881

Skotostrious

Η ώρα των βετεράνων…

Καλημέρες σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο ! Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η σεζόν στις ιπποδρομίες με εμπόδια και μπροστά μας έχουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα με κούρσες σε 5 ιπποδρόμια με αρκετές υψηλού επιπέδου κούρσες. Ας δούμε λοιπόν τι μας επιφυλάσσει η σημερινή μέρα.

Πρώτη μας στάση για σήμερα στο ιπποδρόμιο του Newcastle και σε μια Listed κούρσα στα ψηλά εμπόδια/φράκτες θα στηρίξουμε τον INFORMATEUR (each-way), μια επιλογή με αρκετά μεγάλο ρίσκο καθώς δεν απέδωσε καλά στην φετινή του πρεμιέρα πριν 27 ημέρες στο Carlisle.

Παρόλα αυτά έχουμε κάποια στοιχεία που στηρίζουν την επιλογή μας καθώς αγωνίστηκε σε υψηλότερης δυναμικής κούρσα απέναντι σε άλογα που έχουν νίκες επιπέδου Grade 1, προερχόμενο από σχεδόν 8 μήνες αγωνιστικής απραξίας. Σήμερα θα αγωνιστεί σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση η οποία είναι πιο κοντά στα γωνιστικά του στάνταρ και θα οδηγηθεί από εκπαιδευόμενο τζόκεϋ που δίνει 5 lbs πλεονέκτημα στα βάρη του handicap.

Εχει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ 3/3 νίκες στην δεύτερη κούρσα κάθε σεζόν που έχει αγωνιστεί και σε διψήφιες αποδόσεις αξίζει να τον στηρίξουμε.

Μεταφερόμαστε στο ιπποδρόμιο του Newbury και στην σπουδαιότερη κούρσα της ημερίδας, ένα Grade 3 handicap επίσης στα ψηλά εμπόδια, θα πάμε πάλι σε μια επιλογή υψηλού ρίσκου καθώς θεωρώ ότι αξίζει στις τρέχουσες αποδόσεις να στηρίξουμε τον DANNY WHIZZBANG (each-way).

Είχε ξεκινήσει την καριέρα του με τις υψηλότερες προσδοκίες όντας νικητής στον στίβο που θα αγωνιστεί και σήμερα ως αρχάριος σε Grade 2 κούρσα άλλα τα επόμενα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Μετακόμισε σε νέο στάβλο για τη φετινή σεζόν και θα αγωνιστεί με παρωπίδες. Ο εκπαιδευτής του είναι σε φόρμα τις τελευταίες εβδομάδες και με πιο σημαντικό πλεονέκτημα τα πολύ χαμηλά βάρη στο handicap, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στις μεγάλες αποστάσεις, μας δίνει πάτημα να τον ποντάρουμε σήμερα.

Επιστρέφουμε στο Newcastle για να κλείσουμε τις σημερινές μας επιλογές με μία από την σημαντικότερη κούρσα που διεξάγεται σήμερα στο νησί, την Fighting Fifth Hurdle, μια Grade 1 ιπποδρομία που έχει πάρει το όνομα της από το παρατσούκλι ενός διάσημου συντάγματος πεζικού του βρεταννικού στρατού και θα στηρίξουμε την προσπάθεια του βετεράνου SCEAU ROYAL να κάνει το χατ τρικ στην φετινή του καμπάνια.

Ενας τακτικός θαμώνας του υψηλότερου επιπέδου ιπποδρομιών και στα χαμηλά εμπόδια και στους φράκτες με το εντυπωσιακό 44% ποσοστό νικών σε σύνολο 37 αγώνων στο National Hunt αναμένεται και σήμερα να δώσει την μάχη του για διάκριση σε μια κούρσα με πολύ ισχυρές συμμετοχές όπως η φοράδα Epatante (νικήτρια πέρσι στην ίδια κούρσα) και Monmiral (αήττητος σε 5 κούρσες).

Εκτός από την εμπειρία του θα αντιπαρατάξει φέτος και το γεγονός ότι έχει ήδη κούρσες στα πόδια του και μάλιστα σε ιπποδρομίες Listed και Grade 2 όπου σκόραρε με χαρακτηριστική άνεση, σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό που έρχεται από απραξία μηνών.

Συνοπτικά

Σάββατο 27/11 16:05 Newcastle Betfair Exchange Rehearsal Handicap Chase : INFORMATEUR (19,00 4 θέσεις ενισχυμένο πλασέ).

Σάββατο 27/11 17:00 Newbury Ladbrokes Trophy Chase : DANNY WHIZZBANG (29,00 5 θέσεις each-way).

Σάββατο 27/11 17:15 Newcastle Betfair Fighting Fifth Hurdle : SCEAU ROYAL (6.50).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious