2914

Billaras

Θα “ξεχάσουν” αυτομάτως…

Δεν έχω παράπονο. Κανένα. Απαξ και το ΣΚ ήρθε κέρδος (συνολικα 480 μονάδες, όχι απλά τα..τσιγάρα μου), δεν παραπονιέμαι. Μπορεί να “αγγιξα” το παραπάνω, μπορεί να είχα δοκάρια (ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί η Μποαβίστα κέρδισε όπως και γιατί η Λα Κορούνια κέρδισε), μπορεί να μην τα κατάφερε η Εστοριλ (δεν άξιζε), αλλά…τα κατάφερε η Σαουθάμπτον! Οπότε στη σούμα, όλα καλά.

Μιά πατάτα πάτησα μονάχα, την Ριζεσπόρ. Οκ, κι αυτό το δέχομαι. Σε μέρες που όλοι έπεσαν πάνω στα…καυτά και διαλυμένα, το δέχομαι. Ούτε έκπτωση έκανα μεγάλη, ούτε τίποτα. Εβλεπα να κλαίνε μανούλες με κάτι Νιουκάστλ, κάτι Γουέστ Χαμ, κάτι Βαγιεκάνο και κάτι…Αγιαξ και έκανα το σταυρό μου! Μα…τον Αγιαξ; Τι αξία είχε στο διαλυμένο 1.

60 η Νιουκάστλ; Τι αξία είχε στο 1.15 ο Αγιαξ; Παίζει ο άλλος παρολί με 4-5 “μπάνκερ”, κάνει 4 φορές τα λεφτά του και…κοτσάρει και τον Αγιαξ, γιά να του βγει κέρδος…ένα σουβλάκι ακόμα! Σου λέει “αδιάφορη η άλλη, τίτλο παίρνει, δεν σπάει”. Να που σπάει! Και η Ατλέτικο με την υποβιβασμένη Λεβάντε! Να που σπάει κι αυτό! Και το κερασάκι; Τρώνε τη φόλα από τον Αγιαξ και μετά το… βαφτίζουν και αναθεματισμένο και βρώμικο πρωτάθλημα! Επειδή…παίχθηκε στα ίσια το ματς.

Καλό κι αυτό. Επειδή εδώ έχουμε μεγαλώσει με την τραγική ελληνική πραγματικότητα, δεν μπορεί η πεσμένη Βίλα να πάρει μαζί της την Νιουκάστλ, δεν μπορεί η πεσμένη Λεβάντε να στερήσει την διεκδίκηση τίτλου από την Ατλέτικο, δεν μπορεί η αδιάφορη Ντε Γκράαφσαπ να στερήσει τίτλο στον Αγιαξ, δεν μπορει η αδιάφορη Στιβενέιτζ να στερεί απ' ευθείας άνοδο από την Ακριγκτον και πάει λεγοντας.

Να γίνω..πολύ κακός; Να τα χάσετε βρε! Εσεις που κάνετε εγκλήματα, να τρώτε κουτουλιές. Να ταίζετε τους μπουκ. Καλά να πάθετε. Και αντί να καντηλιάζετε τον κάθε Αγιαξ, αντε βρειτε κανένα καθρέφτη να κοιταχτείτε. Εχασε η βενετιά βελόνι που δεν έχω παίξει ούτε ένα (μα ούτε ένα) σημείο κάτω του 1.80 όλη τη σαιζόν. Εχασε η βενετιά βελόνι που δεν έπαιξα τη Γρανάδα! Μωρέ τι μας λέτε; Να χάσω; Να χάσω.

Να χάσω τη Βαγιεκάνο όταν ισοφαρίστηκε στο 92' από τη Μάλαγα, αλλά έδινε 3+. Οχι…προχθές! Να χασω την Νιουκάστλ μέσα στη Λίβερπουλ, εκεί που έδινε 6.00, όχι.. 1,60! Να χάσω ένα υποψήφιο Χ, όχι το κάθε….μπετό. Αν σε κάθε αβαβά νίκη της κάθε Γρανάδας (που ήταν αβαβά, γέλαγε ο κόσμος), αντιστοιχεί και ένα σπάσιμο, δεν θα πληρωθείτε…ποτέ εσείς που πάτε να σώσετε όλες τις ομάδες.

Και ακόμα και αν γινόταν να τις σώσετε, θα έχετε πληρώσει ως χαβιάρι το ψωμοτύρι! Ξυπνάτε επιτέλους! Τα΄πα και ξεθύμανα…Καθήστε να σας σερβίρουν φόλες οι μπουκ και οι άσχετοι τιπστεράδες που κυκλοφορούν. Αν θελήσω να γίνω απόλυτα κυνικός, η μαύρη αλήθεια είναι: “Πρέπει να χάνει η μαρίδα, γιά να κερδίζουν οι λίγοι καρχαρίες”.

Αποφασίστε αν θέλετε να είστε η μαρίδα ή ο καρχαρίας…. Πάμε παρακάτω. Τι να παίξουμε; Προβληματιστηκα πολύ με το Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ. Τα γράφει και ο Μάκης, τα έγραψα στην εφημερίδα σήμερα. Αντίο στο Απτον Παρκ (εγώ έτσι έχω μάθει να το λέω, Μπολέιν Γκράουντ ούτε οι λονδρέζοι δεν το λένε, κάποτε είχα μιά κουβεντούλα με ένα…λοκάλι αρρωστάκι Γουέστ Χαμ, ταξιτζής το επάγγελμα), συναισθηματική φόρτιση αλλά και κίνητρο.

Η Γουέστ Χαμ μπορεί ακόμα και να μείνει εκτός Ευρώπης (όλα είναι ρευστά, ανάλογα με τους τελικούς και Europa και FA CUP), την ώρα που θα είναι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου από το καλοκαίρι και με προπωλημένα 50.000 διαρκείας! Και δεν αξίζει να μην βγει εδώ που τα λέμε. Τα δυο…πιθηκάκια να μην της ειχαν σφυρίξει (με Τσέλσι και Λέστερ στα χασομέρια) δείτε που θα ήταν.

Με τις “μεγάλες” δίνει ρέστα! Προσέξτε: Με Αρσεναλ 2-0 εκτός και 3-3 εντός. Με Τσέλσι 2-2 εκτός (με..ληστεία) και 2-1 εντός. Με Τότεναμ 1-0 εντός και 1-4 εκτός. Με Λέστερ 2-2 εκτός (ξανά με…ληστεία) και 1-2 εντός. Με Μ. Σίτι 2-2 εντός και 2-1 εκτός! Με Λίβερπουλ 2-0 εντός και 3-0 εκτος. Και με Γιουνάιτεντ 0-0 εκτός. Δηλαδή, έχει χάσει μονάχα μιά φορά από την Τότεναμ και μιά από τη Λέστερ! Αλλά από την άλλη, η Γιουνάιτεντ πατάει καλά πλέον, κίνητρο έχει (παρένθεση, θα…καίγεται και η Σίτι, αν περάσει η Γιουνάιτεντ απόψε, μπορεί να μείνει εκτός τετράδας με τον Γουαρδιόλα να έρχεται).

Θα δείτε στο τέλος του κειμένου τι αποφάσισα. Γι αυτά που δεν έχω κανένα προβληματισμό, είναι τα υπόλοιπα. Ολος ο ντουνιάς θα παίξει τώρα Σάντερλαντ, με νίκη σώζεται οριστικά! Χα! Βρε 26-0 να κερδίσει, στο 1.75 σας το κάνω χάρισμα! Επαιξα…όταν έπρεπε να παίξω. Με την Τσέλσι και πληρώθηκα και με ανατροπή. Τώρα χαίρετε κι αντίο (αφήστε που και η ισοπαλία δεν την σκοτώνει, πάει στο +2 με καλύτερη διαφορά τερμάτων και κυνηγάει μιά ισοπαλία μεθαύριο).

Αυτή είναι η δική μου λογική και δεν χαλάστηκα ποτέ. Αμα περίμενα να παίξω απόψε Σάντερλαντ, θα το είχα γυρίσει στην κοπτοραπτική. Εκεί που δεν το γυρνάνε πολλοί ενώ θα έπρεπε…. Και γιά να το ολοκληρώσω; Θα θέλω νίκη Σάντερλαντ, όχι επειδή θα την παίξω, αλλά επειδή θα παίξω…Γουότφορντ! Λέω καιρό ότι η Νόριτς δεν μπορεί, ότι θα πέσει.

Τέσσερα ματς ούτε γκολ. Γιατί να χαριστεί η Γουότφορντ; Με διπλό, από 13η θα πάει 11η. Κάθε θέση είναι και 1.2 εκατ. λίρες! Τόσα παραδείγματα “αδιάφορων” ανέφερα παραπάνω. Γιατί θα θέλω Σάντερλαντ; Γιά να τα…παρατήσει η Νόριτς. Αλλά οκ, και να μην τα παρατήσει, στο 4.75 άνετα την κοντράρω. Οσο γιά το Ανφιλντ; Πιθανό over γιά όποιον ενδιαφέρεται η Λίβερπουλ (κανένα 2-2 σκορ;).

Εγώ ψιλαδάκια δεν αγγίζω. Οπότε, Γουότφορντ στο χέρι. Το άλλο είναι…αυστριακό. Να παίξω κι εγώ μπάζο και τελευταία. Να παλέψω να την…σώσω. Αλλά με κάποια αξία και κάποια δεδομένα! Η Γκρόντινγκ με την Σάλτσμπουργκ είναι το ματς. Δεδομένα καλές σχέσεις. Δεδομένα αδιάφορη και μάλλον με απουσίες η πρωταθλήτρια. Και η Γκρόντινγκ ναι, μπαζάρα.

Αλλά στο 5.00 και με ένα παραθυράκι ελπίδας. Αν κερδίσει και χάσει η Μάτερσμπουργκ, πάμε σε φινάλε Μάτερσμπουργκ-Γκρόντινγκ. Αίμα και άμμος μεν, αλλά και ελπίδα σωτηρίας δε! Οπότε, ας ρίξω κάτι κι εδώ. Κι άμα φάω πέντε, δεν θα κόψω φλέβα. Αλλο 5.00 (και με δεδομένες καλές σχέσεις), άλλο 1.60 και άλλο 1.15… Το τρίτο θα είναι από το αποψινό εγγλέζικο.

Τα ζύγισα πολύ, κατέληξα. Μιά ζαριά στην Γουέστ Χαμ. Ας “θυμηθεί” πως παίζει με τις “μεγάλες”. Να αποχαιρετήσει το Απτον Παρκ με δόξα και τιμή (στη φωτό η κερκίδα Τρέβορ Μπρούκινγκ, οι κάποιας ηλικίας θυμούνται). Χαλάλι της που λένε. Το μεγαλύτερο φετινό μπετ μου χάρισε. Δεν θα πάω σε patent, η λονδρέζα είναι στο 3.00, δεν αξίζει.

Θα πάω σε …μικτό σύστημα. Trixie μεν, αλλά και δύο μονά στα άλλα ματς δε! Και αυτά μέχρι το Σάββατο, από απόψε ξεκινάει η μελέτη, πάμε προς το τέλος, αλλά…ξέρω από τώρα πόσα θα σβήσω λόγω απόδοσης (γέλια). ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 8/5: 240 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.340 μονάδες. Ποντάρισμα 10-11/5: Trixie: Γουέστ Χαμ 1 (3.00)-Γουότφορντ 2 (4.

75)-Γκρόντινγκ 1 (5.00) με 10 μονάδες στην τριάδα και από 35 σε κάθε δυάδα, όλο μαζί 115 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Γκρόντινγκ 1 (5.00) με 50 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Γουότφορντ 2 (4.75) με 55 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 220 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.120 μονάδες. Ομορφα και ωραία, με μικρό μπετ, πάω γιά καλή διαφορά. Οκ, μόνο απλό δεν είναι, αλλά…πιστέψτε με, αν έβαζα 220 μονάδες σε δυάδα (παράδειγμα) Σάντερλαντ 1-Λιβερπουλ over, δεν θα κοιμόμουν καλά απόψε.

Και ας βγει πανηγυρικά. Θα την πιάσουν αυτοί που…τσουρφλίστηκαν προχθές και “αυτομάτως” θα ξεχάσουν πόσο έχει αδειάσει η τσέπη τους παίζοντας έτσι. Ταπεινά συγγνώμη γιά το…άγριο του λόγου μου σήμερα, αλλά έστω και ένας να…ταρακουνηθεί και να ξυπνήσει, κέρδος θα είναι. Ραντεβού με νέα στήλη το Σάββατο, αλλά επειδή είναι φινάλε, καλό θα ήταν να διαβάσετε καλά την εφημερίδα την Παρασκευή.

Το βραδάκι απόψε, όποιος θέλει, θα είμαι και στο chat.  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras