1110

Skotostrious

Η ώρα του κλάσικο…

Καλησπέρα σε όλες και όλους ! Φτάσαμε αισίως στην τελευταία ημέρα του φεστιβάλ στο Aintree, με το Grand National να ξεχωρίζει όπως είναι αναμενόμενο. Πρόκειται εξάλλου για την σπουδαιότερη κούρσα με εμπόδια σε όλο τον κόσμο και έχει την ιδιαιτερότητα να πραγματοποιείται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο στίβο με εμπόδια μεγαλύτερα του συνηθισμένου, κάνοντας το ένα απόλυτο τεστ αντοχής και ικανότητας για άλογα και αναβάτες.

Εχει τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη ιπποδρομία στο νησί ενώ πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι έχουν δοθεί ονόματα στους φράκτες με τα Becher’s Brook , The Chair και Canal Turn να ξεχωρίζουν καθώς είναι οι δυσκολότεροι της διαδρομής. Ας δούμε λοιπόν τι μας επιφυλάσσει η τρίτη ημερίδα του φεστιβάλ.

Ξεκινάμε με την πρώτη κούρσα του προγράμματος, ένα ημιμαραθώνιο στα χαμηλά εμπόδια όπου στις τρέχουσες αποδόσεις αξίζει να ρισκάρουμε στο SOUTHFIELD HARVEST (each-way).

Εχει αγωνιστεί λίγες φορές για επταετής άλλα έχει καταφέρει στους 7 από 9 αγώνες του να είναι στις δύο πρώτες θέσεις. Οριακά δε σκόραρε και στην προηγούμενη έξοδο του μετά από ένα διάλειμμα 2 μηνών καθώς κουράστηκε στα τελευταία μέτρα της κούρσας. Ερχεται σήμερα σαφώς πιο έτοιμο και εξοπλισμένο με προστατευτικά στο πρόσωπο του και καθώς είναι σε πολύ καλό επίπεδο στο handicap αναμένεται να είναι στους πρωταγωνιστές.

Επόμενη στάση στην τέταρτη κούρσα του προγράμματος όπου πιστεύω πως αξίζει να στηρίξουμε τη φοράδα ROKSANA των αδελφών Skelton στην προσπάθεια να αντιστρέψει τη φόρμα με τους συνήθεις αντιπάλους της στην κατηγορία Thyme Hill και Paisley Park. Eχει πολύ καλό ρεκόρ στην απόσταση και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση όντας τρίτη στην ιπποδρομία των φοράδων στο Cheltenham σε σαφώς μικρότερη απόσταση από την κανονική της.

Ηταν δεύτερη στην ίδια με τη σημερινή κούρσα το 2019 και καθώς έχει πλεονέκτημα 7 lbs λόγω του φύλου της με την επιστροφή στα 3 μίλια αναμένεται να είναι άκρως ανταγωνιστική.

Και φτάνουμε στην κορωνίδα του ετήσιου καλενταριού στις ιπποδρομίες με εμπόδια, το κλασικό GRAND NATIONAL. 40 ίπποι θα αγωνιστούν στον σκληρό στίβο σε απόσταση 4 miles 2 furlongs (σχεδόν 7 χιλιόμετρα) με το νικητή να κερδίζει εκτός από την δόξα και την θέση στην ιστορία και το ποσό των 560 χιλιάδων λιρών.

Φέτος το φαβορί Cloth Cap έχει μια από τις χαμηλότερες αποδόσεις που έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια σε αντίστοιχου μεγέθους ιπποδρομία κάνοντας σχεδόν απαγορευτικό το ποντάρισμα. Αντ΄αυτού ίσως αξίζει να κοιτάξουμε στις ψηλότερες αποδόσεις καθώς κάθε χρόνο αουτσάιντερ που πληρώνουν καλά έχουν κερδίσει ή έχουν πλασαριστεί. Δύο τέτοιες περιπτώσεις θα δούμε για την αυριανή κούρσα και ξεκινώντας το πρώτο που τραβάει την προσοχή είναι ο DISCORAMA (each-way).

Εχει πλασαριστεί 3 φορές στο μεγάλο φεστιβάλ του Cheltenham με την 2η θέση στο National Hunt Chase να υποδεικνύει ότι έχει την αντοχή να ανταπεξέλθει στο σκληρό τεστ της κούρσας αυτής. Εχει υποβληθεί σε μια επέμβαση στο αναπνευστικό του σύστημα και σε συνδυασμό με το πολύ καλό επίπεδο στα handicap αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στην κούρσα. H δεύτερη επιλογή και σαφώς με δυσκολότερο έργο είναι ο AMI DESBOIS (each-way).

Εχει πάνω από 3 χρόνια να κερδίσει στους φράκτες άλλα έχει επιστρέψει στη σεζόν με 2 πολύ καλές προσπάθειες στα 3 μίλια με ισάριθμες δεύτερες θέσεις με την τελευταία του έξοδο να χάνει οριακά τη νίκη με ένα λάθος άλμα στο τελευταίο εμπόδιο. Είναι ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό άλογο και μπορεί να μας ανταμείψει σε πολύ υψηλές αποδόσεις.

Συνοπτικά

Σάββατο 10/04 15:45 Aintree EFT Systems Handicap Hurdle : SOUTHFIELD HARVEST (10,00 each-way)

Σάββατο 10/04 17:35 Aintree Ryanair Stayers Hurdle : ROKSANA (6,50)

Σάββατο 10/04 19:15 Aintree Randox Grand National Handicap Chase : DISCORAMA (15,00 each-way 6 places)

Σάββατο 10/04 19:15 Aintree Randox Grand National Handicap Chase : AMI DESBOIS (81,00 each-way 6 places)

Oι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious