2983

Billaras

Κάπου να “διπλώσει”!

Μέσα Φλεβάρη πλέον, καλά και γεμάτα τα κουπόνια, ακολουθεί και το σεντονάκι, έχει φουντώσει το πράγμα και κυρίως δεν περιμένω (φάνηκε ήδη) και “ανωμαλίες” από τις ομάδες. Το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο κουπόνι έχει στρυφνό πρόγραμμα. Ειδικά εκτός Αγγλίας, ελάχιστα. Μην χρονοτριβώ, πάμε στα ματς. Και ξεκινάω από αυτά. Τα εκτός Αγγλίας.

Ετσι, γιά…αλλαγή (γέλια). Κοίταξα Σαντχάουζεν, Ινγκολσταντ, Ντάρμσταντ, Χέρενφεν, Μάλαγα Γκρόνιγκεν από αουτσάιντερ. Αυτά μου αρέσαν λίγο ή πολύ. Πολύ μικρή δεξαμενή. Αμα έχει 300 ματς εκτός νησιού κι εμένα μου αρέσουν έξι, τα λέει όλα. Αποφάσισα να….μην παίξω κανένα. Μα κανένα. Αμα σου κάτσει ότι το κουπόνι είναι “κάπως”, δεν σου βγαίνει από το μυαλό.

Δείτε κι εσείς, ενδεχομένως κάποια να περάσουν από αυτά. Μετά, κοίταξα φαβορί ή over. Τίποτα κι εδώ. Ναι, η Γαλλία ειδικά το βράδυ μπορεί να δώσει ασάκια. Μέχρι και…όλα τα σημερινά γαλλικά μπορεί να έρθουν άσοι-φαβορί. Δεν ψήθηκα να παίξω έτσι. Γιά να μην το πολυλογώ: Εκτός νησιού θα παίξω ένα trixie με ισοπαλίες (έτσι κάνω όταν δεν μου αρέσει το κουπόνι) και μιά δυάδα φαβορί αυριανή.

Εφ' όσον η στήλη θα είναι διημέρου, θα έχω αυτή τη δυάδα ως “ασπίδα” και ως “ασχολία”. Οι ισοπαλίες είναι σε Κιέβο-Σασουόλο, Κορούνια-Μπέτις και Ρίο Αβε-Πάσος Φερέιρα. Μιά κάθε μέρα ως και τη Δευτέρα. Μην περιμένετε αιτιολόγηση σε αυτές, λόττο είναι, δείτε βαθμολογίες, ανάγκες, φόρμα, παράδοση. Γιά τη Μπέτις κοίταξα και πιό δεξιά, αλλά με την…ειδική των ισοπαλιών παίζει και δεν της χρειάζεται και κάτι παραπάνω νομίζω έχοντας +4 και κάμποσες από κάτω της (ακόμα τέσσερις ομάδες πλην τις τρεις που είναι στη ζώνη).

Και η δυάδα είναι Σαμπντόρία και Μαρσέιγ. Τη Σαμπ γιατί την βλέπω συνέχεια, παίζει καλύτερα, με την Ρόμα μπορούσε το Χ, με την…ημιθανή Αταλάντα έχει χρυσή ευκαιρία. Τη δε Μαρσέιγ, επίσης την είδα, μιά χαρά με την Παρί, έδειξε πολλά και εκτός δείχνει και πολλά περισσότερα! Βάζω φυσικά στο ζύγι ότι από τη Νις θα λείπει (γιά ένα μήνα) ο Μπεν Αρφά.

Τεράστια απώλεια, η …μισή ομάδα ήταν μονάχος του. Κι έτσι, με ένα trixie ισοπαλιών τριημέρου και μιά δυάδα αυριανή, έφυγα από τα εκτός νησιού…. Πάμε στα…λημέρια μας. Η Premier σήμερα μας δίνει…ένα σημείο. Νιουκάστλ. Το 9.00 που έχει φτάσει (6.50 το draw no bet) είναι εξωπραγματικό. Κοιτάς την Τσέλσι. Την κόντραρα και με την Γιουνάιτεντ, γλύτωσε στο 91'.

Νίκη εντός δεν έχει εδώ και κανα μήνα. Μπάλα δεν παίζει. Αήττητη λέει με Χίντινγκ. Ναι, αλλά…πως; Με ισοπαλίες που είναι σαν γκέλες; Εχει και Παρί στο καπάκι. Ιδανική συγκυρία. Η δε Νιουκάστλ έπαιξε μάλλον το καλύτερο φετινό της ματς με την Γουέστ Μπρομ. Μόνο ένα ερώτημα έχω. Θα…παίξει και στο Λονδίνο έτσι; Γιατί ναι, εκτός έδρας χάνεται.

Μιά φορά, ας ξεκομπλάρει! Μιά! Το κόμπλεξ της βέβαια, με υπερκαλύπτει στο 9.00. Για αύριο; Λέστερ δεν παίζω. Η απόδοση είναι οκ (από 4.75 ως 5.00, δεν έπεσε ποτέ), αλλά ξέρω ότι μιά ομάδα φέτος την έχει εκθέσει. Και είναι η Αρσεναλ με ένα..τάληρο στον πρώτο γύρο. Ξέρω επίσης ότι και το Χ δεν την χαλάει καθόλου την αλεπού. Οτι έγραψα και την περασμένη εβδομάδα, το ξαναγράφω: Δεν θα'χει παίξει λάθος όποιος πάει στο διπλό.

Εγω απλά δεν ψήνομαι. Αντίθετα, κοιτάω την Τότεναμ στο 3.70. Αν υπάρχει μιά πραγματικά σοβαρή και καλή ομάδα φέτος, αυτή είναι. Στη Σίτι μάλλον θα επιστρέψει ο Κομπανί. Κακό αυτό. Αλλά και πάλι… Με Τουρέ ντεφορμέ, με Στέρλινγκ ανύπαρκτο, με Ντε Μπρόυιν έξω, με κλίμα κακό (από τότε που ανακοινώθηκε ο Γκουαρδιόλα), είναι γιά κόντρα. Και θα το τολμήσω.

Και εδώ ανοίγω και μιά παρένθεση: Από την περασμένη εβδομάδα, οι μπουκ έχουν βγάλει νέες αποδόσεις γιά τον τίτλο Στο 3.00 η Λέστερ (πρώτο φαβορί μαζί με Αρσεναλ επίσης στο 3.00, μετά η Σίτι, τέταρτο στο 6.00 η Τότεναμ. Και αφού μας λένε…αυτό, μετά βγάζουν αποδόσεις γιά τούτα τα ματς. Κολλάνε; Οχι. Βάση των μακροχρόνιων, η Λέστερ έπρεπε να είναι στο 3.

70 και η Τότεναμ στο 4.70! Σκεφτείτε το λίγο αυτό… Η Championship μου δίνει μονάχα ένα σωστό φαβορί, την Νότιγχαμ στο 2.30. Δε θα το έδινα πάνω από 2.10. Και τίποτα άλλο. Μιά Μπέρνλι κοίταξα, αλλά στο 2.87 δεν αγγίζω, ενώ σκέφτηκα και την ομάδα μου τη Μπόλτον μπας και, είδικα μετά τον θάνατο του αγαπημένου Φιλ Γκαρτσάιντ. Τα άφησα. Μόνο Νότιγχαμ. Εσβησα γρήγορα μιά Γκέιτσχεντ από Κόνφερενς, έμεινε η δεξαμενή της Λιγκ 1 και Λιγκ 2.

Εδώ ήταν κάμποσα. Κατ΄αρχάς ένα σωστό φαβορί, η Πορτ Βέιλ. Δεν θα το εδίνα πάνω από 2.25, το βρίσκω στο 2.50! Το κρατάω γιά δυάδα με Νότιγχαμ. Και μετά αουτσάιντερ. Ολνταμ, Κρου, Σάουθεντ, Σουίντον, Λούτον, Νορθάμπτον, Μάνσφιλντ, Μπρίστολ Ρόβερς. Ολα μαζί οκτώ. Οι αποδόσεις είναι ψυλλιασμένες σε δύο εξ αυτών. Σε Μάνσφιλντ (σκεφτείτε την Τρίτη έδινε…6.

00 και τώρα 3.70 με παρόμοια δυνατό αντίπαλο) και σε Κρου (ομοίως, έδινε τάληρο με τη Ροτσντέιλ, δεν μπορεί να δίνει το ίδιο τώρα που η αντίπαλος είναι απείρως πιό ισχυρή). Οπότε… απαγορευτικό εδώ. Σβήνω και Νορθάμπτον γιατί…απλά δεν με πάει. Με τίποτα. Η μοναδική ομάδα φετος που μ' έχει κομπλάρει! Εχει 11 νίκες και 1 ήττα εδώ και 12 ματς.

Ποιά ήττα; Με την Πόρτσμουθ, γιά να χάσω εγώ εκείνη τη μέρα ένα ολόκληρο trixie (γέλια). Μένουν ακόμα πέντε. Θα αφήσω Σάουθεντ γιατί και η άλλη στη μετά-Ρόμπινς εποχή έχει δύο στα δύο. Η Ολνταμ είναι λίγο…έμπνευση. Με Σέρινταν έκανε νίκη, μετά δεν έπαιξε ελέω αναβολής, περιμένω να κάνει ντεμαράζ και να προσφέρει…κουλά. Πολύ ζόρικο, αλλά ας κάνει ένα σήμερα! Θα πάει σε μονό, μαζί με την Νιουκάστλ.

Και κοιτάω τα τελευταία… Θα κρατήσω Σουίντον (3.20 αντί 2.50 κόντρα στο..ψοφίμι της κατηγορίας) και Λούτον (μεγάλη απόδοση το 3.40 γιά ομάδα που εκτός έδρας πετάει). Και έκλεισα. Κι αυτά σε trixie μαζί με Τότεναμ. Το παιχνίδι διημέρου σχηματίστηκε. Δύο trixie (ένα με ισοπαλίες, ένα με Τότεναμ-Λουτον-Σουίντον), δύο δυάδες (Σαμπ-Μαρσέιγ και Πορτ Βέιλ-Νότιγχαμ) και δύο μονά (και…κατιτίς στην δυάδα όπως πάντα, μπας και) με Νιουκάστλ και Ολνταμ.

Αυτά τα δύο σηκώνουν και κάλυψη όποιος θέλει. Δεν θα ξανοιχτώ, θα το δείτε. Γι αυτό και δεν έχω πολλές στήλες με patent ή yankee. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 13.245 μονάδες. Ποντάρισμα 13-14/2: Trixie ισοπαλιών: Κιέβο Χ ( 3.00)-Ρίο Αβε Χ (3.20)-Λα Κορούνια Χ (3.50) με 10 στην τριάδα και 45 σε κάθε δυάδα. Ολο μαζί 145 μονάδες. Trixie εγγλέζικο: Λούτον 2 (3.

40)- Τότεναμ 2 (3.70)-Σουίντον 2 (3.20) με 45 σε κάθε δυάδα και 10 στην τριάδα, όλο μαζί 145 μονάδες. Δυάδα: Σαμπντόρια 1-Μαρσέιγ 2 (5.04) με 85 μονάδες. Δυάδα: Πορτ Βέιλ 1-Νότιγχαμ 1 (5.75) με 70 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Νιουκάστλ 2 (9.00) με 40 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Ολνταμ 2 (6.00) με 55 μονάδες. Δυάδα Ολνταμ 2-Νιουκάστλ 2 (54.00) με 5 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 545 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.

700 μονάδες. Είμαι περίπου 150 μονάδες κάτω από το μέσο όρο μου. Είναι παιχνίδι διημέρου. Αλλά καλύτερα. Κυνηγάω δυάδες. Εφ' όσον έχω trixie και ξερές δυάδες, ο στόχος είναι το νούμερο “2”. Κάπου να διπλώσω. Και όπως έγραψα και προ ημερών, ας μου δώσει αυτά που αξίζουν εντός τερρέν. Αν δεν αξίζει κανένα, ας μη βγει κανένα. Αν αξίζουν…όλα, ας βγουν όλα (λέμε).

Νέα στήλη την Τρίτη, αλλά θα τα πούμε κανονικά και τις δύο μέρες στο chat, λίγο μετά τις 4! Α, να μην ξεχάσω! Χρόνια πολλά γιά αύριο. Οχι σε…ερωτευμένους, αλλά στον Μάκη Μηνδρινό. Ναι, 14 Φλεβάρη έχει γενέθλιά. Τυχαίο; Δεν νομίζω (πολλά γέλια).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras