2441

Μάκης Μηνδρινός

Κάθε αρχή και δύσκολη!

Χαιρετώ! Δεν πήγε καλά το μεσοβδόμαδο, γενικά το Λιγκ Καπ δεν είχε εκπλήξεις. Πέρσι αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης 10 από τις 22 ομάδες της Τσάμπιονσιπ, φέτος μόλις μία! Σπάνιο, αλλά προφανώς μπορεί να συμβεί. Ακόμα κι έτσι, θα μπορούσαμε να έχουμε τουλάχιστον τα λεφτά μας πίσω, αν κρατούσε η Πόρτσμουθ, που προηγήθηκε.

Αλλά, γενικά, η εικόνα ήταν για να χάσουμε. Και στις μικρούλες. Εκεί έσκασαν μπομπίτσες, όμως αλλού από ‘κει που περίμενα. Anyway, πάμε στα φρέσκα. Εναρξη Πρέμιερ Λιγκ και ως γνωστόν, κάθε αρχή και δύσκολη. Δεν αναφέρομαι μόνο στα κλασικά, στα αγωνιστικά. Οπως ενδεχομένως να γνωρίζετε, η KingBet (και όλες οι στοιχηματικές εφημερίδες) θα κυκλοφορήσουν ξανά τη Δευτέρα, όχι την Τρίτη.

Που σημαίνει… τρέξιμο! Αν το συνδυάσουμε και με τις αυγουστιάτικες άδειες εδώ στο γραφείο, μπορείτε να φανταστείτε περίπου σε τι κατάσταση είμαστε τις τελευταίες ημέρες. Οπότε χρόνος για πολλά πολλά δεν υπάρχει. Το αφιέρωμα της Πρέμιερ Λιγκ μπορείτε να το βρείτε είτε στην KingBet που κυκλοφορεί, είτε στο kingbet.net (πατήστε εδώ). Θα μιλήσουμε κατευθείαν για την 1η αγωνιστική, της οποίας το πρόγραμμα δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει.

Γενικά όλες οι Αγγλίδες θέλουν πολύ προσοχή: από την Πρέμιερ Λιγκ ως το Νότο της Νάσιοναλ Λιγκ. Κακό πρόγραμμα, ελάχιστα σημεία, θα το δείτε παρακάτω. Θέλει υπομονή και έχουμε μπόλικη από δαύτη! Πρέμιερ Λιγκ Καταρχάς το σημερινό Αρσεναλ – Λέστερ, είναι ύπουλο. Μπορεί οι Λονδρέζοι να έχουν σούπερ παράδοση όταν φιλοξενούν τη Λέστερ, αλλά δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια στα τωρινά δεδομένα: η Αρσεναλ χωρίς Αλέξις και Κοσιελνί και πιθανότατα με ένα σωρό απουσίες ακόμα (αμφίβολοι Μουστάφι, Κοκλέν, Οζίλ, Ράμσεϊ).

Πέρσι στην πρεμιέρα έχασε εντός από τη Λίβερπουλ, πρόπερσι πάλι εντός από τη Γουέστ Χαμ. Τη Λέστερ τα 2 τελευταία χρόνια την κέρδισε με πολλά ζόρια: με ένα αυτογκόλ πέρσι και με ένα γκολ στα χασομέρια πρόπερσι. Η ομάδα του Σέξπιρ προς το παρόν δεν έχει χάσει κάποιον βασικό, έφερε και τους Ιχεανάτσο (από Σίτι) και Μαγκουάιρ (στόπερ, Χαλ), που πάνε κατευθείαν για βασικοί.

Αν έπαιζε ο Ντρινκγουότερ θα έριχνα σίγουρα μια ψιλή. Τώρα, λέω απλά να κάτσω να το δω και βλέποντας και κάνοντας στο live. Από ‘κει και πέρα, μόνο την Μπόρνμουθ σκεφτόμουν πιο ζεστά. Καλή ομάδα έτσι κι αλλιώς, δουλεμένη, με καλές μεταγραφές (κατευθείαν για ενδεκάδα πάνε οι Μπέγκοβιτς, Ακε και Ντεφόε), τη στιγμή που η Γουέστ Μπρομ είναι η… κλασική Γουέστ Μπρομ.

Σκληρή, χωρίς καλή μπάλα, αποτελεσματική στις στημένες φάσεις και πιο επικίνδυνη όταν παίζει εκτός έδρας (επειδή δεν αναγκάζεται να έχει τη μπάλα στα πόδια της). Αλλά υπάρχει ένα σημαντικό αστεράκι: το 3.30 του διπλού είναι νορμάλ. Δεν είναι λαθάρα, κάπου εκεί το περίμενα. Λίγο τη Γουέστ Χαμ είδα, που πάει στο Ολντ Τράφορντ. Αλλά έχει κι αυτή κάτι απουσίες και κάνω πίσω.

Τη φοβάμαι στην άμυνα. Τα υπόλοιπα, θα κάτσουμε να τα δούμε να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα. Αν και πιο ασφαλή εικόνα θα έχουμε σε κάνα μήνα περίπου, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και οι μεταγραφές. Τσάμπιονσιπ Εδώ υπάρχει ένα λαθάκι. Αναφέρομαι στο Σέφιλντ Γουέν. – ΚΠΡ. Προφανώς οι μπουκ έβγαλαν αποδόσεις με βάση την αρχική αίσθηση για τις δύο ομάδες, ότι δηλαδή η Γουένσντεϊ είναι υποψήφια για άνοδο και ότι η ΚΠΡ έχει στόχο τη γρήγορη παραμονή.

Η εικόνα τους, όμως, στο ξεκίνημα δεν είναι ακριβώς αυτή. Ασφαλή συμπεράσματα προφανώς δεν μπορούν να βγουν, αλλά η Σέφιλντ δείχνει λίγο μουδιασμένη, ίσως χρειαστεί χρόνο να μονταριστεί. Η ΚΠΡ, από την άλλη, μπήκε δυνατά. Εξαιρετική στην πρεμιέρα, αποτελεσματική στο Λιγκ Καπ, γνωστή η συμπάθειά μας στο Χόλογουεϊ, μάλλον ξεφεύγουν τα 5άρια.

Τίποτα άλλο από ‘δω, τη Νότιγχαμ δεν την εμπιστεύομαι ακόμα, σωστή η απόδοση σε Ιπσουιτς, δεν με έπεισε η Ρέντινγκ για να την ποντάρω κόντρα στη Φούλαμ, ενώ η Σάντερλαντ προσπαθεί να βρει τα πατήματά της. Λιγκ 1 Το απόλυτο μηδέν. Κακό πρόγραμμα, κακά σταυρώματα, κακές αποδόσεις. Υπομονή και… πάμε παρακάτω. Λιγκ 2 Σχεδόν το απόλυτο μηδέν.

Η Εξετερ άνοιξε λίγο πάνω από το 3.00, τώρα είναι στο 2.80. Σβήσιμο. Η Ακρινγκτον φαβορί, σβήσιμο. Η Νιούπορτ στο 3.20 αντί για τουλάχιστον 3.80, σβήσιμο. Η Μόρκαμ στο 5.50 υπό συζήτηση. Για να πω την αλήθεια, η Μπάρνετ μου άρεσε περισσότερο απ’ όλα. Μοιάζει, όμως, με την Μπόρνμουθ που είπαμε παραπάνω. Το σετ είναι σωστό, το 3.40 του άσου νορμάλ.

Κάπου στο 3.20 το υπολόγιζα, δεν υπάρχει σοβαρό λάθος. Νάσιοναλ Λιγκ Το μοναδικό που με προβλημάτισε λίγο παραπάνω ήταν η Τορκί. Υπερβολικό το 5άρι μέσα στη Γκέιτσχεντ. Από την άλλη, είχαμε επισημάνει στο ξεκίνημα της σεζόν, το μεγάλο πάρε-δώσε της Τορκί, οπότε ίσως χρειαστεί χρόνο για να δέσει. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και στα δύο πρώτα παιχνίδια της.

Κατά τ’ άλλα, δεν μπορώ να πω ότι έχει εντυπωσιάσει ως τώρα η Γκέιτσχεντ για να δίνεται στο 1.70. Νάσιοναλ Βορράς Ψόφια κι εδώ. Θα πω και πάλι προσοχή στην Αλφρετον, η οποία δίνεται στο 5.50 στην έδρα της Ντάρλινγκτον. Όπως δεν είναι για 5.00 ούτε το διπλό της Κάρζον στην έδρα της Τσόρλι. Νάσιοναλ Νότος Εδώ θέλει προσοχή το Πουλ Τάουν – Ιστ Θάροκ (στο 4.

00 το διπλό, η Ιστ Θάροκ έκανε καλή νίκη μεσοβδόμαδα, εκτός με την Γουάιτχοκ). Αυτά είναι όλα κι όλα. Είδατε ότι μεσοβδόμαδα είχα σημεία που μου άρεσαν και κατέληξα σε 6, αρκετά για την εποχή. Τώρα, το πρόγραμμα δεν βοηθάει, οπότε θα κάνω υπομονή. Θα παίξω μόνο μία ΚΠΡ και τέλος. Ένα; Ένα! Αφού αυτό είναι το μόνο που μ’ αρέσει. Μπορεί να υπάρξουν μέρες που δεν θα ‘χω κανένα.

Στο πρόγραμμα όλα! Τα λέμε ξανά, εκτός απροόπτου, ανήμερα της Παναγίας, την Τρίτη. Τα λέμε και από το twitter, κλασικά @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (08/08): 82 μονάδες Νέο υπόλοιπο 11/08: -8 μονάδες Ποντάρισμα Σέφιλντ Γουέν. – ΚΠΡ 2 AH 0 (3.45): 30 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 30 μονάδες Νέο υπόλοιπο: -38 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος