1631

Κώστας Ζαφείρης

Θα κάνει “δήλωση”;

Γεια χαρά σε όλους… Όλα είναι έτοιμα για το τζάμπολ στην 7η αγωνιστική της Euroleague, με το μενού απόψε να περιλαμβάνει πέντε παιχνίδια.

Το πρόγραμμα ανοίγει με τον ρωσικό «εμφύλιο» Ζενίτ – Κίμκι. Δεν έχω παίξει κάτι εδώ κυρίως γιατί η Κίμκι δεν με πείθει μακριά από την έδρα της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Βελιγράδι.

Θα μου πείτε με το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο (μέτριος) Κουρτινάιτις θα την πατήσει ξανά έτσι; Δεν θα πληρώσω για να μάθω. Τουλάχιστον σήμερα.

Μεταφερόμαστε στη «Stark Arena» του Βελιγραδίου, εκεί όπου ο Αστέρας (συνεχίζει με τον Γκαβρίλοβιτς στον πάγκο του μέχρι νεοτέρας) υποδέχεται την Ρεάλ. Μας εξέπληξαν ευχάριστα την προηγούμενη εβδομάδα οι Σέρβοι (ξεχαρβάλωσαν την Κίμκι), οι οποίοι μπροστά στο φανατικό κοινό τους μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο.

Την ίδια ώρα, η Ρεάλ ζοριζόταν για να ρίξει στο καναβάτσο την Αλμπα, ενώ στη φετινή διοργάνωση δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα την πρώτη νίκη της μακριά από την Μαδρίτη.

Εχει χάσει σε Κάουνας, Μόναχο και στην έδρα της Εφές, κάτι πρωτάκουστο για τους Μαδριλένους που σταθερά διαθέτουν ένα από τα κορυφαία (αν όχι το κορυφαίο) ρόστερ της Ευρώπης.

Πολύ ήρεμος στις δηλώσεις του ο Πάμπλο Λάσο, δεν έχει το παραμικρό άγχος γιατί γνωρίζει καλύτερα από όλους την αξία των παικτών που προπονεί. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για την Ρεάλ να κάνει μία… δήλωση.

Η Μακάμπι εύκολα ή δύσκολα θα βάλει κάτω την Αλμπα (μία από τις πιο διασκεδαστικές – στο να τις βλέπεις – ομάδες της φετινής Euroleague), ενώ προς το under στους 157-158 πόντους πηγαίνω στη μάχη της Αρμάνι με την Μπασκόνια.

Πάμε και στο ματς του Ολυμπιακού με την Εφές. Η λογική λέει ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα «ματώσουν» για να βγάλουν αντίδραση μετά τη συντριβή από την Μακάμπι. Εκτός ο Παπανικολάου, έτοιμος ο Κόνιαρης, δανεικός στην Κρεμόνα ο Χαπ, δέκα ημέρες, πλέον, προπονήσεις με την ομάδα και σαφώς πιο έτοιμοι για μεγαλύτερο ρόλο στο παρκέ οι Ρότσεστι και Ριντ.

Ωστόσο, οι Τούρκοι είναι σχεδόν ίδια ομάδα με πέρυσι κι ας τους έχει «πονέσει» ο τραυματισμός του Μοερμάν και εσχάτως η κόντρα του Αταμάν με τον Μίσιτς. Τα (ποιοτικά) όπλα που βρίσκονται στη φαρέτρα τους είναι σαφώς περισσότερα σε σχέση με του Ολυμπιακού. Βέβαια, έχουν θέμα όταν πατούν σε ελληνικό παρκέ, όμως από την άλλη δεν μπορείς να εμπιστευθείς και την ομάδα του Κεμζούρα που ακόμα έχει αρκετά αγωνιστικά θέματα να λύσει.

Το αφήνω στην ησυχία του.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης