1069

Κώστας Ζαφείρης

Θα φανούν πράγματα

Καλημέρα σε όλους.

Σημαντική μέρα η σημερινή, με το ξενύχτι να αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία και ενδιαφέρον.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι σε εξέλιξη ο τελικός της διαδικασίας των play – in στη Δύση (Γουόριορς – Γκρίζλις, 62-49 μπροστά το Μέμφις στο ημίχρονο), με τον νικητή να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ της περιφέρειας (πέφτει πάνω στους Γιούτα Τζαζ).



Τα υπόλοιπα 7 ζευγάρια (Μπακς – Χιτ, Κλίπερς – Μάβερικς, Νετς – Σέλτικς, Νάγκετς – Μπλέιζερς, Σίξερς – Γουϊζαρντς, Σανς – Λέικερς, Νικς – Χοκς) πέφτουν στην αρένα αρχής γενομένης από απόψε.
Εχω γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν πως τρέφω τεράστιο σεβασμό για τους Χιτ και τον προπονητή τους Ερικ Σποέλστρα, ο οποίος νομίζω ότι δίκαια συγκαταλέγεται στο τοπ – 3 της λίγκας.

Χρόνια τώρα…

Τούτη τη σεζόν οι περσινοί φιναλίστ των τελικών του πρωταθλήματος στη «φούσκα» του Ορλάντο είχαν μία περίεργη ρέγκιουλαρ σίζον με αρκετούς τραυματισμούς και πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους.
Σε σχέση με πέρυσι τους λείπει πολύ η σκληράδα του Κράουντερ (μετακόμισε στους Σανς), ενώ ο Ολαντίπο που αποκτήθηκε για να σηκώσει σημαντικό βάρος και στις δύο πλευρές του παρκέ, τέθηκε νοκ άουτ και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.


Πάντως, αυτό δεν είναι κάτι που χαλάει σε μεγάλο βαθμό τα σχέδια του Σποέλστρα, καθώς ο Βίκτορ Ολαντίπο σχεδόν δεν πρόλαβε να μπει στο κλίμα της ομάδας.

Από την άλλη πλευρά, οι Μπακς μπορεί να μην το… παραδέχονται αλλά είναι υπό πίεση.
Θέλουν σαν τρελοί το κάτι παραπάνω φέτος για να μην πάει στα σκουπίδια άλλη μία σεζόν.
Ο προπονητής τους (σ.

σ. Μάικ Μπουντενχόλζερ) είναι με την πλάτη στον τοίχο (έλαβε τελεσίγραφο από την ιδιοκτησία των «ελαφιών», το οποίο εν ολίγοις του λέει «το μίνιμουμ είναι οι τελικοί Ανατολής») και σήμερα θα φανεί το αν οι παίκτες του θα παίξουν και γι’ αυτόν στα φετινά πλέι οφ. Αποψη μου είναι ότι θα το κάνουν. Αλλωστε, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στηρίζει ανοιχτά τον 52χρονο τεχνικό.



Εν κατακλείδι, βλέπω οι Μπακς να κάνουν το 1-0 απόψε (στις 4 νίκες η πρόκριση), όμως επειδή δεν θέλω να μπλέξω με χάντικαπ «κόλλησα» δίπλα στη νίκη τους την επικράτηση της Βαλένθια από ημίχρονο στο εντός έδρας με την Φουενλαμπράδα.
Με νίκη οι «νυχτερίδες» τερματίζουν στην 4η θέση της κανονικής περιόδου στην ισπανική λίγκα (αφήνουν 5η την Μπασκόνια), την ίδια ώρα που η ούτως ή άλλως μέτρια Φουενλαμπράδα έχει το μυαλό της στα μπάνια, ούσα αδιάφορη βαθμολογικά (σωσμένη).

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης