350

Tzini

Noura, η τελευταία (UPDATE)

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι του betsellers! Το μεγάλο θέμα που συζητιέται τις τελευταίες μέρες στο Μαρόκο δεν είναι άλλο από το θάνατο της Noura Al-Zubairi, μια οπαδός της Raja που έχασε τη ζωή της έξω από το γήπεδο, την ημέρα του αγώνα Raja-Al Ahly για το Champions League. Χιλιάδες οπαδοί προσπάθησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο (όπως συνηθίζεται άλλωστε), η αστυνομία προσπάθησε να τους απωθήσει και μέσα σε όλο το χαμό η Noura ποδοπατήθηκε.

Από εκείνη τη μέρα και έπειτα, υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από τον κόσμο και από τις αρμόδιες αρχές ελπίζοντας η Noura να είναι η τελευταία οπαδός που χάνει τη ζωή, εξαιτίας της αγάπης της για την ομάδα και το ποδόσφαιρο. Ήδη ο πρόεδρος της Raja ανακοίνωσε την παραίτησή του στο τέλος του μήνα και ο κόσμος της Raja την αποχή του από το γήπεδο.

Δεν το αποκλείω να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες, προς το παρόν δεν έχουμε κάτι επίσημο.

Κατά τ’ άλλα, το εξ αναβολής ντέρμπι κορυφής, βρήκε τις Wydad και FAR ισόπαλες, η Wydad παραμένει ένα βαθμό πίσω με 5 αγωνιστικές για το φινάλε, έχοντας ευκολότερο πρόγραμμα αλλά και έναν ημιτελικό για το Champions League κόντρα στη Mamelodi.

Αυτήν την αγωνιστική αντιμετωπίζουν βατούς αντιπάλους η μεν Wydad πάει στη Mohammedia και η FAR θα υποδεχτεί τη Salmi. Δύο νίκες βλέπω σε τίμιες τιμές, με λίγη αξία παραπάνω στα γκολ όπου και θα πάω. Μια δυάδα νίκες με οβερ 1,5 στο 4,72 και πάμε παρακάτω που θα έχουμε εξίσου ωραίες επιλογές. Γενικά το πρόγραμμα είναι καλό και μ’ αρέσει.

Η Berkane υποδέχεται την FES σε ένα ματς παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά. Βρίσκονται ακριβώς στη μέση τη βαθμολογίας και περιμένω να έχουμε ένα ματς χωρίς σκοπιμότητες και γκολ. Το οβερ 2,5 βρίσκεται στο 2,60 και αυτό γιατί τα τρία τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια ήρθαν 0-0! Οι συνθήκες βέβαια ήταν διαφορετικές απ’ ότι τώρα γι’ αυτό και έχουμε και τις τιμές αυτές.

Το κόμπο μάλιστα όβερ και γκολ-γκολ στο 3,20 μας δίνει μια τιμή που αξίζει να παιχτεί και σε μονό στοίχημα.

Με το παιχνίδι της Raja δεν θα ασχοληθώ για τους ευνόητους της σημερινής εισαγωγής, μεγάλο ενδιαφέρον όμως έχουν τα ματς Touarga-FUS και φυσικά το ντέρμπι παραμονής Mouloudia-Tanger. Ξεκινώντας απ’ αυτό, το σετ είναι εντελώς ισορροπημένο και σωστό, δεν ήταν όμως όταν και πρωτοάνοιξε τα ξημερώματα με το διπλό στο 5,00! Αδιανόητη τιμή για άλλη μια φορά στην όποια όμως στάθηκαν τυχεροί οι μπουκ που μας προλάβανε και διόρθωσαν έως το πρωί.

Εντελώς «καφενειακά» το ματς το βλέπω ένα ωραιότατο Χ που δεν καταστρέφει καμία από τις δύο στην παρούσα φάση.

Το Touarga-FUS είναι τοπικό ντέρμπι του Ραμπάτ, όμως δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ Touarga και FUS ή FAR. Η Touarga λειτουργούσε χρόνια ως δορυφόρος ομάδα των δύο μεγάλων του Ραμπάτ με πολλούς δανεικούς που τη βοήθησαν να ανέβει κατηγορία αλλά και οι FUS και FAR βοηθήθηκαν με την εξέλιξη των παικτών τους.

Μάλιστα η Touarga και η FUS χρησιμοποιούν το ίδιο γήπεδο οπότε αυτομάτως το διπλό του 2,15 αποκτά αξία. Και εδώ θα το συνδυάσω με το οβερ 1,5 καθώς περιμένω ματς με γκολ όπου ίσως έχουμε και καμιά ανατροπή. Το κόμπο 2 & οβερ 1,5 στο 3,00 μ’ αρέσει περισσότερο από όλα τα σημεία της αγωνιστικής και θα παιχτεί μονό αλλά και ένα τρίξι με το Χ της Tanger και το κόμπο της Berkane.

Έχουμε και τη δυάδα FAR-Wydad και ένα φανμπετ στην ανατροπή της FUS. Αρκετά μαζευτηκαν αλλά δεν μου πάει η καρδιά να κόψω κάτι, εξάλλου την τελευταία βδομάδα παίξαμε ελάχιστα οπότε μας παίρνει για ένα μικρό άνοιγμα! Αυτά από εμένα, καλό ΣΚ σε όλους!

UPDATE

Καλησπέρα σας! Όπως στην Ευρώπη έτσι και στην Αφρική έχουμε μπροστά μας εβδομάδα CAF διοργανώσεων.

Σήμερα θα παιχτούν οι δύο ημιτελικοί του Confederations Cup και Παρασκευή-Σάββατο αυτοί του Champions League. Τιμές έχουμε για το Confederations και δεν μπορώ να μην παίξω την πρόκριση των Marumo Gallants στο 4,30 στη Fonbet. Το θεωρώ πολύ μεγάλο ακόμα και αν κερδίσουν οι Τανζανοί σήμερα. Οι Νοτιοαφρικανοί έρχονται απο πολύ πιο δύσκολη πρόκριση κόντρα στο μέχρι πρότινος μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, την Pyramids.

Ναι μεν είναι και πάλι αουτσάιντερς αλλά σε καμία περίπτωση με τέτοια απόκλιση. Το περίμενα το πολύ στο 3,00 οπότε στο 4,30 έχουμε καλό value. Ακόμα και το 2 dnb στο 6,50 και το κόμπο Χ2 & οβερ 0,5 Marumo έχουν αξία, αλλά θα πάω με την πρόκριση.

Παλαιότερα άρθρα του Tzini