437

Skotostrious

Η φόρμα αφήνει υποσχέσεις…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο ! Ενα πολύ ενδιαφέρον από ιπποδρομιακής άποψης διήμερο μας περιμένει καθώς έχουμε τη διεξαγωγή του σημαντικού για τις ιρλανδικές ιπποδρομίες με εμπόδια φεστιβάλ του Δουβλίνου στο ιπποδρόμιο του Leopardstown άλλα και δυνατές ημερίδες στην Αγγλία. Ας δούμε λοιπόν τι επιλογές έχουμε από το σημερινό κουπόνι.

Πρώτη μας στάση στην εναρκτήρια κούρσα του σπουδαίου φεστιβάλ, μιας Grade 1 κούρσας στα χαμηλά εμπόδια/hurdles στην απόσταση των 2 miles 6 furlongs (4,400 μέτρα) και θα στηρίξουμε τον WEVEALLBEENCAUGHT στην πρώτη του εμφάνιση στο υψηλότερο επίπεδο. Δύο φορές νικητής σε κούρσες Bumper* έκανε ντεμπούτο στα εμπόδια κατευθείαν στα βαθιά σε Grade 2 ιπποδρομία με πολύ καλή εμφάνιση και τρίτη θέση για να ακολουθήσει τις προσδοκίες που δημιούργησε με την απόδοση του κερδίζοντας στην επόμενη του έξοδο στο Cheltenham την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Η φόρμα αυτή αποκτά ιδιαίτερη αξία καθώς ο δεύτερος της κούρσας εκείνης στην επόμενη του έξοδο κέρδισε σε Grade 2 ιπποδρομία. Σίγουρα αντιμετωπίζει πολύ δυνατό ανταγωνισμό άλλα με λίγα μίλια στα πόδια του αναμένεται να δείξει περαιτέρω πρόοδο και ανάμεσα σε όλες τις συμμετοχές δείχνει να έχει την πιο ενθαρρυντική φόρμα.

Μεταφερόμαστε στο ιπποδρόμιο του Sandown στο οποίο έχουμε μια πολύ καλή κάρτα με δυνατές κούρσες και θα πάμε στην πέμπτη ιπποδρομία του προγράμματος, ένα Premier Handicap και θα στηρίξουμε τον BELLS OF PETERBORO (each-way).

Ενα πολύ αξιόπιστο και σταθερό στις επιδόσεις του άλογο έχει καταφέρει σε ένα αρκετά μεγάλο αριθμό ιπποδρομιών να βρίσκεται στις θέσεις του βάθρου (ποσοστό άνω του 60% σε νίκες και πλασαρίσματα σε σύνολο 23 αγώνων). Δεν ευδοκίμησε η προσπάθεια να ξεκινήσει καριέρα στους φράκτες /fences και έτσι επέστρεψε πάλι στα χαμηλά εμπόδια καταφέρνοντας να ανέβει στη δεύτερη θέση του βάθρου στην Boxing Day.

Θα αγωνιστεί με μεγάλο πλεονέκτημα στα handicap καθώς θα είναι το δεύτερο ελαφρύτερο άλογο της κούρσας και με δεδομένη την αξιοπιστία του αναμένεται να είναι πάλι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές με άλλη μια από το Leopardstown και την κούρσα που κλείνει το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, μια ιπποδρομία Bumper* στα 2 miles (3,200 μέτρα).

Πολύ δυνατός ο συναγωνισμός με ιδιαίτερα αξιόλογα άλογα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον στις κούρσες με εμπόδια και στις συγκεκριμένες αποδόσεις αξίζει να στηρίξουμε τον FERONILY. Μια αρκετά ακριβή αγορά για το επίπεδο αυτό, προέρχεται από αξιόλογο γενεαλογικό δέντρο και έχει στενή συγγένεια με ένα πολύ επιτυχημένο άλογο στα χαμηλά εμπόδια ( Ava Rose).

Ερχεται στην κούρσα έχοντας μια νίκη σε point-to-point (εκπαιδευτικές κούρσες σε πολύ χαμηλά εμπόδια) και μια δεύτερη σε bumper στο ντεμπούτο του στις ιπποδρομίες National Hunt, φόρμα την οποία ενισχύει η επίδοση του τρίτου της κούρσας εκείνης στις επόμενες εξόδους του και επιπλέον θα έχει το πλεονέκτημα στα βάρη καθώς αγωνίζεται με διαφορά 4 lbs σε σχέση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

*Bumper : ιπποδρομίες χωρίς εμπόδια που διεξάγονται στο στίβο που πραγματοποιούνται οι ιπποδρομίες National Hunt και ο στόχος τους είναι να εκπαιδεύσουν τα άλογα στις αποστάσεις και έδαφος που θα αγωνιστούν στο μέλλον στις κούρσες με εμπόδια.

Θα ακολουθήσει αύριο νέα στήλη από τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ στην Ιρλανδία άλλα και η ετήσια παραδοσιακή μας στήλη για το αμερικάνικο Super Bowl.

Συνοπτικά :

Σάββατο 04/02 15:20 Leopardstown Nathaniel Lacy & Partners Solicitors ‘50,000 Cheltenham Bonus For Stable Staff’ Novice Hurdle : WEVEALLBEENCAUGHT (4,50).

Σάββατο 04/02 16:55 Sandown Virgin Bet Heroes Handicap Hurdle : BELLS OF PETERBORO (15,00 each-way)

Σάββατο 04/02 18:40 Leopardstown Shabra Charity Oliver Brady Memorial Future Stars : FERONILY (4,00)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious