1874

Billaras

Ισως γίνουν και χατηράκια…

Τελικά η μέρα χθες ήταν δύσκολη γιά μένα σε προσωπικό επίπεδο, αλλά στο στοίχημα…not bad, βγήκε το μεροκάματο! Καλά ήταν εν ολίγοις. Κανείς δεν ξέρει αν θα ήταν ακόμα καλύτερη με την Χάλιφαξ που αναβλήθηκε, ίσως και να ήταν, αλλά ίσως και όχι. Σημασία έχουν όσα έγιναν. Και ενώ ξεκίνησαν στραβά, ίσιωσαν στην πορεία.

Ανατροπάρα η Ιστλι, 2-3. Νίκη επίσης με 2-3 και η Χέρενφεν το βράδυ, κέρδος. Γιά την ιστορία και μόνο, να πω ότι το 2-2 της Μπλάκπουλ είναι μαγική εικόνα (23-6 σουτ, 10-5 τα on target, 11-5 κόρνερ, όλα…διπλάσια τα είχε αλλά….2-2). Καμιά σημασία βεβαιώς, απλως το αναφέρω.

Πάμε στο σήμερα πλέον. Δεν έχει και λίγα σημεία και νομίζω το βάρος είναι στην Ισπανία.

Να τα πάρω με τη σειρά; Σε ένα “κυκλάκι” μετά την 1η διαλογή έχουν μπει Μπολόνια, Ραπίντ, Βιγιαρεάλ (τρία φαβορί). Και ακολούθως, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χιρόνα, Σοσιεδάδ, Βαγιαδολίδ, Καέν, Σεντ Τρούιντεν και Φίτεσε από μεγάλα. Οχι και λίγα…

Η Ισπανία έχει κάμποσα. Και είναι κομβικό (θα δείτε γιατί) και αυτό που δεν αγγίζω, το Θέλτα-Μπέτις.

Μακάρι να έρθει διπλό. Γιατί αν έρθει διπλό, θεωρώ ότι η Λεβάντε θα έχει μιά σχετική άνεση κόντρα στην Βιγιαρεάλ. Θα έχει +5, Βαγιεκάνο και Ουέσκα έχασαν χθες, άρα ποιές κοιτάει πίσω της; Την Θέλτα (κυρίως) και την Βαγιαδολίδ. Η Βιγιαρεάλ….κουφαίνει (και στέλνει αδιάβαστο) κόσμο στην Ευρώπη, αλλά εδώ καίγεται. Καλές οι σχέσεις, γειτονάκια, ο τεχνικός της Λεβάντε έχει περάσει από τα “δεύτερα” της Βίγια, λέω να το πάρω το 2,50 εν τέλει.

Σοσιεδάδ και Χιρόνα είναι σκέψεις. Να ειχε τον 1ο της σκόρερ η Σοσιεδάδ να το ζύγιζα αλλιώς. Η δε Χιρόνα θα βάλει δύσκολα στη Βαλένθια (που έχει και Ευρώπη στη μασχάλη) αλλά και το Χ παίζει δυνατά. Θα τις αφήσω οριακά. Οποιος θέλει ας τις ξαναδεί. Και λέω να…παλέψω με την Βαγιαδολίδ! Οκ, μπάζο είναι. Κακή ομάδα. Αλλά η Ρεάλ και στα χειρότερά της είναι ψυχολογικά-εσωτερικά και χωρίς κίνητρο είναι και με απόντες σοβαρούς είναι.

Ολα σε ένα. Θα κάνει κανένα ξέσπασμα και θα δουμε 0-3; Μπορεί. Μπορεί όμως και να πληρωθούμε, αν βάλω στο ζύγι και τον πρόεδρο της Βαγιαδολίδ που δεν είναι άλλος από τον Ρονάλντο. Τον…άλλο Ρονάλντο, το φαινόμενο, αγαπημένο παιδί του Φλορεντίνο Πέρεθ! Αρα, εν γνώσει μου ότι μπορεί να φάω και τρίμπαλο, ας ρισκάρω και στην Βαγιαδολίδ…

Εκλεισα με την Ισπανία, κρατάω Βιγιαρεάλ και Βαγιαδολίδ, τα άλλα δείτε τα και αποφασίστε.

Από τα άλλα φαβορί, παίζω Ραπίντ. Οκ, 1,95 είναι, χαλιέμαι εδώ, αλλά και σε φουλ φόρμα είναι και με άμεσο κίνητρο είναι και (πολύ) καλές σχέσεις έχει με την Μάτερσμπουργκ και σούπερ παράδοση και όλα μαζί της. Στο μυαλό μου η δυάδα είναι έτοιμη. Ραπίντ/Βιγιαρεάλ θα παιχθούν μαζί…

Εμειναν οι Καέν, Μάντσεστερ, Φίτεσε, Σεντ Τρουιντεν.

Ηδη έχω μιά δυάδα και ένα μονό κρατήσει…

Σκέφτηκα πολύ την Γιουνάιτεντ. Η Αρσεναλ έχει το νου της και στη Ρεν σαφώς, ενώ η Γιουνάιτεντ… άερας στα πανιά της. Την “φάγαμε” όταν έπρεπε, μέσα στην Τσέλσι. Τώρα το 3,00 δεν είναι ευκαιρία. Και παροτι έχει επιστροφές καλές (Πογκμπα, Ερέρα, Μαρσιάλ), σίγουρα έμειναν και δυνάμεις στο Παρίσι.

Οριακά το αφήνω, να το δούμε μαζί στο live. Στο ματς-ρεβάνς με την Αρσεναλ θα έχει το νου της και η Ρεν. Σημείο δηλαδή που προέκυψε μετά την Πέμπτη το βράδυ. Η Καέν είναι…Βαγιαδολίδ. Μπάζο. Μπορεί κι εδώ να δούμε 3-0 σβηστό και άντε γειά. Αν όμως η Ρεν στοχεύσει αλλού και αδιαφορησει; Δεν το θεωρώ απίθανο, είναι ματς ιστορικό αυτό που έρχεται με την Αρσεναλ.

Και λέω να το ρισκάρω. Και μάλιστα, χωρίς draw no bet. Τι να το κανει το Χ; Ξερό 7αρι και ο Θεός βοηθός. Ενω στην Βαγιαδολίδ παίζει η κάλυψη, δεν καίγεται και τόοοοοσο πολύ (ειδικά αν χάσει η Θέλτα σε λίγο).

Δύο πλέον τα μονά-φαντάσματα (γέλια). Και έχω και τη δυάδα φαβορί. Εμειναν οι Κάτω Χώρες. Η Σεντ Τρούιντεν είναι σημείο κινήτρου, για να μπει πλέι οφ.

Καλή ομάδα, αλλά καλή και η Μουσκρόν (χωρίς κίνητρο όμως). Ομοίως η Φίτεσε σε τοπ φόρμα, κακή εκτός η Φέγενορντ που απλά θέλει να μείνει τρίτη. Θα τα κρατήσω, μονά και δυάδα εδώ και έκλεισα. Εξι σημεία εν ολίγοις, όσα και χθες (παρόμοιο παιχνίδι είναι), δείτε και όσα ανέφερα αλλά άφησα. Γιά να το συνοψίσω, στα πέντε εκ των έξι ίσως κάπου γίνουν και χατηράκια.

Θα τα πούμε σήμερα στο chat οπωσδήποτε (και γιά ώρες), νέα στήλη την Τρίτη!

Α, μην παραλείψετε να χαζέψετε τη ματσάρα Μπέρμιγχαμ-Αστον Βίλλα. Αίμα και άμμος, χαμούλης κανονικός.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras