672

Skotostrious

Η ώρα των κορυφαίων…- UPDATE !

Καλησπέρα σε όλες και όλους ! Τέταρτη μέρα στο μεγάλο φεστιβάλ στον βασιλικό στίβο του Ascot, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στο ετήσιο καλεντάρι των ιπποδρομιών. Η φετινή διοργάνωση μας προσφέρει τα αναμενόμενα μέχρι τώρα καθώς έχουμε το κλασικό υπερθέαμα εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου με πολύ δυνατό ανταγωνισμό στις κούρσες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα με μόνη απογοήτευση να έρχεται από την αμερικάνικη αποστολή ή οποία παραδοσιακά είναι άκρως ανταγωνιστική άλλα φέτος δεν έχει καταφέρει να δείξει κάτι αξιόλογο.

Πάμε στα σημερινά όμως σε μια ημερίδα με 7 κούρσες 4 εκ των οποίων είναι από Group 1 έως 3 και η πρώτη μας επιλογή θα έρθει από την εναρκτήρια κούρσα, ένα από τα πιο δυνατά ετήσια τεστ των διετών φοράδων, τα Group 2 Αlbany Stakes και θα στηρίξουμε την εκπρόσωπο του κορυφαίου ιρλανδού εκπαιδευτή Aidan O’Brien MEDITATE. Πολύ δυνατό γενεαλογικό δέντρο (No Way Never ο “πατέρας” με νίκες σε επίπεδο Group1 στις Ηνωμένες Πολιτείες) έρχεται να υπερασπιστεί το αήττητο σερί της με 2 νίκες στην καριέρα της μέχρι σήμερα με πιο σημαντική την πολύ καλή εμφάνιση και εμφαντική εμφάνιση σε Group 3 κούρσα στο Naas πριν 1 μήνα, επιτυχία η οποία ουσιαστικά είναι η καλύτερη φόρμα ανάμεσα σε όλες τις συμμετοχές της σημερινής ιπποδρομίας.

Δείχνει να έχει το κλασικό προοδευτικό προφίλ των αλόγων που εκπαιδεύει ο O’Βrien και αναμένεται και σήμερα να έχει τον πρώτο λόγο στην κούρσα.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή από το κουπόνι και πάμε στην τρίτη κούρσα του προγράμματος, ένα από τα μεγάλα handicap του φεστιβάλ, για να στηρίξουμε την καλύτερη πιθανότητα που έχει ένα άλογο ιδιοκτησίας της ίδιας της βασίλισσας να κερδίσει στο φετινό φεστιβάλ και αναφερόμαστε στον πολύ αξιόλογο τετραετή JUST FINE, που εκπαιδεύεται από τον κορυφαίο σε επιτυχίες στο Royal Ascot Sir Michael Stoute.

Ενα πραγματικά επιβλητικό άλογο έχει διαχειριστεί με πολύ υπομονή από τον εκπαιδευτή του και έρχεται σήμερα στην φαινομενικά κορύφωση της φετινής του φόρμας μετά από μια πολύ καλή παρουσία σε αντίστοιχης δυναμικής handicap στο York πριν κάτι παραπάνω από 1 μήνα όταν τερμάτισε τρίτος με πολύ καλό φίνις παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της κούρσας όταν κλείστηκε και χρειάστηκε να διανύσει μια απόσταση ανάμεσα από άλλα άλογα για να βρει καθαρό πεδίο να επιταχύνει.

Αναμένεται να αγωνιστεί σαφώς πιο έτοιμο σήμερα έχοντας την κούρσα αυτή στα πόδια του και καθώς και στην περσινή του καμπάνια είχε παρόμοιο προφίλ στους αγώνες που έτρεξε, σίγουρα θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Στα συν η παρουσία του Ryan Moore, ίσως του κορυφαίου τζόκεϋ τα τελευταία χρόνια στον επίπεδο στίβο.

UPDATE :

Αρκετά συνοπτική η στήλη λόγω πίεσης χρόνου οπότε χωρίς καθυστέρηση πάμε στις σημερινές επιλογές.

Πρώτη από αυτές στην κορυφαία κούρσα της ημερίδας, τα Platinum Jubilee Stakes και θα στηρίξουμε τον εκπρόσωπο της αποστολής από την Αυστραλία HOME AFFAIRS στην προσπάθεια του να δώσει μια δεύτερη νίκη στη χώρα στο φετινό φεστιβάλ. Ενα πολύ εντυπωσιακό άλογο σκόραρε πριν 4 μήνες σε Group 1 κούρσα κερδίζοντας τον ομόσταβλο του Nature Strip, φόρμα η οποία δυνάμωσε περαιτέρω καθώς ο 2ος εκείνης της κούρσας κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση την κούρσα King’s Stand Stakes στο φετινό φέστιβαλ πριν 4 ημέρες.

Ο ανταγωνισμός δεν έχει να επιδείξει κάτι αντίστοιχο σήμερα και για το λόγο αυτό θα τον στηρίξουμε στην προσπάθεια του να σκοράρει σε αγγλικό έδαφος.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή στην επόμενη κούρσα της ημερίδας, ένα ιστορικό handicap sprint και την προτίμηση μας στις τρέχουσες αποδόσεις έχει ο SUMMERGHAND (each-way). Ενα αξιόπιστο άλογο με πολλές επιτυχίες στα καλύτερα του έρχεται σήμερα με την καλύτερη φετινή εμφάνιση στα πόδια του σε πολύ δυνατό handicap στο York πριν 38 ημέρες.

Θα αγωνιστεί φέροντας προστατευτικό στο πρόσωπο του και καθώς έχει πέσει αρκετά στα βάρη του handicap αξίζει να ρισκάρουμε πάνω του σε διψήφια απόδοση.

Συνοπτικά :

Σάββατο 17/06 18:20 Royal Ascot Platinum Jubilee Stakes : HOME AFFAIRS (3,50)

Σάββατο 17/06 19:00 Royal Ascot Wokingham Stakes : SUMMERGHAND (21,00 7 θέσεις each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Oι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 030, αρ : 13 // κωδ : 032, αρ : 11)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious