1924

Κώστας Ζαφείρης

Θα βγάλει θυμό…

Γεια χαρά… Ο Ολυμπιακός (5ος, ρεκόρ 11-7, εντός έδρας 7-2) φιλοξενεί σήμερα στο ΣΕΦ την Κίμκι (12η, 7-11, εκτός έδρας 2-7), με τον Μπλατ να υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες του Μιλουτίνοφ και τον Μπαρτζώκα να στερείται σε ένα ακόμα παιχνίδι τους πόντους και τις ασίστ του ηγέτη του Σβεντ (άλλες δύο εβδομάδες εκτός). Εύκολα ή δύσκολα οι Πειραιώτες θα βρουν τον δρόμο για το ροζ φύλλο.

Η Φενέρ (1η, 16-2) δεν βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι της, όμως το βλέπω δύσκολο να γκελάρει στα Κανάρια νησιά (14η η Γκραν Κανάρια με ρεκόρ 6-12). Πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την Μακάμπι (11η, 7-11), με την «ομάδα του λαού» να είναι υποχρεωμένη να εξαργυρώσει το μάγκικο διπλό της προηγούμενης εβδομάδας στη Μόσχα. Σε καλή κατάσταση η Μπαρτσελόνα (6η, 11-7) των πέντε κολλητών νικών στην Ευρωλίγκα, όμως θεωρώ δεδομένο ότι ο Σφαιρόπουλος θα… βγάλει στο παρκέ τους παίκτες του αγριεμένους και αποφασισμένους για τη νίκη που θα τους βάλει για τα καλά στο κόλπο της οχτάδας.

Χωρίς φρέσκα προβλήματα η ομάδα του Πέσιτς, ενισχυμένη μετά από αρκετές εβδομάδες με τον Τζέρεμι Πάργκο η Μακάμπι.

Ναι, η ΤΣΣΚΑ (3η, 13-5) δεν πολυβλέπεται τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο το ερώτημα είναι πότε έχασε για τελευταία φορά δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα της. Πολύ συμπαθητική και «τίμια» η Μπάγερν (7η, 9-9) του εξαιρετικού κόουτς, Ράντονιτς, όμως εκτιμώ πως σήμερα θα «εισπράξει» τον θυμό της «ομάδας του στρατού».

Ασος από ημίχρονο.

Από τις αναμετρήσεις της Παρασκευής, η Εφές (4η, 12-6) θα πρέπει να… μην βγει στο παρκέ για να χάσει από την Νταρουσάφακα (16η, 2-16) των περιορισμένων λύσεων. Η Ρεάλ (2η, 15-3 – λογικά θα προφυλαχθεί ξανά ο Κάρολ από τον Πάμπλο Λάσο) δεν θα υποτιμήσει την – επικίνδυνη στο Μαυροβούνιο – Μπούντουτσνοστ (15η, 4-14), ενώ αν έπαιζα κάτι στην Βιτόρια στην κόντρα της Μπασκόνια (8η, 8-10) με το Μιλάνο (9η, 8-10), θα  ήταν ο άσος λόγω του χαρακτήρα και της πιο βαριάς φανέλας της ομάδας του Περάσοβιτς.

Χωρίς Σενγκέλια, Γκρέιντζερ οι Βάσκοι (επιστρέφει ο Γερμανός σέντερ Βόιγκντμαν), σταθερά στα πιτς οι Νέντοβιτς, Ταρζέφσκι στο Μιλάνο. Οχτώ ήττες στα 10 τελευταία στην Ευρωλίγκα μετράει η Αρμάνι και η καρέκλα του μέτριου Πιανιτζιάνι τρίζει για τα καλά.

Πρόωρος τελικός στο Κάουνας, με την Ζαλγκίρις (13η, 7-11) να φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (10ος, 8-10).

Χωρίς τους πολύτιμους εφεδρικούς Καβαλιάουσκας, Βέστερμαν οι Λιθουανοί, ενισχυμένος με τον Κιλπάτρικ η ομάδα του Πιτίνο. Ισως πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής ο Πέιν, επιστρέφει ο Θανάσης, θα παίξει ο Λοτζέσκι, ξανά εκτός ο Λάνγκφορντ. Ο χαμένος… χάνεται, μεγάλη η πίεση στους δύο μονομάχους, κυκλώνω το Under.

 

Πάμε, όμως μία… βόλτα και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Οι αποδόσεις έχουν βγει, η μελέτη έγινε και τα συμπεράσματα είναι τα εξής: από την Ισπανία έχω κρατήσει τον άσο/άσο της Τενερίφης κόντρα στην Φουενλαμπράδα, τη νίκη της Αλμπα στον – νοκ άουτ – ημιτελικό του Γερμανικού Κυπέλλου που θα γίνει στην έδρα της Φρανκφούρτης, στη Γαλλία το διπλό της Παρί Λεβαλουά στην έδρα της Αντίμπ και στην Ελλάδα τις νίκες του Αρη και της Κύμης!

 

Αυτά για την ώρα, για οτιδήποτε προκύψει, εδώ είμαστε…

 

Καλό μεσημέρι σε όλους.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης