1420

Editorials

Κάτι κινείται και στην Πρέμιερ Λιγκ

Χαιρετώ! Λέγαμε την Τρίτη ότι οι περισσότερες Λίγκες έχουν βάλει κάτω τα δεδομένα προσπαθώντας να βγάλουν άκρη με τις ημερομηνίες ώστε να ολοκληρώσουν τη σεζόν, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ. Τις τελευταίες ώρες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και στην Πρέμιερ Λιγκ, για την οποία η αλήθεια είναι ότι είχαμε… ανησυχήσει λίγο, μήπως τελικά παρθεί απόφαση να μη συνεχιστεί.

Θα αναφέρω τα πιο βασικά όσων ειπώθηκαν χθες και θα τα πούμε και στο live στις 20:00, στο facebook του betsellers, με τον Βασίλη.

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι και εδώ υπάρχει πλάνο (το ονόμασαν Project Restart), το οποίο πιθανότατα θα επιβεβαιωθεί τις επόμενες μέρες. Ένα πλάνο στα χαρτιά φυσικά, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα δουλέψει. Και αυτό δεν ισχύει μόνο στην Αγγλία αλλά σε όλες τις χώρες.

Εχουμε αναφέρει ξανά το παράδειγμα, να βρεθεί κάποιο κρούσμα κορονοϊού σε κάποια/ες ομάδες. Σε μια τέτοια περίπτωση πάνε όλα πίσω και πιθανότατα δεν θα υπάρχει επιστροφή.

Ας μείνουμε στο καλό σενάριο, ότι δηλαδή όλα θα κυλήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό των ειδικών.

Πρέμιερ Λιγκ

Το πλάνο, λοιπόν, λέει ότι πιθανότερη ημερομηνία επανέναρξης της σεζόν είναι η 8η Ιουνίου.

Θα διεξαχθούν τα 92 ματς που απομένουν και το τέλος της περιόδου υπολογίζεται για το φινάλε του Ιούλη, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ (υπενθυμίζω ότι για τον Αύγουστο είναι προγραμματισμένη η επανέναρξη της τελικής φάσης του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ).

Για να ξεκινήσουν στις 8 Ιουνίου ότι οι ομάδες θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις το αργότερο μέχρι τις 18 Μαΐου.

Να πούμε ότι επίσημα, η Πρέμιερ Λιγκ έχει ανασταλεί έως και τις 13 Μαΐου λόγω της πανδημίας. Οι τρεις πρώτες ομάδες που έβγαλαν πλάνο ατομικών προπονήσεων και γύρισαν πρώτες στα προπονητικά κέντρα είναι η Αρσεναλ, η Μπράιτον και η Γουέστ Χαμ. Σήμερα θα ξεκινήσει και η Τότεναμ.

Οι ομάδες θα κάνουν τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή προκειμένου να αποφασίσουν κάποια επίσης σημαντικά θέματα.

Παράδειγμα, ναι μεν τα ματς θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, αλλά πόσος κόσμος συνολικά θα επιτρέπεται να είναι στο γήπεδο κατά τη διάρκεια των αγώνων; Είναι πολλές οι λεπτομέρειες που πρέπει να συζητηθούν και φυσικά όλα αυτά θα πρέπει να πάρουν και το τελικό ΟΚ της κυβέρνησης.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό κάποια ματς να μεταδίδονται σε ελεύθερα κανάλια, κάτι που ισχύει και για τις μικρές κατηγορίες (εδώ μέσω των καναλιών των ομάδων στο youtube).

Πως το κάνει η Αρσεναλ

Ατομικές προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, με την Αρσεναλ να έχει δώσει πολύ συγκεκριμένες οδηγίες. Και, μάλιστα, αναφέρουν ότι η προπόνηση, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες οδηγίες, θα εγγυάται πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια για τους παίκτες απ’ ό,τι μια βόλτα σε ένα πάρκο της γειτονιάς τους.

* Ο κάθε παίκτης θα πηγαίνει με το αυτοκίνητό του στο προπονητικό κέντρο (Colney) και θα παρκάρει σε συγκεκριμένο σημείο που θα του έχουν πει.
* Θα έχει τη δική του μπάλα και θα προπονείται με αυτήν. Τα πρόγραμμα θα αφορά ασκήσεις με τη μπάλα, ασκήσεις ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης.
* Ταυτόχρονα στο προπονητικό κέντρο θα μπορούν να προπονηθούν μέχρι 5 παίκτες.

Και όλοι σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.
* Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μόλις τελειώνουν την προπόνησή τους οι 5 παίκτες θα αποχωρούν από το προπονητικό κέντρο και στη συνέχεια θα έρχεται το επόμενο γκρουπ.
* Όλα τα κτήρια στο προπονητικό κέντρο θα είναι κλειστά.

Γενικά η εβδομάδα που διανύουμε θα βγάλει κι άλλες ειδήσεις. Αναμένεται να γίνει νέα τηλεδιάσκεψη και της EFL ώστε να βγουν πιο συγκεκριμένα πράγματα και για τις μικρότερες κατηγορίες, αν και πιστεύω πως κι εκεί έχουν έτοιμο πλάνο, απλά περιμένουν πρώτα να βγουν οι ανακοινώσεις από την Πρέμιερ Λιγκ και μετά να πάρουν σειρά.

Με τα έως τώρα δεδομένα, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, πρώτη θα ξεκινήσει η Γερμανία (Α’ και Β’) μέσα στον Μάιο, ενώ προς το τέλος Μαΐου αναμένεται να αρχίσουν ξανά Πολωνία, Τσεχία, Αυστρία. Και για αρχές Ιουνίου πάνε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα (Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, ίσως και Τουρκία).

Μην ξεχάσετε το σημερινό μας ραντεβού, στις 20:00, live εκπομπή στο facebook του Betsellers μαζί φυσικά με τον Billara.

Παλαιότερα Editorials