718

Tzini

Η ώρα των ημιτελικών! (UPDATE)

Καλησπέρα σας και καλό ΣΚ σε όλους!

Οι περισσότεροι θα είδατε τι ωραία πραγματάκια έγιναν χθες σε Ιταλία και Ισπανία, εγώ όμως είδα και Αίγυπτο! Η El Masry σκόραρε δύο φορές καταλάθος με αποτέλεσμα να “αναγκάσει” την Ismaily να σκοράρει τρεις! Μάλιστα το 3-2 έγινε στα καπάκια με τη σέντρα από το 2-2 δίχως να κάνει κιχ κανένας. Ο Γκώνιας με την Pyramids από την άλλη ακόμα δεν έχει καταλάβει πως η ομάδα του κράτησε το μηδέν στην άμυνα και έσπασαν μάλιστα την έδρα της Smouha.

Anyway τα ξεχνάμε αυτά και πάμε στα φρέσκα όπου έχουμε πολύ ψωμάκι αυτό το ΣΚ. Αν και τα μάτια όλων είναι στραμμένα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπου πλέον τα κουκιά είναι μετρημένα, το πρόγραμμα της Αφρικής έχει και αυτό αρκετά σημεία με ενδιαφέρον.

Ξεκινώντας από το CAF Champions League έχουμε τα πρώτα ημιτελικά όπου Al Ahly και Wydad είναι τα φαβορί για την πρόκριση.

Η Wydad βέβαια έχει πολύ δύσκολο έργο μέσα στην Αγκόλα κόντρα στην Petro Atletico, η οποία έδειξε ότι κοιτάζει στα μάτια όλους τους αντιπάλους. Ο άσσος ήταν αρχικά στις επιλογές μου αλλά θα τον αφήσω σεβόμενος τη φανέλα της Wydad και το ότι θα είναι ψιλιασμένοι μετά τον αποκλεισμό της Mamelodi από τους Ανγκολέζους. Στο άλλο ζευγάρι οι αποδόσεις αδικούν τη Setif μιας και η Al Ahly δεν βρίσκεται σε καθόλου καλή κατάσταση αλλά και εκεί δεν μου πάει το χέρι στην κόντρα.

Συνεχίζουμε με το Confederation Cup όπου θα κρατήσω και τους δύο άσσους. Η Mazembe είναι μια από τις καλύτερες έδρες στην Αφρική και η Berkane αναμένεται να περάσει δύσκολες στιγμές εκεί. Περίμενα τον άσσο κάπου στο 1,70 και τον έχουμε στο 1,90 όπου έχει μια μικρή αξία. Στο άλλο ζευγάρι έχουμε την Al Ahly της Τρίπολης από τη Λιβύη όπου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε κατάμεστο γήπεδο.

Οι Νοτιοαφρικανοί των Orlando Pirates είναι στα μέτρα τους και εδώ ο άσσος στο 2,25 κρύβει αξία.

Συνεχίζοντας την ξενάγηση στον κόσμο της Αφρικής θα πάμε στη Νότιο Αφρική όπου θα στηρίξουμε για άλλη μια φορά την Amazulu. Τα έχουμε ξαναπεί για την ομάδα του McArthy, η οποία στην έδρα της είναι εξαιρετική και θέλει τη νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να μπει στην τετράδα.

Μένουν τρεις αγωνιστικές συνολικά και την επόμενη μάλιστα πάει στην έδρα της Cape Town να τα παίξει όλα για όλα. Αξίζει τη στήριξή μας σε τιμές κοντά στο 2,20-2,30 (δείτε το ασιατικό -0,5 είναι μεγαλύτερο) ειδικά όταν η αντίπαλος της Sekhukhune είναι από τις πιο αδιάφορες ομάδες του πρωταθλήματος και μάλιστα με τη χειρότερη φόρμα. Θυμίζω ότι η 8αδα στη Νότιο Αφρική δίνει ένα εισιτήριο για το MTN8 Cup όπου το χρηματικό έπαθλο είναι μεγάλο και οι ομάδες το κυνηγάνε.

Η Sekhukhune έχει καθαρίσει με την παραμονή και είναι απίθανο να μπει στην 8αδα. Αυτή και η Marumo Gallants είναι στην ουσία οι μόνες ομάδες δίχως κανένα κίνητρο εκεί.

Τέλος πάμε στην Τυνησία όπου ξεκινάνε επιτέλους και τα πλει αουτ. Το σημείο που ξεχωρίζει είναι ο άσσος της Metlaoui. Μια ομάδα έδρας που έχει και της άκρες της στην Τυνησία υποδέχεται την Hammam-Sousse και ο άσσος στο 2,30 έχει αξία.

Κάπου στο 1,80-1,90 τον περίμενα, ήδη σε κάποιες εταιρείες έχει πάει εκεί, η 365 όμως κρατάει ακόμα αυτό το 2,30. Στα πλει αουτ συμμετέχουν 4 ομάδες σε ένα μίνι πρωτάθλημα όπου η Metlaoui και η Olympique Beja ξεκινούν με έναν βαθμό ενώ η Hammam-Sousse και η Zarzis με μηδέν. Οι δύο πρώτες μένουν στην κατηγορία και οι δύο τελευταίες την αποχαιρετάνε. Αν και αρχή ακόμα με νίκη η Metlaoui θα κάνει το πρώτο και μεγάλο βήμα για την παραμονή της.

Τέσσερα σημεία για σήμερα τα οποία θα γίνουν δύο δυάδες και το κατιτις στην 4αδα. Δείτε τα και σεις, και συνδυάστε τα όπως σας κάνει κλικ. Εγώ θα πάω με τις δυό νοτιοαφρικανές μαζί στη μια δυάδα οι οποίες μας πάνε αρκετά καλά και φέτος και Mazembe-Metlaoui στην άλλη. Αν πόνταρα και κάποια μόνα τους θα ήταν ο άσσος της Metlaoui ο άσσος της Mazembe με no goal που δεν υπάρχει όμως κάπου ακόμα.

Αυτά προς το παρόν, δεν το αποκλείω αύριο να υπάρξει update με κάποιο μπετ απο Μαρόκο ή ακόμα και το κόμπο στη Mazembe. Το νου σας στο twitter, τα λέμε και στο chat!

UPDATE

Καλησπέρα σας! Μας τα χάλασε λίγο η Amazulu χθες που άξιζε τη νίκη αλλά δεν κατάφερε ποτέ να σκοράρει σε ένα μονότονο ματς. Χωρίς πολλά πολλά σήμερα θα πάμε με ένα τρίξι με δύο πιθανά Χ στο πρωτάθλημα του Μαρόκου σε αρκετά καλές τιμές (2,75 τα περίμενα) και το κόμπο στο ματς της Μazembe 1 & No Goal & U3,5 στη novibet στο 3,50.

Εξαιρετική τιμή, όποιος θέλει την παίζει και μονή της. Θα κρατηθώ προσωπικά, καθώς περιμένουμε και τη δυάδα με την απλή νίκη της μαζί με τη Metlaoui που έκανε το χρέος της χθες. Τα λέμε στο chat κατά τις 16:00 να χαζέψουμε τους κροκόδειλους από το Κογκό!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini