870

Tzini

Κάποτε στη Χιλή! (UPDATE)

Καλησπέρα και καλό Σαββατοκύριακο από το Σαντιάγκο της Χιλής! Η τελευταία αγωνιστική βρίσκεται προ των πυλών και το Tzini δεν θα μπορούσε να είναι κάπου αλλού φυσικά! Από Δευτέρα πάμε Κατάρ στα νέα γήπεδα για το Μουντιάλ όπου διεξάγετε η διοργάνωση Arab Cup. Αυτήν την ώρα παίζει το Μαρόκο και τα ματς είναι στο youtube στο κανάλι της FIFA. Η πρώτη εντύπωση από τα γήπεδα και την οργάνωση μου δίνει την εντύπωση ότι θα έχουμε το καλύτερο Μουντιάλ με διαφορά τον επόμενο χειμώνα.

Πάμε πίσω στη Χιλή τώρα.

Tο νέο είναι ότι η ομοσπονδία προσάρμοσε το πρόγραμμα στις απαιτήσεις της τελευταίας αυτής αγωνιστικής. Για την ακρίβεια θα γίνει σε δύο δόσεις, μια σήμερα με τέσσερα ματς στις 23,00 όπου θα κριθεί ο τίτλος και μια αύριο την ίδια ώρα με τα υπόλοιπα τέσσερα που σχετίζονται με την παραμονή στην πρώτη κατηγορία.

Σήμερα θα κριθεί ο τίτλος μεταξύ Colo Colo και Catolica με τις αντιπάλους τους, ναι μεν να είναι αδιάφορες αλλά, δεν θα χαριστεί καμία από τις δύο σύμφωνα με τις δηλώσεις παικτών και προπονητών. Ειδικά η αντίπαλος της Catolica, η Everton πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της Colo Colo δηλώνοντας ότι αυτοί αξίζουν και θα έπρεπε να είναι οι πρωταθλητές! Τις δύο διεκδικήτριες του τίτλου τις χωρίζουν τρεις βαθμοί και σε περίπτωση ισοβαθμίας, έχει προαποφασιστεί ότι ο τίτλος θα κριθεί σε αγώνα μπαράζ.

Στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας, έχουμε το μόνο αδιάφορο παιχνίδι της αγωνιστικής La Serena – Wanderers (δεν αποκλείω καμιά ανατροπή εδώ) και το Palestino – Nublense όπου θα κριθεί η τελευταία θέση για το Sudamericana, όπως είχαμε πει και από την προηγούμενη αγωνιστική.

Αφήνω στην άκρη για λίγο τους σημερινούς αγώνες και πάμε στο αύριο. Ένα σημείο ξεχωρίζει pre-game, το Χ της Cobresal στο 3,50.

Με τον βαθμό αυτόν η Cobresal πιάνει την O’Higgins στους 38, την βάζει από κάτω λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων και δεν ασχολείται με το τι θα γίνεται στα υπόλοιπα παιχνίδια εκείνη την ώρα. Τα υπόλοιπα ματς της αυριανής μέρας είναι για live, δεν αξίζει κάτι άλλο να παιχτεί από τώρα. Βολικό Χ στο 3,50 το κρατάμε και προχωράμε.

Και επιστρέφουμε στο σήμερα.

Από την Δευτέρα είχα πει στον Θάσσιο, μόλις βγουν οι διαιτητές στη Χιλή σφύρα! Τα ματς για κόκκινες ήταν ήδη σημαδεμένα και στα τρία από τα τέσσερα που είχα σημαδέψει έχουμε τους καλύτερους διαιτητές. Γενικά έχουμε αρκετές κόκκινες εκεί τις τελευταίες αγωνιστικές, για την ακρίβεια έχουμε 13 κόκκινες στα 24 ματς των τριών τελευταίων αγωνιστικών.

Αφού πήραμε το ΟΚ και τις ευλογίες από τον άρχοντα των κόκκινων καρτών, Θάσσιο (και ας είναι Wydad!) πάμε με ένα trixie στα τρία ματς με ενδιαφέρον σήμερα. Colo Colo, Catolica και Palestino, όλες μεταξύ του 3,10-3,35 είναι αποδεκτές λαμβάνοντας υπόψιν την κρισιμότητα της αγωνιστικής και την επιλογή των διαιτητών σε αυτά τα ματς που νομίζω ότι δεν είναι και τυχαία.

Σήμερα το βράδυ στις 23,00 θα τα πούμε σίγουρα στο chat, ελπίζω να αντέξει και ο Θάσσιος να μείνει μέχρι τότε!

Καλό υπόλοιπο Σαββάτου, θα τα πούμε στο chat!

UPDATE

Καλημέρα σας! Δεν μας έκανε τη χάρη η Everton χθες το βράδυ η όποια έμεινε στο λόγια και τις δηλώσεις, με το 0-3 να είναι απόλυτα δίκαιο και αναμενόμενα ο ρυθμός και η ένταση του αγώνα περέμειναν χαμηλά.

Στα άλλα δύο παιχνίδια έγινε ο χαμός που περιμέναμε, έχοντας κόκκινες απο το ημίχρονο!

Στα φρέσκα τώρα, έχουμε το Χ απο τη Χιλή και θα παραμείνουμε με αυτό απο εκεί, αλλά κάτι έχουμε απο τα γνωστά μας αφρικανικά λημέρια. Ο λόγος για την Red Arrows απο τη Ζάμπια. Υποδέχονται τη γνώριμη Simba απο την Τανζανία, η οποία θεωρώ ότι έχει καθαρίσει με την πρόκριση μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα.

Είναι πολύ σύνηθες στην Αφρική, όταν έχουμε τόσο καθαρά σκορ πρόκρισης, οι ομάδες να πηγαίνουν χαλαρές στην ρεβανς και μια ήττα δεν τους απασχολεί καθόλου. Στο 3,30 που βρίσκουμε τον άσσο σήμερα έχουμε αξία, και θα πονταριστεί μονό αλλά και δυάδα με το Χ της Χιλής με μια μονάδα για τους γνωστούς ευνόητους λόγους σχετικά με τις δυάδες μας φέτος! Ένα ακόμα σημείο που έχει καλές τύχες είναι η πρόκριση της Saoura στο 2,50.

Θέλει να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 του πρώτου αγώνα και πιστεύω ότι οριακά θα το πετύχει. Το αφήνω έγω, δείτε το και εσείς.

Στις 15,00 το ματς της Red Arrows, θα τα πούμε στο chat!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini