδων, αυτά είναι Ρέγκενσμπουργκ, Κλάγκενφουρτ, Μπλάου Βάις Λινς. Η ανατροπή 2ημ/1τελ της Δρέσδης, την οποία επίσης κόβω. Μένουν μετά πέντε bet, Λαρς Στιντλ anytime (3,50), Μπράουνσβαϊκ (4,33), Ουλμ (3,50), Ντούισμπουργκ (3,40) και Λούστεναου (4,00).

Φεύγει η Μπράουνσβαϊκ, αφού ποιοτικά το Μαγδεμβούργο μου αρέσει πάρα πολύ. Αφήνω και το ειδικό του Λαρς Στιντλ, παρότι έχω καλό feeling. Μένουν λοιπόν Λούστεναου, Ντούισμπουργκ και Ουλμ, δεν θέλω να ανοιχτώ στην αρχή, επομένως πάω με Λούστεναου και Ντούισμπουργκ. Καλή τύχη να έχουμε, θα είμαι τσατ κάποια στιγμή το μεσημέρι, έχω να παραλάβω μάνα από το αεροδρόμιο, σίγουρα πάντως αύριο μεσημεράκι θα είμαι τσατ για τα παιχνίδια μας.

Χαιρετώ!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS