717

Skotostrious

Η ώρα των τριετών…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό Σαββατοκύριακο ! Επιστροφή στη δράση μετά από ένα μικρό διάλειμμα και δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη η περίσταση καθώς σήμερα έχουμε την διεξαγωγή ενός πολύ σημαντικού διήμερου φεστιβάλ στο Newmarket όπου και πραγματοποιούνται οι δύο πρώτες κλασικές ιπποδρομίες στο νησί, τις 2000 και 1000 Guineas. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την περιήγηση μας στα αγγλικά ιπποδρόμια και ας δούμε τι επιλογές έχουμε από την πρώτη ημέρα της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης.

Πρώτη στάση μας στην δεύτερη κούρσα του προγράμματος, ένα πολύ ανταγωνιστικό sprint handicap και θεωρώ πως στις τρέχουσες αποδόσεις αξίζει να στηρίξουμε τον ASJAD. Αρκετά επιτυχημένη η περσινή σεζόν ως τριετής με 2 νίκες και ένα πλασάρισμα σε 4 εξόδους, μετακόμισε σε νέο στάβλο το περασμένο φθινόπωρο και έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στην φετινή του πρεμιέρα με μια άνετη νίκη σε δυνατή κούρσα handicap πριν 12 μέρες.

Πολύ φορμαρισμένος ο εκπαιδευτής του έχει 40% επιτυχίες τις τελευταίες 2 εβδομάδες, ποσοστό που φτάνει στο 60% αν υπολογίσουμε μόνο τις κούρσες στο χόρτο. Θα φέρει ποινή 5 lbs για την νίκη του εκείνη άλλα καθώς δεν έχει πολλά μίλια στα πόδια του και δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς για να αξιολογήσουμε αν το βάρος που φέρει είναι σωστό ή βρίσκεται μπροστά από τον handicapper δίνοντας του πλεονέκτημα αξίζει να τον στηρίξουμε σε αποδόσεις αουτσάιντερ.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα και πάμε στην τέταρτη κούρσα, ένα Group 3 sprint και σε μια ιπποδρομία με πολλές αξιόλογες συμμετοχές ανοιχτή σε κάθε αποτέλεσμα, την προτίμηση μας ως μεγάλο αουτσάιντερ έχει ο ARECIBO (each-way). Σίγουρα έχει να αντιμετωπίσει τον ισχυρότερο ανταγωνισμό μέχρι στιγμής στην καριέρα του άλλα δείχνει μεταμορφωμένο μετά από την αλλαγή εκπαιδευτή και από τις απογοητεύτικές εμφανίσεις στα handicap έχει φτάσει να διεκδικεί νίκες στο κορυφαίο επίπεδο Group 1 με αποκορύφωμα την δεύτερη θέση στο περσινό φεστιβάλ του Royal Ascot.

Εχει αγωνιστεί με επιτυχία στο ίδιο ιπποδρόμιο και απόσταση με σήμερα και σε διψήφιες αποδόσεις δεν είναι εύκολο να το προσπεράσουμε, σε μια κούρσα που είναι υπάρχει περιθώριο για την έκπληξη καθώς τα φαβορί αρέσκονται σε κούρσες αναμονής, κάτι αρκετά επικίνδυνο στην απόσταση των 5 furlong (1000 μέτρα).

Για την μεγάλη κούρσα της ημέρας, την 2000 Guineas, αναμένεται να είναι άκρως ανταγωνιστική και θεαματική, στοιχηματικά δεν έχει κάποιο ενδιαφέρον καθώς οι bookmakers είναι αρκετά διαβασμένοι, το φαβορί Native Trail δικαίως προηγείται στις αγορές άλλα σε τέτοιου επιπέδου κούρσα απόδοση 2,25 δεν πλησιάζεται.

Πολύ κοντά αγωνιστικά και ο Luxembοurg του πολυνίκη Aidan O’Brien αν μας τον έδιναν λίγο ψηλότερα θα ήταν σίγουρα στις προτάσεις. Θα συντονιστούμε πάντως νωρίτερα με το Newmarket και αν υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη μεταβολή στις αποδόσεις ίσως δοθεί live πρόταση.

Συνοπτικά :

Σάββατο 30/04 15:50 Newmarket My Odds Boost On Betfair Handicap : ASJAD (9,00)

Σάββατο 30/04 17:00 Newmarket Betfair Palace House Stakes : ARECIBO (17,00 each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 021 , αρ : 7 // κωδ : 026 , αρ : 3). Το πλασέ στο αμοιβαίο στοίχημα του ΟΠΑΠ πληρώνει μόνο 3 θέσεις.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious