1650

Skotostrious

Η ώρα των πρωταθλητών…

Καλημέρα σε όλες και όλους ! Μια πολύ ωραία αγωνιστική σεζόν στις ιπποδρομίες στον επίπεδο στίβο (Flat Racing) έφτασε στο τέλος της και κλείνει με την ημέρα των πρωταθλητών, καθώς στο Ascot πραγματοποιούνται οι ετήσιοι τελικοί των κατηγοριών που περιλαμβάνονται στο καλεντάρι του πρωταθλήματος.

Στη φετινή αγωνιστική σεζόν πραγματοποιήθηκαν συνολικά 561 ημερίδες σε 23 διαφορετικά ιπποδρόμια ανά την χώρα.

Οπως κάθε σεζόν είχαμε τη διεξαγωγή 36 ιπποδρομιών Group 1 , 49 Group 2 και 74 Group 3 (Group είναι οι πιο ισχυρές ιπποδρομίες που συμμετέχουν τα κορυφαία άλογα συνήθως μέσα από trials). Πρωταθλητής στους εκπαιδευτές για μια φορά ακόμα αναδείχτηκε ο John Gosden με συνολικά έπαθλα (χωρίς τις αυριανές κούρσες)  £7,106,254.81 και 165 νίκες. Πρωταθλητής στους αναβάτες αναδείχτηκε ένας εκπρόσωπος της νέας γενιάς αναβατών, ο Oishin Murphy με 168 νίκες.

Στο πρωτάθλημα των ιδιοκτητών ο τίτλος θα ξεκαθαρίσει στις αυριανές ιπποδρομίες καθώς οι διαφορές ανάμεσα στους 3 πρώτους καλύπτονται από τα έπαθλα των αγώνων.

Στις κορυφαίες αγωνιστικά στιγμές της σεζόν δε θα μπορούσε παρά να ξεχωρίζει η παρουσία της θαυματουργής φοράδας Enable που είχε μια αξιοθαύμαστη πορεία στην προσπάθεια της για την τρίτη συνεχόμενη νίκη στην Αψίδα του θριάμβου καθώς κατάφερε να κερδίσει και στις 3 κούρσες Group 1 που συμμετείχε πριν της στερήσει οριακά στο φινις τον θρίαμβο στην τελευταία της κούρσα ο Waldgeist.

Πολύ κοντά στην κορυφή και ο διετής Pinatubo που παραμένει αήττητος στο κορυφαίο επίπεδο και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην τριετή του καμπάνια.

Κλείνοντας την σεζόν και αναμένοντας την εκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου στις κούρσες με εμπόδια (National Hunt) ας δούμε τι μπορεί να κρύβει στοιχηματικά η Champions Day.

Με βασικό δεδομένο ότι οι ιπποδρομίες θα διεξαχθούν σε βαρύ έδαφος λόγω της κακοκαιρίας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποια άλογα έχουν καλή απόδοση σε αντίστοιχες συνθήκες.

Ξεκινώντας από την πρώτη κούρσα, το Champion Sprint Stakes, ένας παλιός γνώριμος της στήλης , ο ΤΗΕ ΤΙΝ ΜΑΝ, δηλώνει δυναμικά το παρών ειδικά μετά την εξαιρετική δεύτερη θέση στο Sprint Cup. Εχει μια νίκη σε Group 1 κούρσα σε αντίστοιχο έδαφος, έχει κερδίσει την συγκεκριμένη κούρσα το 2016 και παρά το γεγονός ότι διανύει το 7ο έτος της ηλικίας του έρχεται σε εξαιρετική κατάσταση και αναμένεται να είναι στους πρωταγωνιστές, έχοντας και τον πρωταθλητή αναβάτη στη σέλα του.

Στην κορυφαία κούρσα της ημερίδας, την Queen Elizabeth II Stakes, αυτό που δείχνει να έχει προβάδισμα και αγωνιστικά άλλα και λόγω του εδάφους είναι το φαβορί THE REVENANT.

Νικητής στις 6 τελευταίες του ιπποδρομίες, έρχεται στην κορύφωση της φόρμας του μετά την εντυπωσιακή νίκη του σε Group 2 κούρσα στην ημερίδα της Αψίδας και όπως αναφέρει ο εκπαιδευτής του “μπορεί να κολυμπήσει, όσο πιο μαλακό το έδαφος τόσο το καλύτερο”.

Στην ιπποδρομία που κλείνει την ημερίδα, το Balmoral Handicap, αγωνίζεται ο KYNREN.

Πέμπτος στην ίδια κούρσα πέρυσι , έρχεται από σπουδαία νίκη σε πολύτιμο handicap στο ίδιο ιπποδρόμιο. Η φόρμα του σε αντίστοιχο έδαφος είναι 113551 και καθώς δείχνει μια προτίμηση στο στίβο του Ascot αναμένεται να είναι κοντά στις πρώτες θέσεις.

Συνοπτικά

Σάββατο 19/10 15:35 Qipco British Champions Sprint Stakes : ΤΗΕ ΤΙΝ ΜΑΝ (11,00 each-way)

Σάββατο 19/10 17:20 Queen Elizabeth II Stakes : THE REVENANT (3,50)

Σάββατο 19/10 18:40 Balmoral Handicap : KYNREN (9,00)

Οι ώρες είναι Ελλάδας

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed

Οι κούρσες περιλαμβάνονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ ( κωδ: 020 αρ: 10, κωδ: 026 αρ : 8, κωδ : 031 αρ : 3)

Θα ακολουθήσει εκτενές αφιέρωμα και καλεντάρι για τη αγωνιστική σεζόν στις κούρσες με εμπόδια που ξεκινάει.

 

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious