4025

Billaras

Κάθεσαι και περιμένεις…

Καλημερούδια, να απολαύσετε την υπέροχη αυτή Κυριακή, χαρά Θεού έξω! Γιά χθες δεν ξέρω με τι να ξεκινήσω το σχόλιο μου. Με τα χινάρια; Είπαμε, παίζουμε λόττο. Στο 80' ήταν και τα τέσσερα στο Χ. Στο 90' έπιασα τα δύο. Ας όψονται οι κόκκινες της Πλίμουθ (μία) και της Λιντς (δύο, η δεύτερη…ηλίθια, μάλλον αυτή στοιχισε και το 1-2 -που δεν το χρειαζόταν η Μπράιτον- αφού ο Ντιούφ ισοφάρισε και…πήγε και έκανε χαζά στους οπαδούς της Μπράιτον).

Κέρδος βγήκε πάντως. Και ειδικά γιά το Χ της Μπόλτον, το χάρηκα πολύ, όπως κάτι άλλα σημεία εγγλέζικα, σαν τον άσο της Ολνταμ ή το διπλό της Στόουκ. Στο νησί όταν παίζω σημείο “περίεργο”, σπάνια θα το χάσω. Όσο σπάνια είναι και αυτά. Από τα…όμορφα που είδαμε; Καλά, μου φαίνεται αυτή η Μονπελιέ μπαίνει στο πάνθεον (γέλια). Πέρυσι με εκείνο το όμορφο διπλό στην Μασσαλία, φέτος με το χθεσινό.

Οκ, δώστε το. Αλλά… μην εκτίθεστε, μας βλέπουνε παιδιά (γέλια). Δείτε τίποτα ιταλούς που φτιάχνουν τα ματσάκια, μην το κάνετε χυμαδιό! Ηδη πολλοί το σχολιάσατε, αυτό το απίθανο που έγινε στο πέναλτι που αν έμπαινε θα είχαμε 0-2. Δείτε το βίντεο, σκέτη απόλαυση. “Από εδώ θα στο ρίξω-όχι ρε, ρίξτο πάνω μου- οκ, πάρε…πάσα να μπλοκάρεις”.

Μιά χαρά και η Αζαξιό, μιά χαρά και η Ουντινέζε, αν μετανοιώνω γιά κάτι χθες είναι που δεν έπαιξα και την Σάλτσμπουργκ, κι εκεί…ποικιλία “μιά απ' όλα περιποιημένη” είχαμε! Θέλετε σχόλιο και γιά την Νιουκάστλ; Στοιχηματικά, ουδέν. Αν έληγε πχ 1-1, θα άλλαζε κάτι; Η απόδοση ήταν σωστή, τα προηγούμενα δείγματα σωστά, το μπετ γενικά σωστό.

Ποδοσφαιρικά, απλώς οι “καρακάξες” δεν μπήκαν στο γήπεδο. Οποιος το είδε, τα τέσσερα από τα έξι γκολ μπήκαν σε ΑΔΕΙΑ μικρή περιοχή! Μόνη της έπαιζε η Λίβερπουλ. Γιά να κλείσω με το χθες, το μεγαλείο της μπάλας φανηκε στο Μπρέντφορντ-Ντόνκαστερ. Δείτε τι έγινε εκεί στο 96΄, βρείτε το βίντεο, κυκλοφορεί ευρέως. Είναι από αυτά που λες “δεν γίνονται”.

Να που..έγιναν. Η μιά ομάδα ήταν ένα βήμα από τίτλο-άνοδο και η άλλη από τα…μπαράζ και άξφνα γύρισαν όλα τούμπα. Τρομερό. Τώρα, την ώρα που γράφω, είδα την στήλη του Μάκη που βάζει λινκ με φάσεις από όλα τα παραπάνω. Αξίζουν να τα δείτε. Πάμε στα φρέσκα…. Εχοντας ήδη πάρει πάνω από το 50% του μπετ μου πίσω με τα χινάρια, έχοντας να περιμένω αλλού Τζένοα (γιά 731 μονάδες) κι αλλού Πάσος (γιά 1167 μονάδες), το έγραψα και χθες στο κείμενο, θα ήταν…παιδικό και εντελώς ερασιτεχνικό να πάω σήμερα να “χωθώ”.

Η σωστή τακτική σήμερα είναι…απλή: Κάθεσαι στα αυγά σου και περιμένεις. Δεν σκορπάς αλόγιστα λεφτά. Εξακολουθώ να πιστεύω πάρα πολύ τα δύο σημεία που εκκρεμούν, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο σε αυτά. Οπότε τι κάνουμε; Η αλήθεια είναι ότι έχω βάλει σε ένα κυκλάκι μερικά σημεία. Σαφώς την Ζούλτε, είναι μακράν το value bet του κουπονιού, έχει να χάσει εκτος έδρας από…πέρυσι τον Αυγουστο, τίτλο πάει να πάρει και της συμπεριφέρονται οι μπουκ σαν να είναι η …Κάτω Ραχούλα! Προκαλούν ακόμα δύο αποδόσεις.

Σαφώς προκαλούν. Της Σεντ Ετιέν και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η μιά σε τοπ φόρμα, χωρίς άγχος, πήρε το Λιγκ Καπ και πάει τώρα να αρπάξει την 3η θέση. Και η άλλη πρωταθλήτρια. Που θέλει να σπάσει το φράγμα των 95 βαθμών. Γιατί να χαριστεί ο Φέργκιουσον στον Βενγκέρ; Γιατί η πρωταθλήτρια να χάσει στο Emirates; Ή μήπως πείθει κανέναν αυτή η Αρσεναλ.

Οκ, κίνητρο μονόπλευρο. Αλλά…άμα έπαιζε μόνο το κίνητρο (ειδικά στο νησί), χθες θα είχαμε Νιουκάστλ-Λίβερπουλ 6-0, όχι 0-6! Και από φαβοράκια κάτι έχει, μπορεί κάποιος -την αναφέρει κι ο Μάκης- να παίξει Αούστρια, μπορεί το g/g ή το over στη Λυών. Και εδώ και λίγη ώρα “κοζάρω” ένα ακόμα μεγάλο σημείο. Την Λουκέρνη. Εδώ ανοίγω μιά παρένθεση: Το 70% των παικτών του στοιχήματος (σόρυ, αλλά αυτή είναι η αλήθεια), είναι άσχετοι.

Το παράδοξο; Οι άσχετοι παραμένουν άσχετοι επειδή δεν διαβάζουν-ακούνε-μελετάνε-ψάχονται-βγάζουν τις τσίμπλες. Και το 30% που έτσι κι αλλιώς το κατέχει λίγο ή πολύ, μελετάει-ψάχνεται-έχει ανοιχτές κεραίες. Δεν είχα ποτέ (στοιχηματική) ανάγκη κανέναν τα τελευταία δέκα χρόνια.  Κι όμως, κι ένα απλό σχόλιο μπορεί να με ερεθίσει. Δίνω βάση σε όλα τα σοβαρά σχόλια, οι κεραίες μου είναι πάντα τεντωμένες.

Ενα τέτοιο λοιπόν με ερέθισε λίγο σήμερα με την Λουκέρνη. Η Βασιλεία εμ κουρασμένη, έμ έχασε η Γκρασχόπερς χθες και έχει άπλα, εμ είναι εν μέσω αγώνων με την Τσέλσι, εμ ψιλοντεφορμέ. Εμ ο Γιακίν ήταν στην Λουκέρνη, εμ εδω και δέκα μέρες στη Λουκέρνη είναι τεχνικός διευθυντής της ο…Φράι. Οχι κανένας τυχαίος, ο Φράι της Βασιλείας! Εχει μιά άνεση και η Λουκέρνη από την τελευταία θέση, οκ δεκτόν.

Αλλά….και διπλό στο 6.00 και draw no bet στο 4.33;; Not bad…. Αφού με…φαγούρισαν όλα αυτά, καταλήγω: Στο 4.33 και η Ζούλτε είναι (το ξερό διπλό). Η Σεντ Ετιέν βούλιαξε στο 2.80. Η Μάντσεστερ αντίθετα εκτινάχθηκε στο 3.50. Τι θα κάνω; Θα αφήσω έξω την εγγλέζα, θα αφήσω έξω την γαλλίδα (το ένα γιατί βλέπω μίνι ροτέισον, το άλλο γιατί έχασα την καλή απόδοση) και θα κρατήσω μονό Ζούλτε στο 4.

33 και draw no bet στο 4.33 επίσης την Λουκέρνη. Μονά και δυάδα. Και…καπούτ. Εννοείται ότι τα “ανταλλάσω” αν μου πει κάποιος “θα φάνε από πέντε γκολ αλλά θα πιάσεις Πάσος και Τζένοα”. Εκεί είναι το μυαλό μου. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 27/4: 535 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 18.535 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: Ουντινέζε 2-Πάσος Φερέιρα 2 (5.28) με 220 μονάδες.

Τrixie: Νιουκάστλ 1 (χαμένο)-Αζαξιό 1 (2.80)-Τζένοα 2 (2.90) με 90 μονάδες στην δυάδα. Ποντάρισμα 28/4: Μονό αποδεκτό: Ζούλτε Βάρεγκεμ 2 (4.33), με 80 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Λουκέρνη 2 draw no bet (4.33) με 80 μονάδες. Και η δυάδα με 25 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 18.350 μονάδες. Αυτά ήταν. Χαλαρώνουμε από απόψε, σοβαρό κουμάρι το…άλλο Σάββατο, πασχαλιάτικα, αν και την Μ.

Τρίτη θα υπάρχει στήλη. Αν “ενώσετε” σημερινά με χθεσινά μπετ θα δείτε ότι πήγα στο μέσο όρο μου, είναι θέμα διαχείρησης.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras