1803

Κώστας Ζαφείρης

Θα παίξουν (και) για τον Μπράουν;

Γεια χαρά… Σπουδαία η σημερινή ημέρα για όλους εμάς (και δεν είμαστε λίγοι) που έχει αλλάξει το βιολογικό μας ρολόι λόγω του NBA και των πλέι-οφ του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη. Το Σάββατο κανονικά – και μετά από καιρό – είχαμε ρεπό από τα ξενύχτια (το μενού δεν είχε ματς), όμως πώς να κλείσει το μάτι όταν έχεις συνηθίσει να πέφτεις στο κρεβάτι στις 9 το πρωί και να σε παίρνει ο ύπνος κατά τις 10.

Ποτέ…

Δύο Game 7 έχει σήμερα το πρόγραμμα και όλοι όσοι ασχολούνται με το Μπάσκετμπολ, δεν πρόκειται να τα χάσουν. Στη Δύση (ημιτελική φάση) Νάγκετς και Μπλέιζερς (στο 3-3 η σειρά, στις 4 νίκες η πρόκριση) θα παίξουν τα ρέστα τους για τη νίκη που θα τους στείλει στους τελικούς της περιφέρειας, εκεί όπου περιμένει η καλύτερη ομάδα του καιρού μας, οι πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Τόσο οι «σβώλοι» του παιχταρά Γιόκιτς και του μαέστρου Τζαμάλ Μάρεϊ όσο και η παρέα της ψυχάρας που λέγεται Ντάμιαν Λίλαρντ είναι από τις συμπάθειές μου (όχι μόνο φέτος, αλλά διαχρονικά…). Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πέσουν κορμιά. Μικρό το 1,40 και κάτι ψιλά των Νάγκετς, δεν με συγκινεί, αφού αν πάρουν μπροστά Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ δεν μπορεί να τους σταματήσει κανένας.

Ένα ειδικό κρατάω από τη μάχη του Ντένβερ. Το under στα τρίποντα του τιμιότατου κατά τα άλλα 28χρονου φόργουορντ του Πόρτλαντ, Αλ – Φαρούκ Αμίνου.

Λίγες ώρες αργότερα ακολουθεί το Game 7 στο ζευγάρι Ράπτορς – Φιλαδέλφεια (ημιτελική φάση Ανατολής, στο 3-3 η σειρά, στις 4 νίκες η πρόκριση). Σε τρομερή κατάσταση ο Καουάι Λέοναρντ για τους Καναδούς (ότι και να πούμε γι’ αυτόν τον ΠΑΙΧΤΑΡΑ είναι πολύ λίγο – ο τεράστιος Πόποβιτς έφτιαξε μία πολεμική μηχανή που τους καταπίνει όλους σε άμυνα και επίθεση – «δημιούργημα» του αρχιτέκτονα των Σπερς είναι ο 27χρονος σμολ φόργουορντ).

Την ίδια ώρα, ο προπονητής των 76ερς Μπρετ Μπράουν δεν θέλει να πέσει στο καναβάτσο… Ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Γκρεγκ Πόποβιτς στον πάγκο των Σπερς, ο οποίος βρίσκεται από το 2013 στην τεχνική ηγεσία των Σίξερς, σήμερα παίζει το κεφάλι του. Τα πιο έγκυρα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τις τελευταίες ώρες ότι σε περίπτωση αποκλεισμού της Φιλαδέλφεια, ο 58χρονος κόουτς θα χαιρετήσει.

Σήμερα, λοιπόν, θα μάθουμε αν οι Εμπίντ, Μπάτλερ, Σίμονς, Τομπάιας Χάρις και Τζέι Τζέι Ρέντικ, θα παίξουν και για τον προπονητή τους…

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης