1163

Κώστας Ζαφείρης

Θα πέσουν κορμιά

Γεια χαρά σε όλους!

Εβδομάδα Κυπέλλων τούτη που διανύουμε κι αυτό που – όπως πάντα – ξεχωρίζει σ’ αυτό το σημείο της σεζόν είναι το Copa del Rey.

Και σ’ αυτή την διοργάνωση οι Ισπανοί είναι χρόνια μπροστά από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Σε λάμψη, στην αξία του τροπαίου, στο όλο event που ετοιμάζουν κάθε χρόνο, σε όλα.

Το φετινό θα γίνει στο «WiZink Center», έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Η αυλαία στο Copa del Rey ανοίγει με την ματσάρα Τενερίφη – Μπούργος (ο πρώτος προημιτελικός, όλα τα ματς είναι νοκ άουτ) και με αυτήν θα καταπιαστώ στη σημερινή στήλη.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Τσους Βιντορέτα για την δουλειά που κάνει στους νησιώτες.

Βασισμένος στον «εγκέφαλο» Χουέρτας και τον σέντερ Σερμαντίνι που κάνει όργια και φέτος, ο 54χρονος τεχνικός οδηγεί την Τενερίφη σε μία από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας της.

Μετά τις πρώτες 22 στροφές της ACB φιγουράρει στην 3η θέση (μαζί με την Μπασκόνια), ενώ… κλασσικά συνεχίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ (προκρίθηκε στους «16», όπως και η Μπούργος, κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο μαζί με Ιγκοκέα και Ρίγα!).

Από την άλλη, η Μπούργος του Χοάν Πεναρόγια συνεχίζει από εκεί που το άφησε πέρυσι.

Όμως, πλέον είναι πιο έμπειρη, με ψυχολογία νικητή (σήκωσε το Τσάμπιονς Λιγκ στο ΟΑΚΑ νικώντας στον τελικό την ΑΕΚ, πήρε και το Διηπειρωτικό στην Αργεντινή πριν λίγα 24ωρα), με πιο γεμάτο ρόστερ αλλά και με ένα μεγάλο ερωτηματικό για σήμερα.

Αυτό ακούει στο όνομα Αλεξ Ρένφρο. Ο έμπειρος Αμερικανός πλέι μέικερ (10.9 π., 5.9 ασίστ, 3.4 ρίμπ. μέσο όρο φέτος), ο οποίος αναμφισβήτητα είναι σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του Πεναρόγια, έχει να αγωνιστεί πάνω από ένα μήνα, ωστόσο μπήκε στην αποστολή της Μπούργος και «πέταξε» για Μαδρίτη. Είναι δεδομένο πως ο Ρένφρο δεν έχει τις πιθανότητες με το μέρος του για να παίξει απόψε, όμως η Μπούργος συνήθισε να παίζει χωρίς τον Αμερικανό και η αλήθεια είναι ότι δεν τα πηγαίνει άσχημα τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι εταιρίες δίνουν την Τενερίφη ξεκάθαρο φαβορί κι αυτό στα μάτια μου είναι λάθος. Ξανά με την Μπούργος.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης