1601

Κώστας Ζαφείρης

Η σύγκρουση των “αιωνίων”

Καλημέρα σε όλους…

Μεγάλο παιχνίδι απόψε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με την μάχη των «αιωνίων» να συγκεντρώνει πάνω της όλους τους προβολείς και όχι άδικα.

Με όσα γίνονται στο ελληνικό μπάσκετ, με την απόφαση των «ερυθρολεύκων» να… χαιρετήσουν την Α1 για τους γνωστούς λόγους, με το θέμα που προέκυψε με τους Πρίντεζη, Παπανικολάου, Κόνιαρη, τον Πιτίνο, την Εθνική και τον Βασιλακόπουλο, το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από ηλεκτρισμένο.

Το αφεντικό των πράσινων Δημήτρης Γιαννακόπουλος περιμένει πως και πως το σημερινό ματς, κάτι που έχει γίνει απόλυτα αντιληπτό στα αποδυτήρια των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Ρικ Πιτίνο είναι… μανούλα στο να φτιάχνει τους παίκτες του πριν τα μεγάλα παιχνίδια και θεωρώ δεδομένο ότι οι παίκτες του θα μπουν με το μαχαίρι στα δόντια.

Από την άλλη πλευρά, οι Πειραιώτες πηγαίνουν για «πόλεμο» στο ΟΑΚΑ, με τον… άγουρο Κεστούτις Κεμζούρα στον πάγκο τους, ο οποίος όμως μέχρι τώρα κερδίζει το «στοίχημα» με τη δουλειά που κάνει και κλείνει το στόμα όσων «έτρεξαν» να τον αμφισβητήσουν. Μία χαρά προπονητής είναι ο Λιθουανός και αξίζει ένα μπράβο για την βελτίωση της εικόνας του Ολυμπιακού.

Από τη μία Καλάθης, Τόμας, Φριντέτ, Παπαπέτρου, Τζόνσον και από την άλλη Σπανούλης, Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου.

Χωρίς απουσίες οι πράσινοι, αμφίβολος (με τις πιθανότητες υπέρ του για να παίξει) ο αναπληρωματικός ψηλός, Γουίλι Ριντ για τους «ερυθρόλευκους».

Από τρεις κολλητές νίκες και πέντε στα έξι τελευταία παιχνίδια του στη διοργάνωση προέρχεται ο Παναθηναϊκός (ρεκόρ 7-4, έχει την καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα), από την πιο μεστή φετινή του εμφάνιση (κόντρα στην Αρμάνι) ο Ολυμπιακός (ρεκόρ 5-6).

Περιττό να αναφέρω το πόσο βαριά φανέλα διαθέτουν οι «αιώνιοι», όμως θα σταθώ στο γεγονός ότι οι Πειραιώτες πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ με αρκετούς παίκτες που δεν γνωρίζουν τι εστί ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού. Αυτό, πιστεύω ότι θα κρίνει την αναμέτρηση…

Από ‘κει και πέρα, στο πινακάκι έχει μπει μαζί με τον άσο ημίχρονο/άσο τελικό του Παναθηναϊκού η νίκη του Κολοσσού επί του Ηρακλή το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι Ροδίτες «έψησαν» τον Μάλκολμ Γκρίφιν, με τον 28χρονο γκαρντ να επιστρέφει στον Κολοσσό (είχε παίξει ξανά εκεί τη σεζόν 2017/18). Τα δύο τελευταία χρόνια ο Γκρίφιν φόρεσε τις φανέλες των Ζενίτ, ΑΕΚ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, ενώ φέτος ξεκίνησε τη σεζόν στη Χάποελ Τελ Αβίβ. Ο Γκρίφιν ανεβάζει επίπεδο την ομάδα του Λυκογιάννη. Δεν είναι κακό σύνολο ο Ηρακλής του Καστρίτη και μάλιστα προέρχεται από την τριαντάρα επί του Λαυρίου,  όμως πιστεύω ότι στη Ρόδο δεν θα αντέξει.

Πάμε και σε κάποια ειδικά παικτών από το σημερινό ντέρμπι. Εχω παίξει το under 1,5 τρίποντα του Μπράντον Πολ. Για να μην παρεξηγηθώ, θεωρώ παίκτη υψηλού επιπέδου τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ του Ολυμπιακού, όμως έβαλα το underάκι στο πινακάκι λόγω της ατμόσφαιρας που θα συναντήσει στο ΟΑΚΑ και λόγω απόδοσης (2,80).

Επίσης, έπαιξα και το 2,50 του Φριντέτ να σημειώσει τα περισσότερα τρίποντα στο ματς.

Ο Αμερικανός μεταμορφώθηκε μετά την απόλυση του Πεδουλάκη και γενικότερα είναι… άλλος άνθρωπος.

Καλημέρα…

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης