2513

Μάκης Μηνδρινός

Ιδιοι οι ρυθμοί

Καλημέρες! Ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ ήταν ένας από τους πιο… νερόβραστους της ιστορίας. Αφενός γιατί από πριν γνωρίζαμε πως πρέπει να γίνουν πολλά ανάποδα για να μην το πάρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφετέρου γιατί ακόμα και ο τρόπος που το πήρε η αγγλική ομάδα ήταν αναμενόμενος! Μη σας πω και οι σκόρερ… Την Τρίτη το απόγευμα, στην εκπομπή της KingBet στον SportFm 94,6, μου ζήτησε ο Γιώργος Πετρίδης να προτείνω για fun bet κάποιον σκόρερ.

Του απάντησα ότι αποφεύγω τον Ράσφορντ που είναι πιο προφανής επιλογή καθώς πρόκειται για τον μοναδικό σέντερ φορ που έχει μείνει στον Μουρίνιο, και στρέφομαι σε Πογκμπά ή Μιχιταριάν. Ε, σκόραραν και οι δύο (γέλια!). Και να το διπλό και να τα σκορ και να οι σκόρερ και να τα 2-3 γκολ, ήταν ένα ματς που πλήρωσε με κάθε τρόπο! Αγωνιστικά, ήταν λες και έβλεπες να παίζουν εκτάκια κόντρα σε πρωτάκια, που λέγαμε μικροί.

Ειδικά από τη στιγμή που η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε νωρίς, το πήγε ακριβώς εκεί που ήθελε, ο Μουρίνιο δεν πήρε κανένα ρίσκο, είχε υπομονή, έβαλε και το δεύτερο και end of story. Μέχρι σήμερα να έπαιζαν, οι ταλαντούχοι πιτσιρικάδες του Αγιαξ δεν θα το γυρνούσαν. Το μέλλον τους ανήκει, αλλά σε τελικούς μετρούν κυρίως άλλα πράγματα, όπως γράψαμε και την Τρίτη: εμπειρία, προσωπικότητα και… τεχνογνωσία.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι ο Μουρίνιο δεν έχει χάσει κανένα 90λεπτο στους 14 τελικούς που έχει οδηγήσει τις ομάδες του… Στην Αυστρία, η Αούστρια προηγήθηκε 2-0, αλλά έφαγε… τρίποντο, η δε Μάτερσμπουργκ ισοφάρισε με παράξενο τρόπο τη Ραπίντ, αλλά στο τέλος λύγισε κι αυτή. Λίγα παίξαμε, λίγα χάσαμε. Στα φρέσκα, η σεζόν στις περισσότερες μεγάλες ποδοσφαιρικά χώρες ολοκληρώνεται με τους τελικούς των Κυπέλλων: Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Σκωτία.

Σε όλα, πλην της Αγγλίας, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί: Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα, Παρί, Μπενφίκα και Σέλτικ πολύ δύσκολα θα το χάσουν. Στοιχηματικά, αδιάφορα όλα. Φαβορί έχει και στην Αγγλία, αλλά όχι τόσο ξεκάθαρο: η Τσέλσι και ψυχολογικά είναι καλύτερα από την Αρσεναλ, αλλά και αγωνιστικά, ειδικά μετά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην άμυνα των «κανονιέρησων» (Κοσιελνί, Γκάμπριελ σίγουρα έξω, όπως όλα δείχνουν δεν προλαβαίνει ούτε ο Μουστάφι, που σημαίνει ότι επιστρέφει μετά από πολλούς μήνες στο αρχικό σχήμα ο… Μερτεζάκερ, ενώ ίσως δεν παίξει ούτε ο Τσεχ!).

Προφανώς τα 1.70-1.75 του διπλού δεν λένε τίποτα, ανεβαίνει όμως αν συνδυαστεί με over ή goal/goal. Δύσκολα, δηλαδή, θα πάει στο 1-0 ή 2-0. Στους τελικούς των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ και της Λιγκ 2, έχουμε να πούμε κάποια πράγματα. Καταρχάς ό,τι και να ‘ρθει το Χάντερσφιλντ – Ρέντινγκ δεν θα μου κάνει εντύπωση. Για μένα είναι λίγο έκπληξη ότι οι δύο αυτές ομάδες είναι στον τελικό καθώς ούτε η μία με εντυπωσίασε κατά τη διάρκεια της σεζόν ούτε η άλλη, ωστόσο αν το δούμε ψύχραιμα, φορμαρίστηκαν στα σημεία που έπρεπε και μάλλον δίκαια βρέθηκαν στο «Γουέμπλεϊ».

Νομίζω ότι στην Πρέμιερ Λιγκ η Χάντερσφιλντ θα έχει να προσφέρει περισσότερα, μέσα μου θέλω Χάντερσφιλντ, αλλά στοιχηματικά δεν ακουμπιέται (η Ρέντινγκ έχει 0/5 απόπειρες σε πλέι οφ…). Στη Λιγκ 2, ορθώς είναι φαβορί η Εξετερ κόντρα στην Μπλάκπουλ. Βγάζει υγεία, είναι καλά, τη στιγμή που στη Μπλάκπουλ η κατάσταση παραμένει αρρωστημένη.

Ο κόσμος μποϊκοτάρει ανοιχτά το ματς, δεν έχουν πουληθεί ούτε 4.000 εισιτήρια και γενικότερα ετοιμάζονται νέα συλλαλητήρια. Είναι μια κόντρα οπαδών – διοίκησης που κρατάει χρόνια και δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί αν η οικογένεια Οϊστον δεν παραχωρήσει τις μετοχές της. Η μάχη της εξέδρας θα είναι υπέρ της Εξετερ, η ψυχολογία επίσης, αγωνιστικά πείθει πιο πολύ, οπότε το 2.

55 είναι νορμάλ. Στα εκτός Αγγλίας, έχουμε φινάλε στο Καμπιονάτο και προτελευταία αγωνιστική στην Τουρκία, από τα βασικά πρωταθλήματα που προσωπικά παρακολουθώ. Συν Σουηδία-Νορβηγία, για τις οποίες… συλλέγω εικόνες και πληροφορίες μήπως βγει τίποτα όταν τελειώσουν όλα τα άλλα. Το φινάλε του Καμπιονάτο είναι μάλλον ξενέρωτο στοιχηματικά.

Θα συμφωνήσω με Πάνο Γαρίδη και Θανάση Κυλώνη, που γράφουν στην KingBet που κυκλοφορεί, πως μεγαλύτερη αξία έχει να κυνηγήσουμε πολλά γκολ σε κάποια ματς ή ακόμα και σκόρερ σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις, παρά να ψαχτούμε με σημεία. Πέρσι στο φινάλε, πλήρωσαν οι Ιγουαΐν, Ντι Νατάλε και Κλόζε για σκόρερ. Φέτος, ίσως γίνει το ίδιο με Τότι (τελευταίο του ματς με τη Ρόμα), Τζέκο (που πάει για ρεκόρ γκολ σε μία σεζόν με τη Ρόμα), Μέρτενς (της Νάπολι, που πάει για πρώτος σκόρερ), Ραϊμόντι (σημαία της Αταλάντα, αποσύρεται).

Στην Τουρκία, την Τετάρτη έχουμε τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στην Μπασακσεχίρ και την Κόνιασπορ. Το σημερινό Μπασακσεχίρ – Αντανασπόρ είναι μάλλον αδιάφορο, καθώς οι φιλοξενούμενοι έχουν υποβιβαστεί, ενώ η Μπασακσεχίρ πιθανότατα αυτή την αγωνιστική θα χάσει κάθε ελπίδα για τον τίτλο (αν η Μπεσίκτας περάσει από το Γκαζιαντέπ).

Στο άλλο, ο προπονητής της Κόνιασπορ, Κοτσαμάν, έχει προαναγγείλει αλλαγές, καθώς η ομάδα δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο και λογικό είναι να σκέφτεται τον τελικό του Κυπέλλου. Και η Ακίσασπορ δεν έχει κάτι να κυνηγήσει βαθμολογικά, αλλά είναι φορμαρισμένη (5 σερί νίκες), ενώ κυνηγάει το δικό της ρεκόρ σε συγκομιδή βαθμών. Η άλλη πλευρά του νομίσματος λέει ότι η Κόνιασπορ δεν θα ήθελε στο τελευταίο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο της να εμφανιστεί χαλαρή.

Το διπλό, βέβαια, έχει κατρακυλήσει, είναι στο 2.15 πλέον. Οπως κατρακύλησε και το διπλό της Αντάλιασπορ, η οποία θέλει νίκη κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά Κασίμπασα, προκειμένου να εξασφαλίσει την 5η θέση, η οποία υπό προϋποθέσεις (αν η Μπασακσεχίρ πάρει το Κύπελλο) δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στα υπόλοιπα, ένας πιθανός άσος στη Δανία τη Δευτέρα, η Οντένσε έχει σημαντικές απουσίες και η Ράντερς μπορεί να το εκμεταλλευτεί (στο 2.

00 είναι). Επεσε ο άσος της ανεβασμένης Μαγιόρκα, που υποδέχεται τη Νουμάνθια, πλέον είναι στο 1.80. Από Σουηδία, έχω δει φέτος και ΑΪΚ και Μάλμε, η φιλοξενούμενη έχει ποιότητα αλλά σαν κάτι να μην πηγαίνει καλά τελευταία. Και η ΑΪΚ είναι μια χαρά, έρχεται και από σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με την Τζουργκάρντεν, στο 3.00 ο άσος. Στη Νορβηγία, τη Στάμπαεκ έχω σταμπάρει, σαν μεγάλο να είναι το 4.

33 που κυκλοφορεί. Η Μόλντε προς το παρόν δεν έχει βρει ρυθμό, τρώει γκολ εύκολα, έχει και δύο σερί εντός έδρας ήττες. Η Στάμπαεκ είναι στο -3 από την κορυφή, μοιάζει δυνατή φέτος. Επίσης, υπερβολικό είναι το 6άρι της Ααλεσουντ (4 νίκες στα 5 τελευταία), αλλά ΟΚ, η Μπραν εντός έδρας δείχνει να μην αστειεύεται οπότε κάνω πίσω. Στη σούμα. Λέω να μην μπλέξω με τα τουρκικά πλέον.

Επεσαν πολύ, δεν ξέρω αν οι συγκεκριμένες ομάδες σηκώνουν τέτοιες αποδόσεις σε εκτός έδρας ματς. Ειδικά η Ακίσα, που δεν έχει να κυνηγήσει και κάτι βαθμολογικά. Η δυάδα μου θα έχει Μαγιόρκα την Κυριακή και Ράντερς τη Δευτέρα. Μικρή δυάδα για τα δεδομένα μας, στο 1.80 η Μαγιόρκα, στο 2.00 η Ράντερς. Κρατάω και ένα σύστημα, με Εξετερ (Κυριακή), ΑΪΚ (Δευτέρα) και το διπλό σε συνδυασμό με goal/goal της Τσέλσι, στον σημερινό τελικό Κυπέλλου (3.

40). Χαλαρά πολύ συνεχίζουμε να παίζουμε, όπου να ‘ναι σφυρίζει λήξη… Αρχική κάβα (06/08): 5.000 μονάδες Προηγ. υπόλοιπο (23/05): 4.982 μονάδες Νέο υπόλοιπο (27/05): 4.982 μονάδες Σύστημα 2-3 Σάββατο Αρσεναλ – Τσέλσι 2+G/G 3.40 Κυριακή Μπλάκπουλ – Εξετερ 2 2.55 Δευτέρα ΑΪΚ – Μάλμε 1 3.00 * Επί 10 οι δυάδες, επί 5 η τριάδα. Δυάδα Κυριακή Μαγιόρκα – Νουμάνθια 1 1.

80 Δευτέρα Ράντερς – Οντένσε 1 2.00 * Με 30 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 65 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 4.917 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος