2097

Billaras

Κάντε κάτι…χθές!

Τώρα εγώ γιά τι πράγμα να γράψω; Στοίχημα δεν θα παίξω τουλάχιστον ως την Παρασκευή. Τώρα έχει το (διαλυμένο ως διοργάνωση, ανάξιο και αναφοράς και στοιχηματισμού πλέον) Λιγκ Τρόφι καθώς και Κόνφερενς στο οποίο δεν είδα κάτι καλό. Εχουμε διακοπή ελέω Εθνικών, με αυτό φρέσκο φρούτο, το Nations League, άρτσι μπούρτσι και λουλάς, θα το δούμε καλύτερα την Παρασκευή, όπως θα δούμε χαλαρά και τις μικρές Αγγλίας.

Οπότε, πάμε σε ένα χαλαρό ΣΚ και νέα στήλη θα είναι την Παρασκευή, όχι το Σάββατο, ούτε την Κυριακή. Μόνο Παρασκευή. Η τελευταία που…θα είμαστε χαλαροί. Στοιχηματικά, ήταν..περίεργη μέρα το Σάββατο. Η Φούλαμ έπρεπε να τρώει τρία αλλά βρέθηκε να κερδίζει με δύο! Αποτέλεσμα; Να…πληρωθώ εκεί που παίζω άπαξ και δίνει το κέρδος άμα γίνει σκοτ “υπέρ μου” με δύο γκολ.

Και…μετά ηρθε 2-2! Λίγο μετά, με πέναλτι στο 90' κέρδισε η Σεν Πόλτεν. Και πήρα και την δυάδα. Περίεργη πληρωμή εν ολίγοις, αλλά…πληρωμή. Anyway, χαλαρά ήταν, είδαμε και καλά ματς (πχ το Μπέτις-Σεβιλλη), είδαμε και γκολάρες (τι έβαλες ρε Κουαλιαρέλα;), είδαμε και τα πρώτα “εποχίκα” δείγματα με ασανσέρ. Πχ η Τότεναμ. Βάζει τρία στην Γιουνάιτεντ και καπάκι χάνει με ανατροπή από τη Γουότφορντ! Βέβαια, εδώ στα εν Ελλάδι δρώμενα, μαζί με τα ωραία (είτε μιλάμε για τη φρεσκάδα που φέρνει με τα πιτσιρίκια του ο Παναθηναικός, είτε μιλάμε γιά την φοβερή ατμόσφαιρα στο Καυτανζόγλειο από τους διψασμένους φίλους του Αρη, κάτι που σαφώς και έλειπε), έχουμε και τα…κλασικά μαύρα-κατάμαυρα.

Και…δεν εννοώ αυτό τον ανηλεή πόλεμο χαρακωμάτων μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αυτό είναι κωμικοτραγικό μεν, είναι θέμα που έχουμε θίξει ξανά (πρωτίστως γι αυτούς τους…ρεπόρτερ-υπερασπιστές-χουλιγκάνους-πορωμένους-καθοδηγούμενους), αλλά ως εκεί. Αναγουλιάζω αλλά ως εκεί. Εννοώ αυτό που είδαμε στη Νέα Σμύρνη στο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ. Την φωτοβολίδα.

Ευθείας βολής. Εκτόξευση. Στο σωρό. Πολύ απλά; Είδαμε έναν επίδοξο ΔΟΛΟΦΟΝΟ. Πολλοί είστε νέοι, απλά έχετε διαβάσει. Εγώ ήμουν τότε νεος, 17αρης, το 1986, όταν μιά ίδια φωτοβολίδα σκότωσε τον Χαράλαμπο Μπλιώνα στο Αλκαζάρ. Και μετά από αυτό το κυριακάτικο συμβάν, ΔΕΝ υπάρχει άλλο “πρώτο θέμα”. ΜΟΝΟ αυτό. Πέρασαν περίπου 48 ώρες, ο δράστης άφαντος.

Ναι, εντάξει, ήρθαν οι συγγνώμες από τους φιλάθλους και την διοίκηση του ΠΑΟΚ, αλλά…αρκεί; Κυκλοφορεί αναμέσα μας αυτός. Αρα, ΔΕΝ μου αρκεί. Και γιά να μην παρεξηγηθώ, εγώ συμφωνω με τον νέο νόμο. Δεν θέλω τιμωρία ομάδας με βαθμούς και τέτοια. Θα σας πω τι θέλω όμως: Θέλω: 1) ΑΜΕΣΗ αντίδραση από τους άλλους οπαδούς. Θυμάμαι το 2008-09, τελικός στην Ισπανία, ένας βλάκας οπαδός της Μπιλμπάο πέτάει μπουκαλάκι στον Ντάνι Αλβές που πάει να χτυπήσει κόρνερ.

Στο…δευτερόλεπτο, τον αρπάζουν οι άλλοι της Μπιλμπάο, τον βάζουν κάτω, φωνάζουν “αυτός το έκανε” και έρχεται η Αστυνομία και τον παίρνει. ΑΥΤΟ θέλω να δω λοιπόν. Αυτοκάθαρση. Γιατί δεν δέχομαι ότι αυτός στη Νέα Σμύρνη έφυγε…κύριος. Ή φυγαδευτηκε, ή δεν τον είδανε. ΟΛΟΙ γνωρίζονται οι οργανωμένοι μεταξύ τους. Και μετα από 48 ώρες, γιατί δεν τον έδωσαν στεγνά  εστω και σήμερα; 2) Θέλω ΑΜΕΣΗ αντίδραση της (κάθε) ΠΑΕ.

Οχι…ίνσταγκραμ για τον κάθε διαιτητή, όχι ανακοινώσεις γιά το κάθε site. Κολοκύθια είναι αυτά. Ο κάθε πρόεδρος αν θέλει, σε ΠΕΝΤΕ λεπτά, ξέρει το όνομα του δράστη. Δεν τον παρέδωσαν οι άλλοι οπαδοι; Οκ, ας τον δώσει η ΠΑΕ. Κόκκινη-κίτρινη-ασπρόμαυρη-πρασινη, ΔΕΝ με απασχολεί. 3) Θέλω άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας. Οι κάμερες (είπε ο Πανιώνιος) λειτουργούσαν μιά χαρά.

Και; Που είναι το κωλόπαιδο; Γιατί δεν είναι με χειροπέδες ήδη; Και 4)θέλω όταν πιάνεται ένας τέτοιος επίδοξος δολοφόνος, να πηγαίνει στα…έγκατα της Γης, να μην ξαναβλέπει φως. Και να μην βλέπω “συμπαράσταση” από συν-οπαδούς (γιατί αυτομάτως θα μιλάμε γιά συν-ενόχους), ούτε δικηγόρους από τις ΠΑΕ γιά να το “βγάλουν έξω το παιδί μας”.

Αυτός πέρυσι που έριξε το ρολό στον Γκαρσία, τι απέγινε; Πέρυσι το Μάρτη αναβολή της δίκης, ελευθερος, και έκτοτε; Κανά νέο έχουμε; Τι χαμπάρια; Θυμίζω, αυτό το “καλόπαιδο” είχε συλληφθεί ΔΥΟ φορες πρωτύτερα, γιά…ρίψη φωτοβολίδας! Πως ήταν έξω; Πως ήταν μέσα στο γήπεδο;;; ΑΥΤΑ θέλω λοιπόν. Να γίνουν …χθες γιά να μην κλάψουμε άλλον Μπλιώνα.

Γιατί θα τον κλάψουμε! Οταν ο επίδοξος δολοφόνος-ορκ δεν πιάνεται και ταυτόχρονα το κλίμα δυναμιτίζεται μεταξύ των ομάδων ολοένα και περισσότερο, θέμα χρόνου είναι. Προχθές την γλύτωσε ένας παππους (δείτε την φωτο), ενα παιδί. Αύριο δεν θα την γλυτώσει. Οοοοολα τα άλλα λοιπόν είναι πολύ μακριά. ΜΟΝΟ αυτό έπρεπε να υπάρχει ως θέμα.

Ξυπνήστε όλοι. Ρεπόρτερ (της κακιάς ώρας, που ξεκινάτε ρεπορτάζ με το “εμείς”, τόσο τραγικοί έχετε καταντήσει), οπαδοί, διοικήσεις, αστυνομία, κάντε κάτι χθες! Μιλάμε γιά ανθρώπινες ζωές εδώ. Γιά επίδοξους δολοφόνους, το διανοείστε; Και ακόμα ασχολείστε με διαιτητές και πράσινα-κόκκινα-κιτρινα-ασπρόμαυρα άλογα;;;;;;;;;  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras