276

Billaras

Και Λιγκ 2 έχουμε και…early bet έχουμε!

Καλό μήνα! Κάθε τέτοια μέρα, 1η Αυγούστου, κοιτάω τις κάβες και είναι…κόκκινες! Και λέω μέσα μου το ίδιο: “Πρέπει να πρασινίσουν. Ξανά”. Μηδένισαν λοιπόν τα κιτάπια και επίσημα, άνοιξε η σαιζόν 2023-24 και επίσημα, αλλά…ώπα. Χαλαρά. Μην λέμε τα ίδια. Απολαύστε την υπερπανσέληνο απόψε, αλλά από στοίχημα όχι ακόμα, όχι στα ευρωπαικά.

Οπότε, εδώ στη στήλη μου αντί να δείτε προτάσεις γιά το ευρωπαϊκό τριήμερο, τι θα δείτε; Θα δείτε το “φινάλε” όσων γράφουμε μέρες γιά τις μικρές Αγγλίας, θα δείτε δηλαδή γιά την Λιγκ 2. Και για…κερασάκι, θα δείτε και το πρώτο bet της σαιζόν, είπα να σας…κουφάνω λίγο. Θα είναι για μεσοβδόμαδο ματς; Οχι. Θα είναι γιά μακροχρόνιο; Οχι.

Θα είναι early bet για το Σάββατο (τέζα όλοι)! Θα τα δούμε παρακάτω όμως αυτά, ας πάμε πρώτα απ’ την αρχή.

Στην Λιγκ 2 λοιπόν…

Εδώ κάθε χρόνο οι μπουκ ξεπερνάνε τον εαυτό τους. Πρόπερσι ανεβαίνει η Σάλφορντ από την Νάσιοναλ Λιγκ, τσουπ την επόμενη σαιζόν μας της δίνουν 1ο φαβορί ανόδου. Πέρυσι ανεβαίνει η Στόκπορτ απ΄τη Νάσιοναλ Λιγκ, τσουπ ξανά…πρώτο φαβορί ανόδου (δεν μπηκε τριάδα, αλλα οκ, την έχασε την ανοδο στον τελικό των πλέι οφ).

Φέτος τα ίδια και “χειρότερα”. Ρέξαμ ως πρωταθλήτρια και Νοτς Κάουντι από πλέι οφ, αυτές ανέβηκαν από την Κόνφερενς. Πως μας τις πλασάρουν λοιπόν; Πρώτο και τρίτο φαβορί αντίστοιχα, με την Στόκπορτ αναμέσά τους ως 2ο φαβορί γιά πρωταθλήτρια! Πριν έναμισι χρόνο καμιά απο τς τρεις δεν ήταν στην Λιγκ 2…

Η πλάκα είναι ότι ειδικά φέτος δεν έχουν και πολύ άδικο.

Πρόπερσι με Σάλφορντ έπεσαν εντελώς έξω, πέρυσι ήταν 50-50% (δεν έπαιξε γιά τίτλο αλλά άγγιξε την άνοδο έστω από τα πλέι οφ η Στόκπορτ), φέτος…δύσκολο να αστοχήσουν.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, πρώτα ειδησεογραφικά. Από τις τέσσερις που έπεσαν στην Λιγκ 2 (Φόρεστ Γκριν, ΜΚ Ντονς, Μόρκαμ και Ακριγκτον), μόνο δύο άλλαξαν προπονητή και ήταν και οι μοναδικές! Καμιά άλλη δεν άλλαξε τεχνικό (δεν μετράω Τρανμίρ και Γουόλσολ οι οποίες τον Μάη έκαναν “κανονικούς” τους τότε υπηρεσιακούς τους Νταβς και Σάντλερ).

Οι δύο αλλαγές βγάζουν και…ψωμάκι ενδεχομένως. Αρχικά, στη Φόρεστ Γκριν γράφτηκε ιστορία. Στις 5 Ιουλίου “τα σπάνε” με τον γνωστό μας Ντάνκαν Φέργκιουσον (παρότι δήλωνε πίστη και είχε ανανεώσει κλπ). Στις 17 έφεραν τον νέο, τον Ντέιβιντ Χόρσμαν, ήταν στην under-23 της Σαουθάμπτον. Η είδηση; Μεταξύ 5 και 17, ποιός είχε χρέη προπονητή έστω και υπηρεσιακου (εν μέσω προετοιμασίας, φιλικών και μεταγραφών); Μιά…γυναίκα! Ναι, καλά διαβάσατε.

Η Χάνα Ντίνγκλεϊ έγραψε ιστορία (γενικως η Φόρεστ Γκριν πρωτοπορεί σε αυτά) έγινε η πρώτη ever γυναίκα head coach σε αντρική επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου στην Αγγλία! Εστω για 12 μέρες. Υπήρξαν σκέψεις και για να μείνει μόνιμα, τελικά δεν συνέβη.

Δικαίως λοιπόν της βάζω μια φωτό, δεν το είχαμε ξαναδεί και δεν ξέρω αν θα το ξαναδούμε (η φωτό από το φιλικό με την Μέλκσαμ Τάουν, 1-1 το σκορ).

Η αλλη αλλαγή; Στην πεσμένη ΜΚ Ντονς ήρθε ο Γκράχαμ Αλεξάντερ. Μιά έλευση-δήλωση της ΜΚ Ντονς οτι θέλει να επιστρέψει στην Λιγκ 1.

Κάποτε ως παίκτης ήταν σημαία της Πρέστον, έγω έτσι τον έμαθα (1999 ως 2007). Καλός τεχνικός, έμπειρος πλέον, έχει ανόδους με Φλίτγουντ, με Σάλφορντ, έβγαλε και την Μάδεργουελ στην Ευρώπη προπέρσι (τελευταία του δουλειά). Κάνει γκελ, μεγάλο γκελ, το σημειώνουμε.

Αλλές “συγκλονιστικές” ειδήσεις δεν είχαμε. Η Μόρκαμ ας πούμε, ξεπούλησε άπαξ και έπεσε, έλυσε 14 συμβόλαια (εχει πάρει εννιά άπειρους).

Αν κάνω αξιολόγηση, η πλέον καλή μεταγραφή είναι μακράν αυτή του Νικ Πάουελ απο την Στόουκ (4 χρόνια εκεί, δεν ανανέωσε συμβόλαιο) στην Στόκπορτ. Γιά τα δεδομένα της κατηγορίας, τεράστια κίνηση έκανε η Στόκπορτ, μόλις 29, κάποτε θεωρείτο παιδί-θαύμα, παίζει και 10αρι και φορ και πίσω από τον φορ. Και φυσικά, το εγραψα και προχθές, η επιστροφή του ΜακΓκόλντριγκ στην Νοτς Κάουντι.

Μεγάλο φορ έστω και στα 35 του, πολυτέλεια (πέρυσι 25 γκολ με την Ντέρμπι) και μην ξεχνάμε έχει και το άλλο σούπερ κανόνι η Νοτς Κάουντι, τον Λόνγκσταφ!

Κοιταξτε τώρα. Η Ρέξαμ είναι ατραξιόν. Πήγε στις ΗΠΑ κι έπαιζε φιλικά με τις “μεγάλες” και μαζεύε χιλιάδες κόσμου. Κάτι τα ντοκιμαντέρ της Ντίσνεϊ, κάτι ο Deadpool ιδιοκτήτης Ράιαν Ρέινολτς, προφανώς είναι…με εσάνς Χόλιγουντ.

Είναι ομάδα γιά back to back άνοδο; Είναι. Απαξ και στον πάγκο κάθεται ο Φιλ Πάρκινσον, είναι εγγύηση.

Ομως, αξίζει να την ποντάρουμε ως πρωταθλητρια; Οχι. Θα γίνει μάχη με Νοτς Κάουντι και Στόκπορτ, το έγραψα ήδη παραπάνω ότι συμφωνώ με τους μπουκ. Επίσης, η Ρεξαμ δεν θα έχει στο ξεκίνημα το μεγάλο της κανόνι, τον Πολ Μάλιν. Δεν ξέρω ποσο θα λείψει, στο φιλικο με την Μάντσεστερ στις ΗΠΑ είχε ένα ασχημο τραυματισμό, βασικά έπαθε διάτρηση πνεύμονα!

Ποιά μπορεί να μπει “σφήνα” στις τρεις; Ορθως οι μπουκ ζυγιζουν καλά την Τζίλιγχαμ (θυμηθειτε, άλλαξε ιδιοκτησία τον Γενάρη, έριξε φράγκα, έκανε αντεπίθεση και φέτος θα παλέψει πιο δυνατα), ορθώς το πάντα βαρύ όνομα της Μπράντφορντ, ορθως και την Σάλφορντ (που πρόπερσι ήταν το φαβορί, αλλά…αποδείχθηκε κακιά νεόπλουτη η ομάδα των “ πέντε της Γιουνάιτεντ”).

Ποια δεν έχουν ζυγίσει σωστά; Ψάχνω στις αποδόσεις. Εχει αξία το “τερματισμός στην τριάδα” της Νοτς Κάουντι στο 3.50. Απαξ και περιμένω στήθος με στήθος να παλέψει μιά τριπλέτα και ανεβαίνουν και τρεις απ’ευθείας, αυτό το 3.50 αξίζει. Κάνω μιά παύση απο τα “πάνω στρώματα” (θα επιστρέψω σε αυτα), στην ουρά έχει αξία αυτό το 5,50 της Μόρκαμ γιά να πέσει.

Πολλά οικονομικά ζόρια, είπαμε αλλαξε ολικά, δικαίως 3ο φαβορί για φούντο.

Και επιστρεφω για να κλείσω με τις θέσεις ανόδου και πάλι. Γενικώς με μιά ομάδα. Την ΜΚ Ντονς.

Ηδη στάθηκα στον Γκράχαμ Αλεξάντερ. Κίνηση-δήλωση σαν “θέλω να επιστρέψω άμεσα στην Λιγκ 1” Μπορεί να μην μπει σφήνα στις Ρέξαμ-Στόκπορτ-Νοτς Κάουντι. Αλλά έχει και πλέι οφ.

Στην 7αδα θα είναι (μην ξεχνιομαστε, στην Λιγκ 2 ανεβαίνουν τρεις απ’ευθείας και ένας από πλέι οφ). Οπότε, αυτό το 4,00 για άνοδο, δεν είναι κακό. Εχει αξία.

Οπότε “Νοτς Κάουντι στην 3αδα” στο 3,50- “Μόρκαμ να πέσει” στο 5,50 και “ΜΚ Ντονς να ανέβει” στο 4,00 είναι τρία αξιόλογα μακροχρόνια. Θέλετε ακόμα ένα; Περιμένω στη Λιγκ 2 να έχουμε σαιζόν με πολλά γκολ και over.

Πολλοί και καλοί γκολτζήδες μαζεύτηκαν.

Αν στην Ρεξαμ ο Μάλιν χάσει 3-4 ματς στην αρχή, αν στην Νοτς Κάουντι “σπάσουν” τα γκολ σε ΜακΓκόλντριγκ και Λονγκσταφ, έχουμε ένα…ενδεχομένως παπάκι στους σκόρερς. Αυτό του Μοχάμεντ Εϊσα, πάλι στην ΜΚ Ντονς. Πέρυσι σε άθλια σαιζόν της ομάδας όπου σκόραραν με το στανιό στη Λιγκ 1, έβαλε 11.

Τώρα θα είναι αλλιώς. Σταθερά διψήφιος (12 πρόπερσι). Βλέπω κάτι 17αρια. Αν φέτος σε κατηγορία προφανώς πιό εύκολη και “ανοιχτή” τα νούμερά του είναι στους μέσους όρους του, θα αγγίξει/περάσει τα 20. Οπότε έχουμε αξία. Υπενθυμίζω: ΤΙΠΟΤΑ απ’ όσα έγραψα για τις τρεις κατηγορίες δεν θα παιχθεί από εμένα. ΔΕΝ παίζω μακροχρόνια. Εξάλλου, πολλά μπορεί να αλλάξουν ακόμα και σε 15 μέρες.

Είναι εκτιμήσεις/βοηθήματα γιά τη σαιζόν. Κάντε όπως νομίζετε, τα…χούγια μου τα ξέρετε.

“Ωραίο” καλοκαίρι

Καλά τα είπαμε νομίζω γιά την Λιγκ 2, να…πάμε και παρακάτω; Νάσιοναλ Λιγκ; Οχι, δεν θα κάνω μίνι-αφιέρωμα κι εδώ. Η Τσέστερφιλντ είναι μακράν το φαβορί, τέλος. Γιά άλλο λόγο “κατέβηκα” ως αυτή την κατηγορία σήμερα.

Μέσα λοιπόν στις πολλές (πολλές όμως) ώρες μελέτης, πέφτει το μάτι μου σε μερικές ειδήσεις που αφορούσαν την Σάουθεντ. Πέρασε ένα καλοκαίρι…κόλαση. Οι “γαριδάδες” έχουν χρέη τρελλά (κάπου 2,5 μύρια, εξωφρενικό ποσό γιά την κατηγορία), χρωστάνε σε φόρους, σε υπαλλήλους, σε εταιρίες ενέργειας (μην τους κόψουν και το ρεύμα δεν ξέρω), χρωστάνε σε όλο τον κόσμο.

Μόλις πριν 15 μέρες οι οπαδοί έκαναν διαμαρτυρία μπροστά στο σπίτι του προέδρου Ρον Μάρτιν, ο οποίος έχει την ομάδα 25 χρόνια αλλά τώρα ούτε στο δρόμο δεν βγαίνει μην φάει ξύλο (φωτό).

Οπως και να έχει, οι τελευταίες εξελίξεις είναι: Αν ο Μάρτιν δεν πουλήσει, το καζάνι βράζει. Ο ιδιος είπε “δίνω τις μετοχές μου με μιά λίρα”, αλλά το ζόρι είναι στο γήπεδο. Του ανήκει επίσης, το είχε αγοράσει κι εκείνο πριν 25 χρόνια και τώρα θέλει 4,5 μύρια γιά το Ρουτς Χολ.

Το (πρόσφατο, γιατί γίνονται συνέχεια) δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα φάει -10 η ομάδα αν δεν εξοφληθούν όλα εντός της σαιζόν. Και τέλος, οριακά πληρώθηκε το προσωπικό του γηπέδου και της ομάδας (είχαν να πληρωθούν 3 μήνες). Το ματς της Σάουθεντ με την Ολνταμ ήταν στον αέρα. Τελικά, αφού πληρώθηκε το προσωπικό γηπέδου και αφού πήγαν οπαδοί και καθάρισαν από αποδυτήρια ως κερκίδες, το ματς θα γίνει, άναψε το πράσινο φως…

Και πάμε στα δικά μας.

Η ομάδα της Σάουθεντ “δείχνει” να μην έχει επηρεαστεί. Εσεις τι λέτε; Ουδείς ασχολείται με τα αγωνιστικά ενώ ξεκινάει η σαιζόν, όλοι με τον…έξω χαμό ασχολούνται. O κόουτς Μαχέρ λέει “We can’t hide away from that fact [transfer embargo]. We went through a big rebuilding programme last summer, we don’t need to do that this year, we need to fine tune what we’ve got.

“But there is that element that the players will know and their agents will know where the club is at and that makes it difficult to build a squad” κι όποιος ξέρει αγγλικά, καταλαβαίνει τα ζόρια του, δεν έχει έρθει κανείς νέος παίκτης.

Η Ολνταμ απ την άλλη, δεν είναι τίποτα “ουάου”, αλλά έχει κάνει μια κανονική προετοιμασία, είναι 2ο φαβορί ανόδου μετά την Τσέστερφιλντ (αυτό λέει πολλα). Και πάει στην πρεμιέρα άνετη και χωρίς να την “κυνηγάει” ή αναστατώνει κάτι. Στοιχηματικά: Η “πράσινη” το παιχνιδάκι Σάουθεντ-Ολνταμ το έχει πετάξει. Δεν ξέρω αν θα το βάλει πίσω, λέω τι ισχύει.

Η “μπλε” και η Novi το έχουν, η Novibet μάλιστα έχει αποδόσεις 2,05 άσος-3,35 διπλό! Τα δεδομένα τα διαβάσατε. Πως σας φαίνεται; Απλά και ωραία, είναι…κραγμένο λάθος. Εξόφθαλμο. Οπότε το παίζω από σήμερα! Θα έρθει; Τους πιάσαμε κώτσους. Δεν θα έρθει; Σίγουρα δεν μας πιάσανε. Μην πάτε να…ορμήσετε, εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι (δεν έχει και πρώιμη).

Οταν λοιπόν σήμερα-αύριο θα διαβαζετε παντού προτασεις κάθε λογής γιά τα ευρωπαϊκά, εδώ φτάσαμε τις 2000 λέξεις και αναλύουμε… Λιγκ 2 και Σαουθεντ-Ολνταμ και παίζουμε διπλό από σήμερα! Αυτό διαχρονικά -ανεξαρτήτα απ το αποτελέσμα- είναι και η διαφορά μας με όλο αυτό τον “συρφετό” εκεί έξω. Κλείνω λέγοντας το εξής: Επόμενη στήλη; Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ! Οχι το Σάββατο, αλλά την Παρασκευή το απόγευμα.

Με…αγγλιδούλες που ξεκινάνε φυσικά, οπότε και με τα πρώτα (χαλαρά) πονταρίσματα!

Υ,Γ: Κατι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε Premier League και Football League (Championship-1η-2η) εχει αποφασίστει φέτος να δούμε καθυστερήσεις αλά Μουντιάλ! Δεκάλεπτα και τέτοια! Το νου σας. Αλλοτε θα μας βγει σε καλό, άλλοτε σε κακό. Πάντως αυτό έχει αποφασιστεί.

Οδηγίες προς…νέους ναυτιλομένους

Επειδή έχουμε κάμποσο νέο αίμα, προσέξτε λίγο τα παρακάτω, αυτά τα έγραψα προχθες και τα ξαναγράφω. Μην βρεθεί κανείς μετά και πει “μα δεν ήξερα”.

Πρώτον (και βασικότερον), ακολουθήστε μας στο twitter (https://twitter.com/betsellerscom ). Και ενεργοποιήστε και τις ειδοποιήσεις του.

Από εκεί θα σας ειδοποιούμε γιά όλα. Τώρα μόλις ανεβάσω αυτή τη στήλη πχ, θα τουιτάρω! Και γιά live σε chat/telegram, γενικώς όλες οι ειδοποίησεις “σκάνε” στο twitter μας.

Δεύτερον, τα live bets δινονται ταυτόχρονα σε chat και telegram. Ομως δεν μπορεί να είστε ολοι στο chat, οπότε εδώ το λινκ του telegram: https://t.

me/+OwZV1w0uaghhNTI0 . Προσέξτε, θα χρειάστει να περάσετε από την έγκρισή μας γιά να μπείτε, οπότε μην πάει κανείς και το δώσει σε…κανέναν φίλο του, δεν θα περάσουμε καλά μετά. Είναι ΜΟΝΟ γιά τα μέλη μας.

Τρίτον, έχω ηδη ανακοινώσει ότι φέτος ο νικητής στο Fantasy Premier League του Betsellers, θα κερδίσει ετήσια ανανέωση! Μεγάλο δώρο θα δωθεί τον Μάη του 2024.

Οπότε…ελάτε να συμμετέχετε (ΜΟΝΟ αν είστε ενεργό μέλος του Betsellers ισχύουν τα παραπάνω, όχι γιά οποιονδήποτε). Το λινκ είναι εδώ: https://fantasy.

premierleague.com/leagues/auto-join/yy34w2 .

Τέταρτον, έχουμε φυσικά και Facebook να μας ακολουθήσετε https://www.facebook.com/betsellers και instagram (εδώ κάνουμε και give aways οταν ξεκινήσουν τα streamings τέλη Αυγούστου): https://www.instagram.com/betsellers_billaras/ .

Πεμπτον και τελευταίο (σημαντικό): Οταν γίνεστε πλέον μέλη, στο προφίλ σας κάπου έχει ένα κουτάκι που λεει “πως θα εμφανιζεστε δημόσια”.

ΕΚΕΙ ακριβως, βάλτε ένα νικ νείμ, μην έχετε το ονοματεπώνυμό σας. Το λέω γιατί όταν θα ξεκινήσουμε να μαζευόμαστε στο chat, μην…πήξουμε στα ονόματα, όλοι έχουν νικ νέιμ. Πηγαίνετε λοιπόν στο πρόφίλ σας, βάλτε ένα εκει που λεει πως να εμφανίζεστε δημόσια, πατήστε ανανέωση προφίλ και είστε έτοιμοι!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras