1275

Κώστας Ζαφείρης

Θα μάθουμε το βράδυ της Παρασκευής – Update

Γεια χαρά!

Σε λίγες ώρες θα γίνει το τζάμπολ στο σημαντικό ματς του ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Φενέρμπαχτσε. Έναν Παναθηναϊκό (ρεκόρ 1-2) που έχει να κερδίσει από την πρεμιέρα (στη Μόσχα την Κίμκι) αλλά ποιος φίλαθλος των πράσινων μπορεί να έχει παράπονο από τον Βόβορα (ειδικά από αυτόν) και τους παίκτες του. Ο Ελληνας ταλαντούχος κόουτς δουλεύει όσο δεν πάει, έχει ιδέες και αυτές προσπαθεί να εφαρμόσει εντός παρκέ.

Με το ρόστερ που έχει στην διάθεσή του θα παλέψει και όπου βγει, ενώ την ίδια ώρα ψάχνει στην αγορά για έναν ελεύθερο καλό πλέι μέικερ που θα του προσφέρει κάποιες λύσεις. Απόψε, πάντως, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Παπαπέτρου (βασικότατο «γρανάζι»), ενώ οι Μποχωρίδης και Σάικς αναμένεται να παίξουν κανονικά.

Η Φενέρ (2-2) έφτασε στην Αθήνα κουβαλώντας στην πλάτη της δύο κολλητές εντός έδρας νίκες.

Ειδικά η δεύτερη από την Μπάγερν την «πόνεσε» πολύ. Πάντως, ο Κοκόσκοφ δεν δείχνει καθόλου αγχωμένος έχοντας εμπιστοσύνη στο υλικό που έχει στα χέρια του, το οποίο δεν το λες και… άσχημο. Το αντίθετο.

Την Παρασκευή, στην Μόσχα, η χτυπημένη από τον Covid – 19 Κίμκι (χωρίς κόσμο μετά από νέα απόφαση της Euroleague) θα υποδεχθεί την Μακάμπι (1-3).

Χωρίς νίκη οι Ρώσοι (0-4) αλλά με σημαντικές επιστροφές: Σβεντ, Τίμα, Μίκι, Βορόνοφ, ενώ παραμένουν εκτός οι Μονρό, Γιόβιτς, ΜακΚόλουμ. Ο Κουρτινάιτις έχει την σημαντική δικαιολογία των απουσιών όμως η αλήθεια είναι ότι η Κίμκι δεν βλέπεται και έχει μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό.

Την ίδια ώρα και η «ομάδα του λαού» είναι ζορισμένη και σίγουρα δεν… συγχωρούνται όλα λόγω των απουσιών των μόνιμων τραυματιών Κάσπι, ΝτιΜπαρτολομέο, Ζούσμαν.

Η Μακάμπι «καίγεται».

Με χαλάει ότι η Κίμκι τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο γιατί κάποια στιγμή (και με τις επιστροφές) θα βγάλει αντίδραση, όμως το βλέπω δύσκολο ο Σφαιρόπουλος να χάσει από τον Κουρτινάιτις. Θα μάθουμε το βράδυ της Παρασκευής.

=============================================================

*Μόλις ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Είναι αλήθεια πως η τσαντίλα μετά από ένα χαμένο στοίχημα, συνήθως δεν κάνει καλό. Θα το ρισκάρω στην προκειμένη περίπτωση. Για το παιχνίδι της Μακάμπι τα έγραψα από πάνω. Δύο επί 10 από μένα στη νίκη της “ομάδας του λαού”.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης