4405

Billaras

Κέρδισε η…υπομονή!

Καλό μήνα σε όλους! Πρωταπριλιά σήμερα, αλλά ευτυχώς όσα έγιναν χθες δεν είναι ψέμα, αλήθεια είναι! Καθόμουνα και σκεφτόμουν πως να ξεκινήσω το κείμενο. Είπα να το κάνω λίγο… ριζοσπαστικά, να ξεκινήσω με τα λάθη μου. Ναι, με τα λάθη μου! Γιατί χθες έκανα λάθη. Δύο. Ενα σημείο που επέλεξα κακώς (Βέρντερ) με αποτέλεσμα να πάει στράφι (στην κάβα και τις προτάσεις) η Πάρμα και ένα σημείο που κακώς δεν επέλεξα (Γρανάδα).

Αφού παίζω Μπόλτον και Αμβούργο, είναι…ίδιο ακριβώς ματς, γιατί δεν την επιλέγω; Αβλεψία, λάθος… Τώρα θα μου πείτε “πλάκα μας κάνεις;”. Ε, λίγο δίκιο θα το έχετε. Αλλά όχι ….ολόκληρο. Λίγο. Γιατί ναι, χθες ήταν μιά μέρα-ποιήμα. Και εγώ ξεκίνησα να γράφω γιά τα λάθη μου. Αυτά θέλω να βελτιώνω, ακόμα και την μέρα που έχω κέρδη.

Τα… σωστά μου τα είδατε και τα πληρωθήκατε κι εσείς, οπότε τι να γράψω γιά αυτά; Ας μου δίνουν εμένα οι μπουκ φαβορί τις ψόφιες, να δείτε πανηγύρι που θα γίνετε πάντα! Από το να γράψω λοιπόν γιά… όλε και ζήτω, μου φτάνουν τα σχόλια σας και ….σοβαρεύομαι. Αναρωτηθείτε λοιπόν: Η μέρα ήταν καλή χθες; Κάποτε κάποιος μου έγραψε “όποτε χάνεις αναφέρεις όσες έσπασαν γιά να καλύψεις τα δικά σου”.

Ή κάπως έτσι τέλος πάντων. Χα! Ας γράψω λοιπόν ξανά τώρα που κέρδισα και δεν έχω να…καλύψω τίποτα! Σίτι; Αρσεναλ; Παρί; Μίλαν; Δεν χρειάζεται να συνεχίσω. Ο τζίρος μόνο πάνω σε αυτή την τετράδα, φτάνει και περισσεύει. Η μάζα εκεί πήγε. Εκεί θα πηγαίνει πάντα. Αρα, γιά τους πολλούς, η μέρα δεν ήταν καλή. Κακή ήταν, κουτουλιά έφαγαν.

Η μέρα λοιπόν ήταν καλή εδώ. Στο site. Οχι..έξω από αυτό. Και ξέρετε γιατί ήταν καλή; Γιατί υπήρχε μιά μεγάλη νικήτρια. Η λέξη…. υ-πο-μο-νή. Αυτή κέρδισε χθες. Ούτε η Μπόλτον, ούτε η Σοσό, ούτε το Αμβούργο, ούτε η Ντάγκεναμ, ούτε η Πάρμα, ούτε η Τσέλσι. Η ΥΠΟΜΟΝΗ κέρδισε. Αυτή ήταν η μεγάλη νικήτρια. Επεφτε η κάβα τελευταία; Ε ΚΑΙ; Αυτό θα πω εγώ.

Ε και; Καρτέρι, σωστό παιχνίδι, υπομονή, πειθαρχία και…όλα έρχονται. Το γράφω χρόνια. Η κάβα κάνει ένα διάγραμμα. Πάνω-κάτω-πάνω- κάτω. Δεν πάει ποτέ μόνο πάνω, ποτέ μόνο κάτω. Σαν την φόρμα των ομάδων. Το ζουμί είναι να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, σε αυτό που ποντάρεις και κυρίως σε αυτό που έχεις ως φιλοσοφία παιχνιδιού. Να παίζεις σωστά.

Ολα τα άλλα, έρχονται μόνα τους, σχεδόν….νομοτελειακά. Σαφώς θες και ρέντα, αλλά και αυτή διάγραμμα κάνει. Η φράση “όλα είναι δανεικά” ελπίζω και πιστεύω ότι σας… έχει σφηνωθεί στο μυαλό. Αλλοτε χάνουμε με γκολ στο 90'. Χθες πχ ως το 75' η Σοσό ήταν 0-1 και…γύρισε σε 5 λεπτά! Η Μπενφίκα ήταν 0-0 ως το 77' και…ήρθε over (σ.

σ. πολύ καλά κέρδη και στο live, δεν θα φανούν στην κάβα, αλλά οι….100 και πλέον φίλοι που ήταν στο chat χθες αργά, ξέρουν ότι έγινε ένα ακόμα πανηγύρι, εγώ τουλάχιστον το “τίμησα” σε απόδοση 18.00 το over, ενώ ήταν 0-0 το ματς). Υπομονή λοιπόν. Και πειθαρχία. Και καθαρό μυαλό με σωστό παιχνίδι. Τα έχετε αυτά; Κερδισμένοι θα είστε. Δεν τα έχετε; Λυπάμαι, χάσατε.

Απλό, αλλά… τόσο δύσκολο να εφαρμοστει από την πλειονότητα… Πάμε, φεύγουμε, πάμε στα φρέσκα. Ξεκινάω λέγοντας ότι την Ατλέτικο Μαδρίτης δεν την ξαναπαίζω, “κλείνει” ένα παρολί πάνω της, αν περάσει η κάβα φτάνει στις 27.323 μονάδες! Την πιστεύω, αλλά την έχω…ήδη αξιοποιήσει, δεν έχει νόημα να την ποντάρω κι αλλού. Από εκεί και πέρα.

Τα σημεία θέλουν…διαχωρισμό. Από τη μιά, τα μεγάλα σημεία. Ποιά είναι σε αυτή την κατηγορία; Η Νιουκάστλ, η Λυών, η Πάσος Φερέιρα και μερικά….χινάρια. Οχι τύπου Μπολόνια ή Κάλιαρι. Αυτά…μας τελείωσαν. Εχει κι αλλού πορτοκαλιές, σαν χθες το Μπράιτον-Μίντλεσμπρο, που αν ήταν ιταλικό ματς, θα εδίνε 2.40 η ισοπαλία. Ποιά είναι τα χινάρια; Με κέντρισε ο φίλος μου ο Αλέκος.

Και πείστηκα. Είναι το Ινγκολσαντ-Ντούισμπουργκ. Βολικό βάση βαθμολογίας, “βγαίνει” και από φόρμα, βλέπω και τζίρους και… παρασυμφωνώ. Μετά, είναι κάποια ελληνικά. Μπορεί ο Πανιώνιος, μπορεί ο ΠΑΟΚ, μπορεί όμως και το λίγοτερο….συζητημένο, ο Αστέρας! Κι αν θέλετε ντε και καλά ιταλικό χινάρι, προτιμώ την Σιένα από τις άλλες ψείρες.

Αυτή είναι η μιά κατηγορία. Καμάρια μου βέβαια οι Λυών και Νιουκάστλ. Από προχθές ανέφερα τέσσερα λάθη των μπουκ. Τα δύο…τα πλήρωσαν ήδη (Μπόλτον, Αμβούργο). Μένουν τα άλλα δύο. Στην άλλη κατηγορία, τα μικρότερα σημεία. Ποιά είναι; Οχι και λίγα! Ιντερ, Φιορεντίνα, Τότεναμ over, Λιλ, Βαλένθια, Εργοτέλης, Γιουβέντους, Βελέζ, Βιγιαρεάλ, Σεβίλλη (αυριανό αλλά δυνατό αυτό), Κόρδοβα.

Μιά εντεκάδα. Πολλά είναι. Αρχίζει το….ξεδιάλεγμα, το…πέταμα. Πετάω το over της Τότεναμ. Μικρή απόδοση. Πετάω την Βαλένθια. Είπαμε, εποχές που είναι, να…κάνω τα στραβά μάτια. Αλλά όχι κι έτσι! Πετάω τον Εργοτέλη. Το ίδιο. Να κάνω στραβά μάτια, αλλά…έχει και όριο αυτό. Αφήστε που δεν έχω τον Ατρόμητο διαθετειμένο να κάνει …σκόντο στην απόδοση του και στο φινάλε, αν χάνει ο Παναιτωλικός, ο Εργοτέλης δεν καταστρέφεται και με μιά ισοπαλία! Πάει στο +3 και μέτα παίζει με την Δόξα! Εδώ ανοίγω μιά παρένθεση: ΔΥΟ είναι τα κομβικά ματς σήμερα.

ΔΕΝ αγγίζω κάτι, αλλά από αυτά εξαρτώνται πολλά. Ο Ολυμπιακός και η Λέτσε. Αν κερδίζουν, τότε…καλώς. Αν σπάνε, τότε… πανικός παντού. Πχ, δεν θα σκάσει η Φιορεντίνα αν δεν κερδίσει! Κλείνω την παρένθεση και σας εφιστώ την προσοχή στο live betting, εκεί ίσως έχει ψωμάκι ανάλογα τις εξελίξεις σε αυτά τα δύο ματς. Συνεχίζω το…πέταμα.

Εχω πετάξει τρία ήδη. Πετάω και την Βελέζ, γιατί ναι μεν παίζει κόντρα σε ντεφορμέ ομάδα που δεν θα έχει και οπαδούς, αλλά και η Βελέζ δεν με πείθει. Και μένω με τα άλλα επτά, Ιντερ, Φιορεντίνα, Λιλ, Γιουβέντους, Βιγιαρεάλ, Σεβίλλη , Κόρδοβα. Η Βιγιαρέαλ προέκυψε χθες βράδυ. Δεν την υπολόγιζα. Αλλά με την νίκη της Σαραγόσα στο 90', συνέβησαν δύο πράγματα.

Πρώτον, αποχαιρετάμε Σανταντέρ και Χιχόν. Αλλά δεύτερον, η Σαραγόσα… ελπίζει βάσιμα πλέον! Πήγε στο -3 από την Βιγιαρέαλ και έχει ακόμα οκτώ αγωνιστικές μετά από αυτήν εδώ. Βρήκε φορμίτσα η Βιγιαρεάλ, μου δίνει το δικαίωμα να την εμπιστευτώ μιά φορά ακόμα, η Εσπανιόλ έξι σαιζον σερί ούτε γκολ δεν πετυχαίνει στο Μαδριγάλ. Η Κόρδοβα είναι απλώς…ομαδάρα (μαγική εικόνα και η ήττα της από την Κορούνια) και με έδρα-κάστρο, η Ιντερ με νέο προπονητή και την…φιλενάδα Τζένοα θεωρώ απίθανο να χαλάσει το ντεμπούτο του, η Σεβίλλη φορμαρίστηκε και θα βρει τον…φίλο (και αγαπημένο) Καπαρός απέναντι της αύριο, η Λιλ έχει πατήσει γιά τα καλά το γκάζι (ο Αζάρ είναι χάρμα ιδέσθαι σε κάθε ματς), η Φιορεντίνα καίγεται και η Κιέβο συνεχίζει…ακάθεκτη τα δώρα της, η δε Γιούβε έχει την…χρυσή ευκαιρία να φτάσει στο -2 από τη Μίλαν, είναι καλά, πολύ καλά και η Νάπολι… έχει ένα αβάτζο αφού έχασε χθες η Λάτσιο (και θα είναι ακόμα καλύτερα αν δεν κερδίσει και η Ουντινέζε).

Γιά τα μεγάλα σημεία δεν έχω να πω πολλά, θεωρώ ότι η Λυών έπαθε το…σύνδρομο Αρσεναλ (μετά την ξεφτίλα άρχισε να πετάει φωτιές), η Νιουκάστλ δεν γίνεται να είναι αουτσάιντερ με αυτή την Λίβερπουλ που είναι αδιάφορη βαθμολογικά, εντελώς ντεφορμέ, έχει κύπελλο μπροστά της και έχει και απόντες (αν έπαιζε και ο Κολοτσίνι θα ήμουν πολύ ήσυχος, τώρα δεν είμαι).

Γιά την δε Πάσος, δείτε τι χαμός γίνεται στην Γκιμαράες (απλήρωτοι παίκτες), δείτε την φόρμα των δύο ομάδων και δείτε και την..απίθανη παράδοση στο τέλος (0-5-4 τα τελευταία 17 χρόνια)! Τώρα μένει ο τρόπος. Επτά “μικρά” (οκτώ είναι κανονικά, αλλά είπαμε, την Ατλέτικο δεν την ξαναπαίζω), και τέσσερα μεγάλα (Ινγκολσταντ Χ, διπλά από Λυών, Πάσος και Νιουκάστλ).

Τα άλλα πιθανά χινάρια σε Ελλάδα και Ιταλία (ΠΑΟΚ, Αστέρας, Πανιώνιος, Σιένα) ίσως το ποντάρω live, ανάλογα με την εξέλιξη, πάντως τώρα δεν τα βάζω στο παιχνίδι μου. Ας μην το πολυψειρίζω. Τέσσερα δεν είναι τα μεγάλα; Ας γίνουν ένα yankee. Ενα 2-3-4 δηλαδή. Και με τα μικρά; Με τις…ατόφιες τριάδες ασόδιων, βγάζω…λίγα σπυράκια. Γνωστό αυτό.

Το εύκολο είναι να πετάξω ένα ακόμα και να πάω σε δύο τριάδες. Αλλά…. κάτι με χαλάει. Αν δεν κάνω λάθος, ως και σήμερα δεν έχω δώσει ποτέ “στεγνή” τριάδα στη στήλη. Με over μέσα ναι. Αλλά όχι με ασόδια. Σκέψη, τσιγάρο, παύση να καταλήξω… Κατέληξα. Ας…λερωθώ! Με…τριάδες! Προσέξτε την φράση μου! Θεωρώ (και το εννοώ) ότι λερώνομαι! Λοιπόν, μιά με Βιγιαρεάλ-Φιόρε-Ιντερ.

Τρείς….βρωμιάρες μαζί. Και μετά, δύο δυάδες. Μην…λερωθώ άλλο! Κόρδοβα και Λιλ μαζί, Σεβίλλη και Γιούβε μαζί. Οκ, το “ανακάτεμα” ανήκει στον καθένα, εσείς κάντε το δικό σας! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 31/3: 2820 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 26.520 μονάδες. Ανοιχτά μπετ από 31/3: Μπενφίκα over- Σοσό 1-Ατλέτικο 1 (6.18), 130 μονάδες. Ποντάρισμα 1/4: Yankee (2-3-4): Λυών 2 (3.

10)-Πάσος 2 (4.20)-Νιουκάστλ 1 (3.25)-Ινγκολσταντ Χ (3.30). Με 45 μονάδες η κάθε δυάδα (σύνολο 270), με 18 η κάθε τριάδα (σύνολο 72) και με 8 η τετράδα. Ολο μαζί 350 μονάδες. Τριάδα: Ιντερ 1-Φιορεντίνα 1 -Βιγιαρεάλ 1 (5.25), επί 110 μονάδες. Δυάδα: Κόρδοβα 1-Λιλ 1 (3.4) επί 160 μονάδες. Δυάδα: Γιουβεντους 1 -Σεβίλλη 1 (3.15), επί 170 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 790 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 25.

730 μονάδες. Τίποτα άλλο, ραντεβού στα chat και να διαβάσετε καλά όχι τις προτάσεις, αλλά… όλα τα υπόλοιπα. Νέα στήλη (και εκπομπή φυσικά) την Τρίτη. Με πιό χαλαρό κουπόνι, ιδανικό να πάρουμε ανάσες γιατί…ακολουθεί “κόλαση” με κολλητές αγωνιστικές!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras