1963

Κώστας Ζαφείρης

Θα την βοηθήσει ο έμπειρος…

Γεια χαρά… Από την Γαλλία έρχεται το πρώτο σημείο γι’ αυτό το σαββατοκύριακο. Η Ντιζόν (ρεκόρ 7-4, 4-2 εντός έδρας) υποδέχεται την Παρί Λεβαλουά (ρεκόρ 7-4, 3-1 εκτός).

Η αλήθεια είναι πως οι γηπεδούχοι, την φετινή σεζόν, είναι λίγο μπερδεμένοι, καθώς προσπαθούν να βγάλουν άκρη και στο Τσάμπιονς Λιγκ (συμμετέχουν στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με την ΑΕΚ, είναι ουραγοί με μόλις μία νίκη σε 7 αγώνες).

Δεν είναι συνηθισμένη η Ντιζόν σε δύο απαιτητικά ματς την εβδομάδα (πρωτάθλημα και Ευρώπη), ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα πετάξει λευκή πετσέτα. Το αντίθετο. Αλλωστε, γι’ αυτό το λόγο μέσα στην εβδομάδα προχώρησε σε μία διορθωτική κίνηση στο ρόστερ της. Τέλος ο Αμερικανός φόργουορντ, Ρόμπερτ Αρνολντ (5,4 π., 2,3 ρ. στην PRO A – 5,7 π.

, 2,4 ρ. στο BCL), στη θέση του ο πολύπειρος, Τάρενς Κίνσεϊ (34 ετών, παίζει με την ίδια ευκολία στις θέσεις «2» και «3»), ο οποίος στο παρελθόν έχει φορέσει – μεταξύ άλλων – τη φανέλα της Φενέρ, της Εφές, της Μάλαγα, της Χάποελ Ιερουσαλήμ, των Παρτιζάν και Ερυθρού Αστέρα, ενώ στο ΝΒΑ έπαιξε σε Μέμφις και Κλίβελαντ στα πρώτα χρόνια της καριέρας του.

Φέτος ξεκίνησε στην ισπανική, Μπρέογκαν, αλλά τους «χαιρέτησε». Εν ολίγοις, σημαντική ενίσχυση για την Ντιζόν, η οποία στην έδρα της, παραδοσιακά, είναι το αφεντικό και σήμερα θα ψάξει μία «καλή» νίκη. Δεν με τρομάζει το 3-1 (μακριά από το Παρίσι) της Παρί, πηγαίνω με την έδρα.

 

Συνεχίζουμε με Ελλάδα και το αυριανό παιχνίδι της Κύμης με τον Χολαργό.

Χωρίς υπερβολή, ένα πολύ σημαντικό ματς στο γήπεδο «Τάσος Καμπούρης» της Χαλκίδας, για την παραμονή στην Basket League.

Κολλημένοι στον πάτο της βαθμολογίας οι Ευβοιώτες, με μόλις μία νίκη (ρεκόρ 1-6), ένα ροζ φύλλο περισσότερο έχουν οι φιλοξενούμενοι (ρεκόρ 2-5). Χωρίς νίκη εντός έδρας η Κύμη (0-3), χωρίς νίκη μακριά από το «Αντώνης Τρίτσης» (0-4) η ομάδα των Βορείων Προαστίων.

Την πόρτα της εξόδου είδε στους Ευβοιώτες ο Γιάννης Καστρίτης, στη θέση του ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Ισίδωρος Κουτσός (με συνεργάτη τον Σάββα Συμεωνίδη, ο οποίος είχε ξεκινήσει τη χρονιά στην Α2, στον πάγκο του Ιπποκράτη Κω). Παράλληλα, η διοίκηση της Κύμης έκανε και δύο κινήσεις στο μεταγραφικό μέτωπο. Αύριο, θα κάνουν το ντεμπούτο τους οι Τζεκουάν Λιούις (πόιντ γκαρντ) και Ρέτζιναλντ Χολμς (γκαρντ).

Από την άλλη πλευρά, στον Χολαργό υπάρχει γκρίνια για την εικόνα της ομάδας, με το ματς στη Χαλκίδα να είναι σημαντικό για πολλούς λόγους. Εμεινε τελικά ο Γιάνκοβιτς (απέσυρε το ενδιαφέρον της η Τενερίφη), παρελθόν ο Αμερικανός γκαρντ, Ντάριν Ντόρσεϊ που δεν έπεισε, στη θέση του ο πρώην γκαρντ του Ρεθύμνου, Γκάρι Τάλτον (θα παίξει κανονικά αύριο).

Πιο μπαρουτοκαπνισμένη η ενισχυμένη Κύμη, ο αγώνας με τον Χολαργό είναι χωρίς αύριο γι’ αυτήν…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης