1304

Μάκης Μηνδρινός

Ιδια λογική στο Λιγκ Καπ

Χαιρετώ! Το Σάββατο βρήκα… δοκάρι. ΟΚ, ούτε η Λούτον ούτε η Κόβεντρι έπαιξαν μπαλάρα, αλλά δεν είχα τη φιλοδοξία ότι θα μπουν μέσα και θα πατήσουν Γουότφορντ και Μπάρνσλεϊ αντίστοιχα. Αλλά και οι δύο είχαν δοκάρι στην αρχή του ματς, στο 0-0! Η Κόβεντρι έμεινε στο 0-0, η Λούτον δεν μπόρεσε να πάρει ούτε την ισοπαλία. Ειδικά αυτό που χάνει η Λούτον από το ένα μέτρο, θέλει προσπάθεια…

Anyway, ήταν γενικά ένα Σ/Κ αίμα και άμμος, πολλά φαβορί έσπασαν, χάθηκαν και πολλά λεφτά στο live.

Για κάποιο λόγο ο μέσος παίκτης περιμένει τα καυτά ονόματα να μείνουν πίσω στο σκορ και να βαρέσει ανατροπή χωρίς καν να έχουν εικόνα του αγώνα. Μιλάμε για στοίχημα άλλης δεκαετίας, αλλά ζουν ανάμεσά μας και είναι και πολλοί!

Πάμε στα φρέσκα. Λιγκ Καπ Αγγλίας, ήμαστε ήδη στη φάση των 16, ή αλλιώς στον 4ο γύρο! Μπαμ μπαμ την ξεπετάνε τη διοργάνωση οι Αγγλοι, δεν γίνεται διαφορετικά, δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες! Μέχρι στιγμής, φτου-φτου, το Λιγκ Καπ είναι εξαιρετικό.

Εχουν έρθει μεγάλα σημεία και το καλό είναι ότι ήταν σημεία που «φώναζαν». Δεν ήταν «κουλά». Το περίμενες ότι μπορεί να έρθουν.

Η λογική λέει πως όσο πλησιάζουμε προς τις τελευταίες στροφές της διοργάνωσης, οι ομάδες θα το βλέπουν πιο σοβαρά, θα έχουμε μικρότερο ροτέισον, άρα και λιγότερες εκπλήξεις. Θεωρητικά όλα αυτά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος οι συνθήκες είναι διαφορετικές, οι ομάδες παίζουν non stop και είναι δεδομένο πως για κάποιες είναι πολυτέλεια τα Κύπελλα.

Λιγκ Καπ

Η Τότεναμ, για παράδειγμα, παίζει σήμερα με την Τσέλσι και την Πέμπτη πλέι οφ Γιουρόπα Λιγκ. Θέλοντας και μη, ο Μουρίνιο θα ανακατέψει την ενδεκάδα. Το ξέρουν και οι μπουκ, γι’ αυτό βλέπετε το διπλό να είναι σε τόσο χαμηλή απόδοση. Για μένα το ματς είναι εντελώς αδιάφορο στοιχηματικά.

Τρία είναι αυτά που ξεχώρισα: κλασικά, τη Νιούπορτ στο εντός έδρας με τη Νιουκάστλ (7,35) που είναι την Τετάρτη, τη Στόουκ στην έδρα της Αστον Βίλα (5,00) και ένα φαβορί, τη Μπρέντφορντ στο εντός έδρας με τη Φούλαμ (2,40).

Τα δύο τελευταία είναι την Πέμπτη.

Για τη Νιούπορτ τα έχουμε πει από τους προηγούμενους γύρους, όταν απέκλεισε δύο ομάδες Τσάμπιονσιπ, τη Σουόνσι και τη Γουότφορντ. Δεν έχω αμφιβολία ότι και αύριο θα δώσει ό,τι έχει για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι πόσο δυνατά θα κυνηγήσει την πρόκριση η Νιουκάστλ.

Εχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, στον προηγούμενο γύρο έριξε 7 στη Μόρκαμ, ενώ προέρχεται από αποτέλεσμα ψυχολογίας με την Τότεναμ εκτός έδρας (1-1), έστω κι αν δεν άξιζε το βαθμό. Ο Μπρους λογικά θα κάνει αλλαγές, όμως τον περιμένω αρκετά προσεκτικό, γνωρίζοντας και ότι η Νιούπορτ είναι ομάδα ικανή για εκπλήξεις.

Στο λονδρέζικο Μπρέντφορντ – Φούλαμ, συγκρούονται οι ομάδες που έπαιξαν στον προηγούμενο τελικό των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ.

Η Φούλαμ επικράτησε και είναι στην Πρέμιερ Λιγκ, εκεί όπου τα βρίσκει σκούρα μέχρι στιγμής. Και, μάλιστα, έπαιξε Δευτέρα βράδυ (έχασε 0-3 από την Αστον Βίλα), ενώ ακολουθεί εκτός έδρας παιχνίδι με τη Γουλβς, την Κυριακή. Θεωρώ δεδομένο το ροτέισον από πλευράς Φούλαμ, η Μπρέντφορντ έχει ένα έξτρα κίνητρο για μια άτυπη ρεβάνς. Όμως, πρέπει να δούμε ενδεκάδες, δεν αποκλείω και η Μπρέντφορντ να έχει αλλαγές, στόχος της είναι η άνοδος, όλα τα άλλα φαντάζουν πολυτέλεια.

Στην ίδια λογική και το Αστον Βίλα – Στόουκ. Η Αστον Βίλα, είπαμε, έπαιζε τη Δευτέρα το βράδυ με τη Φούλαμ (κέρδισε 3-0 εκτός), γενικά έχει μπει δυνατά φέτος, μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Και εδώ θεωρώ δεδομένες τις αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς δεν είναι μόνο ότι έπαιζε Δευτέρα βράδυ, αλλά έχει μπροστά της (την Κυριακή) πολύ δύσκολο ματς με τη Λίβερπουλ.

Η Στόουκ απέκλεισε ήδη μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ (Γουλβς), είναι πολύ σφιχτή φέτος και πιστεύω ότι θα το κυνηγήσει όσο μπορεί.

Στο παιχνίδι μου θα μπει από σήμερα η Στόουκ. Ενδεχομένως να παίξω και κάποιο από τα άλλα δύο, μπορεί και τα δύο, αλλά πρέπει πρώτα να δω ειδήσεις. Ακόμα ούτε η συνέντευξη Τύπου του Μπρους δεν έχει γίνει, δεν ξέρω τι και πως.

Προφανώς θα γίνει update αν τελικά αποφασίσω να παίξω. Στόουκ θα παίξω γιατί είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η Βίλα θα έχει πολλές αλλαγές και ότι η Στόουκ θα το κυνηγήσει. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά αυτή την αίσθηση έχω και νομίζω ότι το διπλό θα υποχωρήσει όσο πλησιάζουμε προς τη σέντρα. Τώρα είναι στο 5,00.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος