385

Skotostrious

Η ώρα του μεγάλου φινάλε…UPDATE

Καλημέρα σε όλες και όλους και χρόνια πολλά ! Η επιστροφή στις επάλξεις μετά από ένα μικρό διάλειμμα που ακολούθησε το σερί που γράψαμε στο μεγάλο φεστιβάλ του Cheltenham συμπίπτει με μια άλλη ιστορική διοργάνωση, το τριήμερο Grand National Festival που διεξάγεται παραδοσιακά αυτές τις ημέρες στο ιπποδρόμιο του Aintree, λίγο έξω από το Liverpool. Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ έχουμε την σπουδαιότερη κούρσα με εμπόδια στο ετήσιο καλεντάρι και πιθανόν την πιο διάσημη ιπποδρομία στον κόσμο (μαζί με το Kentucky Derby) και αναφερόμαστε στο ομώνυμο Grand National Steeplechase.

Ολα στην ώρα τους όμως οπότε προς το παρόν ας δούμε τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα στην πρώτη ημερίδα του φεστιβάλ.

Πρώτη μας στάση στη δεύτερη κούρσα του προγράμματος, μια ιπποδρομία στα χαμηλά εμπόδια/hurdles αυστηρά για τετραετείς ίππους οι οποίοι θα αγωνιστούν σε μια απόσταση 2 μιλίων 1 furlong (3,400 μέτρα περίπου). Πολλά αξιόλογα άλογα συμμετέχουν σήμερα με τη φοράδα Zenta που εκπροσωπεί τον κορυφαίο ιρλανδό εκπαιδευτή Willie Mullins να έχει αδιαμφισβήτητα τον πρώτο λόγο καθώς έχει την κορυφαία φόρμα με αποκορύφωμα την τρίτη θέση στην αντίστοιχη κούρσα Juvenile στο Cheltenham πριν 1 μήνα άλλα στη σημερινή κούρσα ίσως είναι η ευκαιρία του πολύ αξιόλογου SCRIPTWRITER να επανέλθει στις πολύ καλές εμφανίσεις.

Προέρχεται από εξαιρετικό γενεαλογικό δέντρο (Churchill 4 νίκες σε Group 1 Flat Races), έχει πολύ καλή παρουσία αντίστοιχα στις κούρσες στον επίπεδο στίβο και μετέφερε την φόρμα αυτή και στα χαμηλά εμπόδια με σπουδαιότερη επιτυχία του τη νίκη σε Grade 2 κούρσα στο Cheltenham τον Νοέμβριο 2022. Κατώτερος των περιστάσεων στην Adonis Juvenile Hurdle (Grade 2) καθώς προβληματίστηκε ιδιαίτερα στα άλματα του στο τέλος Φλεβάρη, δεν συμμετείχε στο μεγάλο φεστιβάλ στο Cheltenham κάτι που σημαίνει πως έρχεται φρέσκο σήμερα και καθώς δείχνει άλογο με ικανότητες, αναμένουμε να ξεπεράσει την κακή εμφάνιση της τελευταίας του εξόδου και να πρωταγωνιστήσει και πάλι.

Μια αρκετά σημαντική λεπτομέρεια πως ο στάβλος είχε τον αντίστοιχο περσινό νικητή της συγκεκριμένης κούρσας.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα και πάμε στην έκτη ιπποδρομία του προγράμματος, ένα Premier Handicap στα ψηλά εμπόδια/φράκτες στην μίνιμουν για τις κούρσες αυτές απόσταση του 1 μιλίου 7 furlongs (3,000 μέτρα) και σε μια πολύ ανταγωνιστική ιπποδρομία θα στηρίξουμε τον PAY THE PIPER (each-way).

Πολύ καλή καριέρα στα εμπόδια με ένα 33% ποσοστό νικών στις κούρσες αυτές, με αξιοσημείωτη σταθερότητα έκτισε ένα σερί καλών εμφανίσεων με αποκορύφωμα αφενός μια νίκη σε δυνατό handicap το Φεβρουάριο και τη οριακή δεύτερη θέση σε Class 2 handicap στο Doncaster στις αρχές Μαρτίου. Δείχνει να έρχεται στην κορύφωση της φετινής του φόρμας και με τις συνθήκες που επικρατούν και την κατάσταση του εδάφους να είναι ευνοϊκά για το τρέξιμο του αναμένεται να είναι στους σημερινούς πρωταγωνιστές.

UPDATE : Μια επιλογή για σήμερα από την τρίτη κούρσα του προγράμματος με τον εκπρόσωπο του πολύ φορμαρισμένου εκπαιδευτή Fergal O’Brien, ο οποίος στέλνει για πρώτη φορά σε κούρσα Grade τον εξαιρετικό HULLNBACK. Είχε πολύ καλές επιδόσεις στο ξεκίνημα της καριέρας του σε Bumper κούρσες και επιβεβαίωσε τις προσδοκίες ότι πρόκειται για αξιόλογο δρομέα με μια δεύτερη θέση και δύο σερί νίκες στους φετινούς του αγώνες, με την τελευταία του εμφάνιση σε δυνατό handicap πριν δύο μήνες να είναι η καλύτερη του εμφάνιση όταν και κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση (10 μήκη διαφοράς).

Αναμένεται να έχει περαιτέρω βελτίωση ερχόμενος πλέον σε Grade 1 παρέα και θα τον στηρίξουμε σε μια κούρσα χωρίς το ξεκάθαρο φαβορί.

Συνοπτικά :

Μεγάλη Παρασκευή 14/04 16:55 Aintree Poundland Top Novices’ Hurdle : HULLNBACK (8,50)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious