1571

Κώστας Ζαφείρης

Θα ζορίσει το πράγμα

Γεια χαρά σε όλους… Καλή χρονιά, με υγεία, τύχη και… ψυχολογία «νικητή» προκειμένου να βάζουμε από κάτω τις δυσκολίες που «σκάνε».

Πάμε, όμως, να δούμε τι κρατάμε από τα σημερινά παιχνίδια της Ευρωλίγκας (με πέντε ματς ολοκληρώνεται η 17η στροφή).

ΤΣΣΚΑ (11-5) – Παναθηναϊκός (9-7): Στο Καλίνινγκραντ και αυτός ο αγώνας (είναι μία πόλη ανάμεσα στην Πολωνία και την Λιθουανία), καθώς στο γήπεδο της «ομάδας του στρατού» γίνονται διάφορες εκδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Σταθερά χωρίς Κλάιμπερν η ομάδα του Ιτούδη, χωρίς αγωνιστικά προβλήματα οι πράσινοι, οι οποίοι ψάχνουν γκαρντ και ψηλό για να κλείσουν τις «τρύπες» στο ρόστερ τους. Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο παρκέ δεν με τρελαίνει (εδώ και καιρό), ενώ και ο Ρικ Πιτίνο στον πάγκο δεν βγάζει την σπιρτάδα που είχε πέρυσι. Από την άλλη, η ΤΣΣΚΑ δεν αποτελεί το φόβητρο των προηγούμενων χρόνων, όμως έχει παίκτες που μπορούν να σε τελειώσουν σε ένα δεκάλεπτο.

Πιστεύω ότι οι πράσινοι θα το παλέψουν, με την προϋπόθεση, βέβαια, να έχουν ένα ποσοστό γύρω στο 35% έξω από τα 6,75 μ. Αν δούμε κάτι τέτοιο, τότε έχουν τύχη για το «μαξιλαράκι» των 10 πόντων.

Εφές (13-3) – Κίμκι (8-8): Αφεντικό (και ομαδάρα γενικότερα…) στην έδρα τους οι Τούρκοι (ερωτηματικό το πότε θα επιστρέψει ο βασικός σέντερ, Ντάνστον), χωρίς τον ηγέτη τους, Σβεντ οι Ρώσοι (είναι άρρωστος), οι οποίοι μακριά από την Μόσχα δεν ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται.

Και το «περίεργο» της υπόθεσης είναι ότι διαθέτουν γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ. Αλλά το έχουμε πει ξανά, με Κουρτινάιτις προπονητή πόσο μακριά να πας.

Βιλερμπάν (8-8) – Ρεάλ (13-3): Η αλήθεια είναι ότι ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς αξίζει βαθιά υπόκλιση γιατί αυτό που έχουν καταφέρει μέχρι τώρα οι Γάλλοι δεν είναι καθόλου μικρό και καθόλου εύκολο.

Η Βιλερμπάν στο «Αστρομπάλ» δεν καταλαβαίνει τίποτα. Εχει ρίξει στο καναβάτσο πολλές… βαριές φανέλες και από ‘κει που άπαντες την είχαν φαβορί για την 18η θέση, αυτή παλεύει για μία θέση στην οχτάδα. Βέβαια, η Ρεάλ είναι από άλλο έργο, όμως σήμερα θα έχει (ξανά) σημαντικές απουσίες. Εξω οι Γιουλ, Κάρολ, Ράντολφ, Ντεκ και Ρέγιες.

Δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε.

Βαλένθια (7-9) – Αλμπα (5-11): Οι «νυχτερίδες» έχουν πάρει τα πάνω τους για τα καλά (6 νίκες στα 9 τελευταία της Ευρωλίγκας), σταθερά… ωραία στο μάτι η Αλμπα. Run and gun βλέπω εδώ και ένα overάκι γύρω στους 167-168 πόντους.

Μιλάνο (8-8) – Ζενίτ (4-12): Σε ελεύθερη πτώση η Αρμάνι του Μεσίνα. Μετράει 6 ήττες στα 7 τελευταία, ενώ πριν λίγα εικοσιτετράωρα έχασε με κάτω τα χέρια στην Μπολόνια από την Βίρτους για την ιταλική λίγκα.

Δυσκολεύεται πολύ η Ζενίτ του Πλάθα, όμως το ρόστερ της δεν είναι για πέταμα και οι Ρώσοι θα κάνουν κάποιες ζημιές μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Σήμερα, πάντως, δεν το βλέπω. Αν δεν πάρει και το αποψινό ματς το Μιλάνο το πράγμα θα ζορίσει πολύ για τους Ιταλούς. Χτύπησε ξανά ο Νέντοβιτς, έτοιμος, όμως, για να πιάσει δουλειά ο πολύ καλός σκόρερ, Κίφερ Σάικς (γκαρντ, πέρυσι έκανε τρομερή σεζόν με τη φανέλα της Αβελίνο).

Καλό απόγευμα σε όλους…

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης