3061

Billaras

Και “μικρά” και μεγάλα!

Νομίζω χάθηκε ευκαιρία την Πέμπτη. Εχοντας ένα σημείο στο χέρι (το καλοπληρωμένο over της Μπενφίκα) και έχοντας και το…ακούνητο Χ του Σιόν-Λίβερπουλ, χρειαζόταν ένα ακόμα γιά καλό κέρδος. Και οκ, την Παρτίζαν δεν την κακίζω. Αουτσάιντερ ήταν, κράταγε ως το 45' κι εκεί…έφαγε μούτζα. Εμ γκολ στο 46', εμ γκολ στο 49' (στα χειρότερα σημεία), εμ χαμένα τετ α τετ, εμ δοκάρια, εμ αποβολές.

Με τη Ρούμπιν όμως, δεν το κρύβω ότι εκνευρίστηκα πολύ. Με ..παιδάκια αντιπάλους, αδιάφορη Μπορντό, προηγείσαι ως το 55' και δεν κερδίζεις; Εδώ χάθηκε το κέρδος. Anyway, δυάδα ήθελε η μπάλα, δυάδα πήραμε… Γιά αγωνιστικά του τριημέρου, ουδέν σχόλιο, τα έγραψα στην εφημερίδα. Η μπάλα σε βάθος χρόνου αποδίδει δικαιοσύνη… Πάμε παρακάτω, στα φρέσκα.

Συμπέρασμα πρώτο; “Νωθρή” Αγγλία. Δεν την λές κακή, δεν τη λές και καλή. Θα αποφύγω εντελώς Premier και Championship. Ολα σβήσιμο. Λίγο Στόουκ λογικό είναι να κοιτάξω με τόσες απουσίες της Γουέστ Χαμ, αλλά στο 2.90…ξύνισα κι έφυγα. Δεν με πειράζει που η Αγγλία είναι έτσι, με αυτή θα πορευθούμε τις γιορτές, μιά-δυό καλές αγωνιστικές αρκούν.

Γιά να κάνετα τα κουμάντα σας, φέτος βολεύει αρκετά το εορταστικό πρόγραμμα, έχουμε Boxing Day κανονικά το Σάββατο 26, καπάκι η γνωστή διπλή αγωνιστική στις 28 (Δευτέρα), μετά ξανά Σάββατο 2 Γενάρη. Και τον περιβόητο 3ο γύρο του FA CUP στις 9 του μήνα Σάββατο, αρκετά μακριά. Ουσιαστικά δηλαδή, κανονικά τα τρία Σάββατα (26, 2 και 9), μόνο η 28η Δεκέμβρη είναι “εξτρά”.

Τι είχα ξεχωρίσει στο νησί; Μπάρνσλεϊ, Κρου, Σκάνθορπ, Φλίτγουντ, Γουίκομ, Στιβενέιτζ, Νορθάμπτον, Εξετερ, Νιούπορτ και αύριο την Κόβεντρι. Αυτά είναι. Στα..σβέλτα έσβησα Στιβενέιτζ (πισογύρισμα η φάπα στο κύπελλο) και Κρου (3η σερί νίκη χλωμό, είναι καλά και η Ντόνκαστερ). Αφήνω και το αυριανό γιά αύριο. Οπότε, πόσα έμειναν; Επτά σημεία.

Μπάρνσλεϊ, Σκάνθορπ, Φλίτγουντ, Γουίκομ, Νορθάμπτον, Εξετερ, Νιούπορτ. Στην άκρη γιά…άλλη χρήση η Μπάρνσλεϊ που είναι στο 2.62. Θα δείτε παρακάτω. Κοιτάω την εξάδα μου…. Αρχικά, δεν το κρύβω, το έγραψα κιόλας στην εφημερίδα, είχα καταλήξει σε Σκάνθορπ-Εξετερ-Νορθάμπτον. Χαλάστηκα από την πτώση απόδοσης της Νορθάμπτον σήμερα, δεν το κρατάω κάτω από 3.

00. Ζύγισα πάρα πολύ το Πορτ Βέιλ-Σκάνθορπ. Στην πρώτη, μπάχαλο μετά την φάπα από την Εξετερ. Ελα που και η άλλη δεν ειναι αξιόπιστη και κυρίως έχει δυνατό ματς κυπέλλου την Τρίτη! Και δεν αποκλείω το μυαλό να είναι εκεί, όλες θέλουν να φτάσουν στον 3ο γύρο του Γενάρη. Θα τα άλλάξω λοιπόν. Θα δείξει αν είναι γιά καλό. Ο κορμός δεν είχει προσθαφαιρέσεις, το παιχνίδι μου όμως θα το αλλάξω.

Θα μείνω με Εξετερ (3.00) και θα βάλω μαζί της τις Φλίτγουντ (3.30) και Γουίκομ (3.75). Η Φλίτγουν έστρωσε με Πρέσλι, η Γουόλσολ είναι σε μια αναμπουμπούλα άνευ βασικού προπονητη, άσε που θα..θέλει πολύ μεθαύριο να κερδίσει στον επαναληπτικό κυπέλλου. Οπως το ζύγισα γιά τη Σκάνθορπ και την άφησα, έτσι το ζυγίζω κι εδώ και κοντράρω. Γιατί αν περάσει μεσοβδόμαδα η Γουόλσολ, θα πάει πάνω στη Μπρέντφορντ του….

Σμιθ που την άφησε σύξυλη! Καλό καρότο… Γουίκομ, τέλος, γιατί εκτός είναι..μανούλα, πέρασε ακόμα και από τη Μίλγουολ. Αν το πάει το ματς εκεί που θέλει κόντρα στην free scoring Ακριγκτον, θα το κλέψει. Χαμηλό σκορ θέλουμε, όσο περνάει η ώρα στο μηδέν, θα το …ζυγώνουμε. Αυτά είναι τα τρία εγγλέζικα. Ή μαλλον…τέσσερα, γιατί θα παίξω και Μπάρνσλεϊ, σε μιά δυάδα με μη εγγλέζικο ματς, με την Τραμπζονσπόρ! Το 2.

62 της Μπάρνλεϊ είναι δίκαιο, η άλλη μην τα ξαναλέμε, τα τρώει σαν…χαρούπια. Και δεν περιμένω να πέσει. Εχει υλικό, θα ανακάμψει, προ ημερών έκανε καλή νίκη, νομίζω στρίβει. Η δε Τραμπζονσπόρ, πάει…εκεί κοντά, επίσης πάνω στην στροφή της ποντάρω. Ελυσε τα διοικητικά της, μπήκε χρήμα, έμεινε ο προπονητής, κι εδώ περιμένω να κάνει ανοδική πορεία.

Κι έτσι, ήδη περάσαμε στα εκτός νησιού με την τουρκάλα. Ποιά είναι τα υπόλοιπα; Δύο καλά φαβορί, Ιντερ και Γκιμαράες. Κι αυτές θα πάνε σε δυάδα “πακέτο”. Και μένουν τα μεγάλα. Μπολόνια, Λέουβεν, Μπέτις. Να τις βάλω μαζί να…καθαρίζω; Κατ' αρχάς να πω ότι προβληματίστηκα πολύ με την Γκλάντμπαχ. Θα την αφήσω. Το ξεφουσκωμα στο 80' με την Σίτι με ξένισε.

Οκ, έβγαλε Μπάγερν και Σίτι, τρίτο σερί πολύ δυνατό ματς. Το αφήνω. Και επιστρέφω στα τρία άλλα. Οριακά αφήνω την Μπολόνια, φοβάμαι το Χ. Κρατάω Λέουβεν και Μπέτις, η μιά με νέο τεχνικό ανακάμπτει, με…πάει κιόλας αυτή η ομάδα, έχει να κάνει διπλό από τις 17/10 στη Λόκερεν που…την είχα σημαδέψει και πιάσαμε patent! Γιά το Λας Πάλμας-Μπέτις, μιλάει η φόρμα και οι απουσίες στο κέντρο άμυνας της νησιώτισας.

Τεράστιο το 3.40. Και τρίτο; Ενα νωρίς αυριανό. Κι άλλη τουρκάλα! Η Ακισάρ. Δεν κατάλαβα ποτέ το 3.80! Φόρμα σούπερ, σακάτεψε και Μπεσίκτας. Η άλλη ούτε νίκη εντός. Προβλήματα δεν έχει, αν δεν παίζει κάτι “από πίσω”, είναι πρόκληση. Κι έτσι, έκλεισα. Δύο δυάδες, δύο συστήματα, δέκα σημεία συνολικά απ΄τη μέρα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες.

Επιστροφές από 10/12: 338 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 14.008 μονάδες. Ποντάρισμα 12/12: Δυάδα: Γκιμαράες 1-Ιντερ 2 (4.5) με 90 μονάδες. Δυάδα: Μπάρνσλεϊ 2-Τραμπζονσπόρ 2 (6.86) με 60 μονάδες. Patent: Μπέτις 2 (3.40)-Λέουβεν 2 (4.50)-Ακισάρ 2 (3.80) με 8 μονάδες στην τριάδα, 20 σε κάθε δυάδα και μετά 70 σε Μπέτις, 50 σε Λέουβεν, 60 σε Ακισάρ. Ολο μαζί 248 μονάδες. Trixie: Φλίτγουντ 1 (3.30)-Εξετερ 2 (3.

00)-Γουίκομ 2 (3.75) με 40 μονάδες κάθε δυάδα και 10 η τριάδα, όλο μαζί 130 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 528 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.480 μονάδες. Προσέξτε τι έκανα: Γιά να μην ανοιχτώ παραπάνω (ήδη ξέφυγα 150 μονάδες, ουσιαστικά έχω ένα παραπάνω σύστημα), έκανα trixie τις εγγλέζες κι όχι patent. Παίζουν ρόλο και οι αποδόσεις, το patent έχει μ.ο. 3.90 και το trixie μ.ο 3.30.

Θα τις “ισοφαρίσω” αύριο τις παραπάνω αυτές μονάδες, θα παίξω λιγότερα. Ο στόχος; Κλασικός. Να μην χάσω κατ' αρχάς. Μιά δυάδα να βγει και ένα μονό, βγήκα και από πάνω με 3 στα 10. Δεν είναι εύκολα, ποτέ δεν ήταν σε αυτό το παιχνίδι. Τα λέμε αύριο ξανά, σήμερα θα μπω στο chat λίγο πριν την σέντρα των εγγλέζων! Χρόνια πολλά και σε Σπύρους-Σπυριδούλες! Υ.

Γ: Την Τρίτη το site…χτύπησε κόκκινα. Κατ' αρχάς, όπως βλέπεται στη μιά φωτό, μαζευτήκαμε πάνω από 100 άτομα στο chat. Πάντα τέτοια. Εκεί μαζεύονται οι…τρελλοί του χωριού. Κατά δεύτερον (δεύτερη φωτό), περάσαμε τα 8000 μέλη! Σε site που είναι απολύτως ελέυθερο, που μπορείς να δεις τα πάντα χωρίς login, περάσαμε τα 8000 μέλη! Και μάλιστα (επειδή είναι και…πολύ της μόδας), χωρίς να…ζητιανέψουμε κάτι.

Ξέρετε, είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις “τεχνητά” μιά κοινότητα. Στο facebook έχουμε 6175 likes επειδή….τόσοι μας γουστάρουν! Οχι επειδή…τους παρακαλέσαμε να μας κάνουν (ναι, μην γελάτε, εκλιπαρούν κάποιοι, το΄χουν αναγάγει σε επιστήμη αυτό). Να'μαστε καλά λοιπόν, να μεγαλώνουμε ως παρέα και κυρίως να περνάμε καλά και να μαθαίνουμε.

           

Παλαιότερα άρθρα του Billaras