4039

Billaras

Κάτι μου χρωστάει το νησί!

Καλησπερές! Ωραια μέρα σήμερα, ημέρα γενεθλίων! Και ως συνήθως στα γενέθλια κερνάνε, χεχεχε! Οπότε, θα το παλέψω να “κεράσω” απόψε, αυτός είναι ο στόχος. Τώρα αν είναι καλό που έχω ίδια μέρα γενέθλια με τον Ράφα Μπενίτεζ δεν το ξέρω, ας απαντήσουν οι φίλοι της Λίβερπουλ (αυτούς της Τσέλσι δεν τους ρωτάω, χεχεχεχε). Δεν θα κάνω καμιά αναφορά στην Κυριακή, εξ' αρχής δεν μου άρεσε, καλώς δεν μου άρεσε όπως αποδείχθηκε.

Οπότε, παμε στο σήμερα. Δεν ξέρω, κάτι η…μέρα, κάτι ότι είναι η τελευταία φορά ως τα τέλη Αυγούστου που βλέπουμε εμβόλιμη στο νησί, το μενού…μου αρέσει. Θα διαφωνήσω δηλαδή με τον Μάκη. Δεν θα παίξω με το ζόρι, ούτε στο χαλαρό. Κανονικό παιχνίδι θα κάνω. Θα σας πω τι μου αρέσει: Τίποτα από Premier League. Από Championship, το διπλό της Μπόλτον στο 4.

00 (έλα ρε ομάδα, κάντο απόψε, εσύ τουλάχιστον δώσε μου μιά χαρά γιατί άμα περιμένω από ΑΕΚ και Μπόκα, στα….54α γενέθλια μου και άν), το ξερό Χ της Μπλάκπουλ, ο άσος της Λιντς στο 2.50, και τέλος. Εσβησα την Χαλ που αρχικά κοίταγα. Από 1η, μου κάνει και η Σκάνθορπ στο 2.00 και η Σέφιλντ στο 2.63 και η Ολνταμ στο 2.63. Και στην 2η, μου κάνουν οι Μπράντφορντ στο 2.

25, μου κάνει και η Σάουθεντ στο 3.75, ακόμα και η Πλίμουθ στο 4.50! Και γιά φινάλε, μου κάνει και η …αγαπημένη μου Γκενκ στο 3.75. Αυτά είναι…. Κατ' αρχάς, ξεκαθαρίζω ότι αύριο-μεθαύριο δεν παίζω. Τίποτα. Οτι γίνει σήμερα. Μετά πάμε γιά Σάββατο…. Από εκεί και πέρα, είναι προφανές ότι μαζεύτηκαν πολλά. Είναι τέσσερα αουτσάιντερ, ένα χινάρι και πέντε φαβορί.

Πολλά είναι. Σαφώς και δεν θα τα παίξω όλα… Γιά να ξεκινήσουμε, διαχωρίζω τη θέση μου με τον Μάκη, στο ματς Ολνταμ-Γέοβιλ, το είδατε ήδη, εγώ πάω προς τον άσο. Η Γέοβιλ είναι 1000% μέσα στα πλέι οφ, άρα πίσω δεν κοιτάει. Να πάρει το Χ να το κάνει τι; Να πάει στο -4 από την Μπόρνεμουθ; Μα….δύο ματς μένουν μετά. Και έξι πόντους να πάρει η Γέοβιλ (πιθανό, με Κρου και Μπέρι), η Μπόρνεμουθ έχει επτά σερί νίκες (άρα φόρμα εξαιρετική) και έχει Καρλάιλ μέσα (αδιάφορη εντελώς η Καρλάιλ) και Τρανμίρ έξω (που δεν είναι απίθανο να το έχει παρατήσει, τώρα θα παίξει με την Πρέστον και αν χάσει πέφτει νοκ αουτ).

Οπως και να έχει, η Μπόρνεμουθ με νίκη το Σάββατο τέλος, ανέβηκε. Ακόμα και σε ισοβαθμία, έχει και ένα +5 γκολ τώρα η Μπόρνεμουθ. Αρα; Αρα γιά μένα, η Ολνταμ μπορεί να το πάρει και τέλος. Να μην κοιτάει σενάρια. Θα φοβάμαι γιά τον άσο μόνο αν η Σκάνθορπ αυτοκτονήσει απόψε και δεν κερδίζει στο Μπέρι. Τότε ναι, η Ολνταμ δεν θα χαλαστεί και με το Χ.

Αν η Σκάνθορπ κερδίζει την υποβιβασμένη Μπέρι, εγώ πιστεύω ότι δεν θα ρισκάρει. Θα το πάρει το ματς. Οχι γιατί θα το δώσει ο πατέρας στον γιό (που μπορεί να συμβεί και αυτό), αλλά γιατί έχει κίνητρο. Η Γέοβιλ, εκεί καταλήγω, γιά μένα δεν έχει. Η Σκάνθορπ παίζει με την ελλιπή και υποβιβασμένη Μπέρι, θα είναι έγκλημα αν…αυτοκτονήσει.

Αν στραβώσει, εγώ θα χάσω ένα μπετ, αυτή μιά…κατηγορία. Το 2.00 είναι οκ, στο 50% είναι οι πιθανότητες του διπλού. Η Σέφιλντ σε “εξάποντο” με ηθικό στα ύψη και…πόρωση (την παίζω ακριβώς γιά τον ίδιο λόγο που την πόνταρα το Σάββατο), η Λιντς με τον “αέρα Μακ Ντέρμοντ”, η Μπράντφορντ σε άλλο εξάποντο αλλά την πιστεύω πολύ την ομάδα αυτή (την ίδια ώρα η Ρόδεραμ εκτός χάνεται αν δείτε τι κάνει τελευταία και οκ, να το γράψω, θέλω να δω τον Πάρκινσον να ανεβαίνει και να ρίχνει μιά τριάρα στην φάτσα του γουρουνομούρη Εβανς).

Οσο γιά τα μεγάλα; Η ομάδα μου πάτησε γκάζι, η Λέστερ σε free falling, εδώ έχουμε καθαρό value. Πιό καθαρό δεν γίνεται. Μπήκαμε πλέι οφ, οι αντίπαλοι έχουν κλατάρει, τι άλλο να πω; Και το ίδιο ισχύει και γιά την Γκενκ. Αμα κάνει απανωτές ανατροπές, άμα “βλέπει” τίτλο, άμα παίζει σε έδρα που…αγχώνει την γηπεδούχο (4 χωρίς νίκη εντός η Σταντάρ), και την έχω σε τέτοια απόδοση, είναι value.

Αυτά τα παίζεις με κλειστά μάτια. Τέλος, Σάουθεντ και Πλίμουθ. Οκ, ζόρικα. Και στο ένα, το κίνητρο είναι μονοπλεύρο. Αλλα οκ, θα το…χαρίσει το ματς ο Μπράουν; Τον ξέρω καλά, δεν θα το κάνει. Η Σάουθεντ δεν ξέχασε την μπάλα, ο Μπράουν θέλει 1η νίκη στον πάγκο, η Ολντερσοτ έχει το άγχος. Η δε Πλίμουθ, έχει τον Σέρινταν να γυρίζει εκεί που ήταν τρία χρόνια (η…πρώτη απόλυση φέτος, μέσα Αυγούστου) και το ματς αν θυμάστε το είχα “σημαδέψει” και όταν είχε αναβληθεί.

Λοιπόν…. Εξω το Χ της Μπλάκπουλ. Ας μην παίξω χινάρι απόψε. Εξω η Μπράντφορντ. Αντικειμενικά, μπορεί. Αλλά αντικειμενικά, δεν είναι γιά 2.25. Είναι γιά παραπάνω. Και τα “θέλω μου” δεν με τυφλώνουν. Εξω και η Πλίμουθ. Πριν την αναβολή καιγόταν, τώρα όχι. Και επειδή κοιτάω βαθμολογία, μπορεί να σταθεί μιά χαρά και με το Χ, δεν θα ρισκάρει.

Θα πάει 50 με το χινάρι και παίζουν Τορκί-Μπάρνετ την ίδια ώρα… Εμειναν επτά… Σκάνθορπ, Ολνταμ, Σέφιλντ, Λιντς τα φαβορί. Και Μπόλτον, Σάουθεντ, Γκενκ τα αουτσάιντερ. Θα πάω ως εξής: Μιά δυάδα Σκάνθορπ-Ολνταμ. Πάνε…πακέτο από χέρι αυτά. Μιά δυάδα Σέφιλντ-Λιντς. Λογικό. Και θα παίξω και….ψιλούλια στην τετράδα (που ξέρεις, γενέθλια έχω!).

Το τελευταίο ερωτηματικό μέσα μου είναι ένα: Γκενκ, Μπόλτον θα παιχθούν. Να τα κάνω μονά-δυάδα; Να τα κάνω trixie με Σάουθεντ ή να πάρω αυτά τα δύο με ένα “μεσαίο” και να κάνω ένα trixie λίιιιγο πιό χαλαρό; Και τα τρία μεγάλα έχουν παικτική αξία. Είναι οφθαλμοφανές. Καταλήγω. Θα παίξω τα τρία μεγάλα μαζί. Αλλά όχι trixie. Μονά -δυάδες-τριάδα.

Και έτσι έκλεισα… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 19.060 μονάδες. Ποντάρισμα 16/4: Δυάδα: Ολνταμ 1-Σκάνθορπ 2 (5.26), με 160 μονάδες. Δυάδα: Σέφιλντ 1-Λιντς 1 (6.57), με 140 μονάδες. Και 20 μονάδες στην τετράδα (34.58 απόδοση). Μονά-δυάδες-τριάδα: Μπόλτον 2 (4.00),- Γκενκ 2 (3.75)-Σάουθεντ 2 (3.75), με 75 μονάδες στην Μπόλτον, 80 στην Γκενκ, 80 στην Σάουθεντ.

Επίσης, από 30 μονάδες σε κάθε δυάδα και 15 στην τριάδα. Ανοιχτά μπετ: 660 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 18.400 μονάδες. Το ξεκαθάρισα από την αρχή, απόψε θέλω νίκη. Παίζω περισσότερα απ' όσο πχ το Σάββατο (πόσο μάλλον την Κυριακή). Και είμαι αισιόδοξος. Κάτι μου χρωστάει το νησί φέτος… Τίποτα άλλο, ραντεβού το Σάββατο (αν θέλετε, παίξτε από τώρα ΚΠΡ-Στόουκ διπλό).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras