1570

Billaras

Θα’θελά μεν, αλλά…

Θα’ θελά να γράψω πολλά γιά το κουμάρι που pre game δεν πήγε κι άσχημα το διήμερο. Βγήκαν σημεία μεγάλα, ήρθε κέρδος. Δεν βγήκε στο live, αλλά..έτσι είναι το live, χτυπάς ψηλά και θες σωστό timing και τύχη, κατά μέσο όρο ένα ζωντανό μπετ στα 6-7 ευστοχεί (όταν χτυπάς ψηλά, όχι τίποτα next goal).

Θα’θελα να γράψω πολλά γιά την ωραία μπαλίτσα που είδαμε και χθες, όποιος εμβαθύνει λίγο στη μπάλα και δεν βλέπει “καφενειακά” θα διαπίστωσε ότι η Λιντς είναι ένα κομψοτέχνημα του Μαρσέλο Μπιέλσα. Οκ, βραχυπρόθεσμα το τόπι είναι άδικο, σε ένα ματς μπορεί να σε κάψει όπως έγινε χθες, αλλά το τελικό 1-0 δεν αλλάζει την εικόνα.

Χάζεψε ο κόσμος με όσα έδειξε ένα ημίχρονο η Λιντς, διάβαζα σχόλια ξένων και έσταζαν μέλι, τους είχαν κρεμάσει τα σαγόνια. Οκ, δεν σκόραρε. Μπάλα είναι. Αλλά όταν στο ημίχρονο έχεις 37-63 κατοχή, 2-15 τελικές, 1-5 on target, ένα δοκάρι, αυτό λέγεται… αιχμαλωσία (ποτέ καμιά ομάδα δεν έκανε τόσα πράγματα μέσα στο Emirates σε ένα ημίχρονο).

Και το έκανε με δύο 19χρονα μέσα ο Μπιέλσα, δύο παιδάκι που ντεμπουτάρισαν! Που να έπαιζε ο Κούπερ πίσω (ο αρχηγός), που να έπαιζε ο βασικός γκολκίπερ Κασίγια, που να έπαιζε ο βιρτουόζος Πάμπλο Ερνάντεζ, που να μην είχε δώσει πίσω (ελέω δανεισμού) τον Ν’Κέτια στην Αρσεναλ (που ήταν βασικός ως τις γιορτές). Που να μην είχαν και μιά κατηγορία διαφορά…

Θα ‘θελα να γράψω πολλά και γιά τον μαρασμό του FA CUP.

Η Λιντς άφησε καλή γεύση γιατί τον τιμησε τον θεσμό, αλλά μέσα στο ΣΚ είχαμε νούμερα που λένε πολλά.

Εγιναν 132 αλλαγές παικτών από τις 19 ομάδες της Premier League το Σαββατοκύριακο, δηλαδή κατά μέσο όρο, 7 παίκτες από τις βασικές 11αδες, απουσίαζαν, ενώ και στις ομάδες της Championship τα ίδια. Η Νότιγχαμ πήγε στο Λονδίνο να παίξει με την Τσέλσι έχοντας 10 πιτσιρίκια στην αποστολή, 5 βασικοί-5 στον πάγκο και στο Τσάρλτον-Γουέστ Μπρομ είχαμε …20 αλλαγές σε σχέση με αυτούς που έπαιξαν γιά την αγωνιστική της Πρωτοχρονιάς, δηλαδή από δέκα αλλαγές η κάθε ομάδα.

Την ίδια ώρα, ο κόσμος αντιδρά σε αυτό, από όλες τις γηπεδούχους ομάδες από Premier League και Championship το Σαββατοκύριακο, μονάχα μιά αύξησε τα εισιτήρια της, η Μίντλεσμπρο. Καμιά άλλη! Ισα ίσα, είχαμε…βουτιά. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έκλεισε και το ένα πετάλο άνοιξαν οι τρεις από τις τέσσερις μεριές του Μπράμαλ Λέιν. Η Κάρντιφ μάζεψε 5.828 φιλάθλους.

Η Φούλαμ σε κοτζάμ Λονδίνο, με αντίπαλο ομάδα Premier League (την Αστον Βίλα) μάζεψε 12.980! Η Γουότφορντ μάζεψε 14.000, η Πάλας 15.500, η Μπέρνλι μόλις 8.000! Συνολικά επέρασε τις 150.000 εισιτηρία η πτώση. Οι 132 αλλαγές στις ομάδες Premier και τα -150.000 εισιτήρια λένε πάρα πολλά.

Θα’θελα να γράψω πολλά και γιά την μπαλίτσα εδώ στην Ελλάδα, αφού εντός τερέν και (μόνο) είδαμε ξανά καλό ντέρμπι στη Σαλονίκη, με γκολ, πολλά γκολ.

Και πάθος και φάσεις και εξέδρα και όπως πρέπει να είναι. Και δεν ήταν το πρώτο. Και αυτό είναι το (μοναδικό) θετικό.

Τελικά όμως, ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ να γράψω πιό αναλυτικά και πολύ περισσότερα γιά κάτι από τα παραπάνω; Οταν έχουμε έναν νεκρό (ξαναλέω, ΝΕΚΡΟ) οπαδό και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί; Οταν έχουμε (ξανά) ενέδρες, (ξανά) συμπλοκή, (ξανά) “εισαγωγή” οπαδών από άλλες χώρες, (ξανά) αδιαφορία των ομάδων γιά το θέμα, (ξανά) υποβάθμιση του γεγονότος από το σύνολο του Τύπου, (ξανά) μαλλιοτραβήγματα γιά οφ σαιντ, διαιτησίες, VΑR, MAR, Mal-akies;;;

Μέσα στο κέντρο της Σαλονίκης, ένας άνθρωπος πέθανε.

Οπαδός. Βούλγαρος. Μεγάλο site δεν τόλμησε καν να γράψει ότι η ενέδρα έγινε από οπαδούς-κάφρους-δολοφόνους του ΠΑΟΚ, την ώρα που το ανακοίνωσε επίσημα η…Αστυνομία! Το “υποβίβασε” σε 7η είδηση. Ποιός ασχολείται τώρα μωρέ; Την δε είδηση της σύλληψης δύο “μπουμπουκιών” (ο ένας μάλιστα γιός αστυνομικού), την περάσαμε ακόμα στα πιό ψηλά.

Και δεν είναι τωρινό αυτό. Είναι…μόνιμο. Τα’χουν κάνει όλοι μα όλοι, μαλακισμένα που πρέπει να σαπίσουν φυλακή έχουν όλες οι ομάδες. Οπως όλοι έχουνε φίλους οπαδούς “εισαγώμενους” (αδελφοποίηση το λένε, πόσο αισχρά χρησιμοποιούμε τη λέξη). Απλά στο Ελλάντα εμ το’χουμε…συνηθίσει πιά (πόσο σοκαριστικό είναι αυτό αλήθεια), εμ το “σηκώνουμε” το θέμα ανάλογα τις “προθέσεις” του κάθε μέσου.

Αμα η ενέδρα ήταν ας πουμε-αποδεδειγμένα- από οπαδούς Ολυμπιακού σε οπαδούς του ΠΑΟ, το ίδιο site που έγραψα παραπάνω, θα το είχε 1ο θέμα γιά πέντε μέρες. Βλέπετε, έχουμε φτάσει στην εσχατιά στο άθλιο συνάφι μου, να έχουμε και…προτίμηση στο χρώμα κασκολ ενός ΝΕΚΡΟΥ. Μόνο θλίψη. Μόνο αηδία.

***Προφανώς και δεν παίζω τίποτα σήμερα.

Αύριο ίσως δείτε ένα update αλλά γενικά χαλαρώνουμε. Θα τα πούμε το βραδάκι στο chat.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras