814

Billaras

Θα΄θελα να κάνω πλάκα…

Θα’θελα να κάνω πλάκα. Να σας πω τι καλή διάθεση έχω γιατί πήγα γιά χιονοπόλεμο, στην Αττική αυτό δεν συμβαίνει και συχνά, οπότε το απόλαυσα και γι΄αυτό άργησα και να ανεβάσω στήλη. Να κάνω και το “κλασικό” λογοπαίγνιο, ότι είδα “δυο φορές άσπρη μέρα”, μιά το Σάββατο με το στοίχημα και μια χθες (και σήμερα) με το χιόνι! Το οποίο όντως έπεσε πολύ.

Αλλά…δεν έχω διάθεση γιά πλάκα. Και δεν έχω γιατί δεν είμαι αναίσθητος. Δεν γίνεται να μένει ο πατέρας μου και η μάνα μου (89 και 84 αντίστοιχα) χωρίς ρεύμα από χθες το βράδυ ως σήμερα το μεσημέρι. Δεν γίνεται να εγκλωβίζεται χιλιάδες κόσμου στην…Αττική Οδο για 24 περίπου ώρες! Απλά ΔΕΝ γίνεται. Ούτε στη Μεσογείων, ούτε στην Κατεχάκη, ούτε στη Μαραθώνος! Δεν μιλάμε γιά επαρχιακό δρόμο σε κανένα βουνό με υψόμετρο.

Μιλάμε γιά Αθήνα, κέντρο Αθήνα και αυτοκινητόδρομους-λεωφόρους. Δεν γίνεται να λες στον κόσμο στις 8 χθες “πήγαινε στη δουλειά κανονικά” και στις 11 να τον διώχνεις. Και παράλληλα να αποσυρεις τραίνα και λεωφορεία! Πως και από που θα φύγουν;

Δεν γίνεται να επιτρέπεις νταλίκες και φορτηγα παντού. Και αν κρίνεις οτι χρειάζονται αλυσίδες στα ΙΧ, δεν γίνεται να αφήνεις στον (κλειστό και ελεγχόμενο με διόδια παντού) αυτοκινητόδρομο αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες! Στο 2022 είμαστε γαμώτο.

Μέρες το ξέρεις τι έρχεται. Και ξανά τα ίδια με πέρυσι.

Κατα τύχη ζούμε γαμώ το κερατό μου σε αυτή τη χώρα. Μόνες τους σβήνουν οι φωτιές, μόνα τους λιώνουν τα χιόνια, μόνα τους τραβιούνται τα νερά μετά από πλημμύρες. Ολοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί κι εμείς τους κοιτάμε (αφού τους ψηφίζουμε). Αντί να τους μαυρίζουμε (και με την ψήφο και με ενα χέρι ξύλο).

Και μην τολμήσει να πει κανείς ότι μιλάω πολιτικά. Μιλάω όπως θα έπρεπε να μιλάμε όλοι. Με γνώμονα ένα πράγμα: Την κοινή λογική! Τίποτα άλλο. Κοινή γαμημένη λογική.

Τέλος πάντων. Το κλείνω.

Στα δικά μας, έπρεπε να γράψω γιά το Σάββατο, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει και λόγος. Τα γραπτά μένουν. Σας παραπέμπω στον απολογισμό που έκανα 12 Γενάρη: https://www.betsellers.com/%cf%80%ce%ad%cf%81%cf%85%cf%83%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%cf%86%ce%ad%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82/

Εκεί τα έγραψα όλα…πριν γίνουν. Και ότι είμαι καλά και πως προβλεπτικά είμαι και καλύτερα από πέρυσι, απλά πέρυσι η χημεία είχε κουμπωσει και είχα 3 συστήματα στο στόχο. Τώρα ήρθε το πρώτο γιά φέτος.

Αργησε; Ποιός ξέρει; Εμείς συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό, την ίδια φιλοσοφία.

Και πάμε στα φρέσκα. Πολύ πολύ χαλαρα και χωρίς επεξηγήσεις ιδιαίτερες:

Αφησα Φλιτγουντ και Σαουθεντ λόγω απόδοσης και ειδήσεων. Προσθεσα Στόουκ. Και καταλήγω:

Trixie με Στόουκ-Νιούπορτ-Σαλφορντ. Και μονο αποδεκτό αύριο η Πρέστον. Χαλαρά. Εξάλλου χαλαρές θα είναι όλες οι υπόλοιπες μέρες.

Σε όλα έχουμε πρώιμη, τα λέμε οπωσδήποτε το βράδυ στο chat και νέα στήλη το Σάββατο!

Υ,Γ: Ιδου το λινκ απο το Πλίμουθ-Λίνκολν του Σαββάτου: https://www.youtube.com/watch?v=993beGigLKU

Παλαιότερα άρθρα του Billaras